- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Brouci, červi a kobylky jsou podle OSN nejzdravějším jídlem - viz článek tohoto názvu zde na iDnes
Normální čínské jídlo, čemu se celníci diví?
Mňam.Tak zas neboudou mít čínský restaurace z čeho vařit....
Černá výroba potravin kvete. Já to tvrdím už roky opakovaně a lidem se tomu nechce věřit. Mnoho potravin na našem trhu je vyráběno naprosto bez pravidel a bez hygienické kontroly. Dostávají se na trh nejen ve Vietnamských obchodech a restauracích, ale i tam, kde to nečekáte. Nepřál bych vám vidět podmínky za kterých jsou některé potravinové výrobky připravovány. Podstata problému spočívá v tom, že pokud černý výrobce nenahlásí provozovnu, pak není možná téměř žádná kontrola. Černý výrobce pak klidně inzeruje své výrobky a hygiena tvrdí, že to sice ví, ale nemá co a kde kontrolovat. Finanční úřady nestíhají.
No a restauracím a kavárnám je jedno od koho to vezmou. Nemusí často vůbec evidovat náklady, protože jejich příjmu jsou neevidovatelné. Je to hodně bolestivé řešení, ale skutečně registrační pokladny jsou jedním z řešení. Ve spojitosti s omezením paušálů a pravomocí např. hygieny kontrolovat původ potravin podle faktur. Pokud bude muset restauratér či obchodník evidovat všechny přijaté faktury a původ všech potravin, pak nemají černí výrobci šanci.
Klidně mi za můj názor nadávejte, ale doufám, že ho pochopíte dříve, než se bude muset někdo otrávit
aha a to chtěli jako prodat do bister a restaurací? to si pražský jazýčky museli pošmáknout
hlavně jestli ty broučky taky pěkně něčím postříkali.. aby se nám tu nenastěhovali...
Nikdy cinske nebo jine asijske bistro, vim jaci jsou Cinani prasata, dost jsem se o nich dovedel v NYC.
Nemáte pravdu. V asijských bistrech jsem se svého času stravoval i několikrát denně a nikdy jsem neměl jediný problém, což o českých restauracích a jídelnách rozhodně říci nemohu. Nebo si stačí i v obchodě koupit po česku zabalený sýr a brzká potřeba návštěvy toalety je skoro jistá. I v samotné Číně a Vietnamu jsem strávil dost času a žádné problémy s jídlem jsem tam neměl. Nicméně o Indii, Nepálu, Pákistánu a některých dalších zemích to prohlásit v žádném případě nemohu.
Kureci paraty se v Cine ji. Delal jsem v tady v Kanade pro velkeho zpracovatele kurat a cast paratu jsme vyvazeli do Ciny.
Videl jsem je jako dite jist I sveho dedu na Morave, po tom co je babicka uvarila ve slepici polevce.
Ji se to i v Japonsku, dali mi to tam a ja na to koukal jako zjara. Japoncici to suse a s chuti zdlabli.
divim se že tady tuhle vietnamskou,činskou entitu trpíme ,že jim prostě dáváme povoleni podnikat a někdo to zboží a jídlo kupuje a jí..
takové firmy a podnikatele by stát měl zrušit a vyhostit.
Máte pravdu. U McDonalds by se to nestalo. Tam můžou na 2 měsíce odstavit kontejner a nic se nezkazí. Hamburgery od firmy Michelin jsou trvanlivé.