Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Sehnat ve středních Čechách pštrosí maso není žádný problém

Ve Středočeském kraji je celá řada farem s exotickými zvířaty. Mezi desítkami farem dominují zejména pštrosí a antilopí farmy. Jana Mazancová provozuje rodinnou pštrosí farmu v Čenkově u Odoleny Vody. V Lánech u Prahy zase chovají antilopy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

crtec6

Pchéé, pštros...

Ale uzenej čáp, to je pochoutka!

0/0
1.8.2011 8:28

Bohdanečák

Cena

Nikde nemohu najít cenu tohoto masa. Nemáte někdo aspoň orientační, abych si udělal představu?

0/0
1.8.2011 8:05

Barbarka_CZ

Re: Cena

Od pí Mazancové stojí kilo 195 Kč, pokud si koupíte nezpracovaný kus (půlku). Jinak se ceny pohybují mezi dvěma a třemi stovkami (záleží na kvalitě). Třeba v Marku zaplatíte za steaky asi 400 Kč/kg.

0/0
1.8.2011 17:27

emailnapicu

A hele další farma je tady

http://www.pstrosifarmadoubravice.cz/pstrosi-maso-z-doubravice.php

0/0
1.8.2011 1:49

brachy123

jedla olej

Ta jedla olej je taky pecka :D. Muzete to ozivit kapkou technickeho nebo topneho oleja :D

0/0
31.7.2011 23:47

Datel 15

Marináda

Jen dotaz "1 pol. lžíce rajčatového kečupu" on existuje i jiný kečup, než rajčatový? Nebo to má být protlak. ?

0/0
31.7.2011 22:21

Uplink

na to bych asi neměl

Asi bych na to neměl to srdce. Když bych viděl ty malý pštrosí kuřátka a pak když to vyroste a já bych to měl poslat na porážku, to bych asi nezvládnul. Neřikam, že nejim maso (kuřecí a pod...). Prostě bych se nesměl dostat do kontaktu s těma kuřátkama.

+2/0
31.7.2011 22:17

Hroznej_puberťák

Hm

Právě jsem naplnil mrazák ovečkou. Tak holt někdy příště :-)

0/0
31.7.2011 21:45

Datel 15

-

Irenko, takového ptáka si ještě neviděla. A redaktor asi ještě taky ne. ;-D

+1/0
31.7.2011 21:44

radnice

Novinky

To je novinka, co pan redaktor objevil.  Židovicích u Roudnice nad labem existují už od roku 2003 jediná pštrosí jatka ve střední a východní Evropě.

http://www.pstrosifarma.cz

0/0
31.7.2011 21:38

Barbarka_CZ

pštros

Tenhle obrovský pták má výborné maso, něco mezi zvěřinou (je dost krvavé) a kvalitním jemným hovězím. A přímo od pí Mazancové bereme pštrosa 1x-2x ročně, pro tři rodiny celou půlku - vykostíme, zamrazíme a máme zásoby. :)

+1/0
31.7.2011 21:16

Barbarka_CZ

Re: pštros

Koukám, že mi tam vypadlo "opravdu něco mezi zvěřinou a hovězím"... No nic, i když takhle to vypadá, že jsem článek nečetla. :D

0/0
31.7.2011 21:19

kenx

chuť masa

Pštrosí maso připomíná podle pisálka něco mezi hovězím a zvěřinou? Tak to nevím, hovězí maso (musí být mladé, nejlépe telecí) i zvěřinu mám velmi rád. Pštrosí maso jsem už párkrát za život měl a zkoušel jsem z něj i sám něco ukuchtit, ale vždy to byla tragedie. S hovězím tu chuťově vůbec nelze srovnávat. Zdravé složení je pěkná věc, ale to že mi takové maso nechutná je větší problém. Přišlo mi na drůbež dost houževnaté, ale hlavně přišlo, že mi maso smrdí. Ne že by bylo zkažené, ale prostě to je divné. Všechno jsou to moje subjektivní pocity, tak se pochlubte, jaké máte zkušenosti vy.

0/0
31.7.2011 18:44

Si0 po 4. zákazu

Re: chuť masa

No nevím, někomu smrdí třeba skopové, ale pro mne je to nejoblíbenější maso, škoda jen, že je o tolik dražší než hovězí, jinak bych ho kupoval častěji.

0/0
31.7.2011 20:54

Michaell

Re: chuť masa

Třeba muslimům smrdí vepřové. A víte proč? Rodič je tím od dětství nekrmil.

0/0
31.7.2011 22:08

ivoš

Ale jo, jistě, ať si vydělají.

Dokud bude dostatek snobů (předpokládám, že jejich počet neklesne), tak se ta farma určitě uživí. A možná, že dobře uživí.;-DTo je jako s argentinským (bůh jen ví, kolik let mraženým) hovězím masem - přece bychom nežrali to české, chemikáliemi zamořené.;-D;-D

0/0
31.7.2011 18:04

opportunity

Re: Ale jo, jistě, ať si vydělají.

Není to o snobismu, ale o rozšíření možností. Pštrosí je fakt excelentní, biftek je jak ze svíčkové, ale ta cena to kazí.

0/0
31.7.2011 21:30

Don_Alex

Re: Ale jo, jistě, ať si vydělají.

argentinské maso není lepší než třeba české, ale je oblíbené jen proto že ho sem vozí lodí a za tu dobu vyzraje. Kdyby český řezníci nechali hovězí taky pořádně vyzraát, tak se sem ta argentina nemusí vozit...

+1/0
31.7.2011 22:08

hošík

Re: Ale jo, jistě, ať si vydělají.

blbost ... je pravda, že na lodi maso zraje, ale jen o tom to určitě neni

0/0
31.7.2011 22:47

Dejmiho Dokamen

Re: Ale jo, jistě, ať si vydělají.

to je jen část pravdy. Pokud by to bylo tak snadný, myslíš, že by se v ČR (případně jinde v EU) nenašel masochov, kterej by nechával uzrát naše hovězí? Když jsou schopný lidi platit (a odůvodněně) takovou vatu za hovezí z Argentiny zatížený dopravou, skladovánim, clem atd...

0/0
31.7.2011 23:11

Dejmiho Dokamen

Re: Ale jo, jistě, ať si vydělají.

co je snobskýho na tom, když si chci pochutnat na dobrym jídle a necpat do sebe hnusy z mekáče nebo od českejch řezniků, který neuměj ani uříznout steak?

Zřejmě si ještě to argentinský hovězí nezkusil... no jo... to v Lidlu nezeženeš...

;-) I tak ti přeji dobrou chuť...

+1/0
31.7.2011 23:08







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.