Diskuze

Sehnat ve středních Čechách pštrosí maso není žádný problém

Ve Středočeském kraji je celá řada farem s exotickými zvířaty. Mezi desítkami farem dominují zejména pštrosí a antilopí farmy. Jana Mazancová provozuje rodinnou pštrosí farmu v Čenkově u Odoleny Vody. V Lánech u Prahy zase chovají antilopy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

crtec6

1. 8. 2011 8:28
Pchéé, pštros...

Ale uzenej čáp, to je pochoutka!

0 0
možnosti

Bohdanečák

1. 8. 2011 8:05
Cena

Nikde nemohu najít cenu tohoto masa. Nemáte někdo aspoň orientační, abych si udělal představu?

0 0
možnosti

Barbarka_CZ

1. 8. 2011 17:27
Re: Cena

Od pí Mazancové stojí kilo 195 Kč, pokud si koupíte nezpracovaný kus (půlku). Jinak se ceny pohybují mezi dvěma a třemi stovkami (záleží na kvalitě). Třeba v Marku zaplatíte za steaky asi 400 Kč/kg.

0 0
možnosti

brachy123

31. 7. 2011 23:47
jedla olej

Ta jedla olej je taky pecka :D. Muzete to ozivit kapkou technickeho nebo topneho oleja :D

0 0
možnosti

Datel 15

31. 7. 2011 22:21
Marináda

Jen dotaz "1 pol. lžíce rajčatového kečupu" on existuje i jiný kečup, než rajčatový? Nebo to má být protlak. ?

0 0
možnosti

Uplink

31. 7. 2011 22:17
na to bych asi neměl

Asi bych na to neměl to srdce. Když bych viděl ty malý pštrosí kuřátka a pak když to vyroste a já bych to měl poslat na porážku, to bych asi nezvládnul. Neřikam, že nejim maso (kuřecí a pod...). Prostě bych se nesměl dostat do kontaktu s těma kuřátkama.

2 0
možnosti

Hroznej_puberťák

31. 7. 2011 21:45
Hm

Právě jsem naplnil mrazák ovečkou. Tak holt někdy příště :-)

0 0
možnosti

Datel 15

31. 7. 2011 21:44
-

Irenko, takového ptáka si ještě neviděla. A redaktor asi ještě taky ne. ;-D

1 0
možnosti

radnice

31. 7. 2011 21:38
Novinky

To je novinka, co pan redaktor objevil.  Židovicích u Roudnice nad labem existují už od roku 2003 jediná pštrosí jatka ve střední a východní Evropě.

http://www.pstrosifarma.cz

0 0
možnosti

Barbarka_CZ

31. 7. 2011 21:16
pštros

Tenhle obrovský pták má výborné maso, něco mezi zvěřinou (je dost krvavé) a kvalitním jemným hovězím. A přímo od pí Mazancové bereme pštrosa 1x-2x ročně, pro tři rodiny celou půlku - vykostíme, zamrazíme a máme zásoby. :)

1 0
možnosti

Barbarka_CZ

31. 7. 2011 21:19
Re: pštros

Koukám, že mi tam vypadlo "opravdu něco mezi zvěřinou a hovězím"... No nic, i když takhle to vypadá, že jsem článek nečetla. :D

0 0
možnosti