Diskuze

Celníci otevřeli kontejner z Číny. Plesnivé jídlo bylo prolezlé brouky

Na mezinárodním překladišti v Uhříněvsi u Prahy objevili celníci čtyřicetitunový kontejner z Číny plný plesnivých, červy a brouky prolezlých potravin. Podle faktury však mělo jít pouze o nudle, rýži a vybavení pro asijská bistra a restaurace. Objednavateli nyní hrozí pokuta za nezákonný dovoz.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J55o12s94e69f 60N84o97v95á80k

23. 10. 2013 11:16

Brouci, červi a kobylky jsou podle OSN nejzdravějším jídlem - viz článek tohoto názvu zde na iDnes :-)

6 0
možnosti

Normální čínské jídlo, čemu se celníci diví?

0 0
možnosti

J92a68n 91D95l41o58u80h75ý

23. 10. 2013 8:18

Mňam.Tak zas neboudou mít čínský restaurace z čeho vařit.... ;-D

0 0
možnosti

Černá výroba potravin kvete. Já to tvrdím už roky opakovaně a lidem se tomu nechce věřit. Mnoho potravin na našem trhu je vyráběno naprosto bez pravidel a bez hygienické kontroly. Dostávají se na trh nejen ve Vietnamských obchodech a restauracích, ale i tam, kde to nečekáte. Nepřál bych vám vidět podmínky za kterých jsou některé potravinové výrobky připravovány. Podstata problému spočívá v tom, že pokud černý výrobce nenahlásí provozovnu, pak není možná téměř žádná kontrola. Černý výrobce pak klidně inzeruje své výrobky a hygiena tvrdí, že to sice ví, ale nemá co a kde kontrolovat. Finanční úřady nestíhají.

No a restauracím a kavárnám je jedno od koho to vezmou. Nemusí často vůbec evidovat náklady, protože jejich příjmu jsou neevidovatelné.  Je to hodně bolestivé řešení, ale skutečně registrační pokladny jsou jedním z řešení. Ve spojitosti s omezením paušálů a pravomocí např. hygieny kontrolovat původ potravin podle faktur. Pokud bude muset restauratér či obchodník evidovat všechny přijaté faktury a původ všech potravin, pak nemají černí výrobci šanci. 

Klidně mi za můj názor nadávejte, ale doufám, že ho pochopíte dříve, než se bude muset někdo otrávit:-/

4 0
možnosti

aha a to chtěli jako prodat do bister a restaurací? to si pražský jazýčky museli pošmáknout ;-D

2 0
možnosti

P42e18t75r 49S11c32h40ö40n

22. 10. 2013 23:13

to muselo dobře smrdět :-)

0 0
možnosti

hlavně jestli ty broučky taky pěkně něčím postříkali.. aby se nám tu nenastěhovali...

1 0
možnosti

Nikdy cinske nebo jine asijske bistro, vim jaci jsou Cinani prasata, dost jsem se o nich dovedel v NYC.Rv

4 0
možnosti

Nemáte pravdu. V asijských bistrech jsem se svého času stravoval i několikrát denně a nikdy jsem neměl jediný problém, což o českých restauracích a jídelnách rozhodně říci nemohu. Nebo si stačí i v obchodě koupit po česku zabalený sýr a brzká potřeba návštěvy toalety je skoro jistá. I v samotné Číně a Vietnamu jsem strávil dost času a žádné problémy s jídlem jsem tam neměl. Nicméně o Indii, Nepálu, Pákistánu a některých dalších zemích to prohlásit v žádném případě nemohu.

0 2
možnosti

J53a37n 43K39r60y83s53t

22. 10. 2013 22:06

Kureci paraty se v Cine ji.  Delal jsem v tady v Kanade pro velkeho zpracovatele kurat a cast paratu jsme vyvazeli do Ciny.

Videl jsem je jako dite jist I sveho dedu na Morave, po tom co je babicka uvarila ve slepici polevce.

3 0
možnosti

Ji se to i v Japonsku, dali mi to tam a ja na to koukal jako zjara. Japoncici to suse a s chuti  zdlabli.

0 0
možnosti

divim se že tady tuhle vietnamskou,činskou entitu trpíme ,že jim prostě dáváme povoleni podnikat a někdo to zboží a jídlo kupuje a jí..

takové firmy a podnikatele by stát měl zrušit a vyhostit.

4 2
možnosti

Máte pravdu. U McDonalds by se to nestalo. Tam můžou na 2 měsíce odstavit kontejner a nic se nezkazí. Hamburgery od firmy Michelin jsou trvanlivé.

5 0
možnosti

Kuřecí pařáty? A orli tam nebyli? :-P

3 0
možnosti