- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
celý den překládat o zelenině a vínu
Korupční koruna je sice směnitelná, ale banky si vezmou své 3%. Až bude u nás také Euro, bude to daleko jednodušší a pak jistě také najdeme na trhu i Francouze nebo Němce. Zrovna mi vyprávěl přítel, majitel penzionu s restaurací, že má nabídku bavorského pivovaru. Mohu si představit třeba slavnosti, zaměřené na některé svátky třeba v cizině, kde bychom si v Praze a jiných větších městech mohli posedět ve stanu u piva, vína a tamějších specialit.
Italové budou mít jistě zejména kvalitní olivový olej, nakládaná rajčata, pršut, různé suché salámy a rolády, piškoty a hlavně nudle, čili pastu. Dosud ještě s poctivými vejci, bezvaječné těstoviny vyrábí pouze průmysl. Ochutnejte i artyčoky nakládané v oleji nebo v nálevu, feferonky všech stupňů pálivosti, ne vždy rozvařené, jako ty české.
ale nebyl ucel farmarskych trhu nabizet cerstve lokalni potraviny co za sebou nenechaly uhlikovou stopu pres pul evropy?
To máš sice pravdu,ale nápad to není špatný.Proč si nekoupit něco čerstvého z Itálie