Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pražané mění stravovací návyky. Boomem jsou hamburgry a hotdogy

Méně nudlí a rýže. Zato více hamburgrů. To je momentální trend rychlého občerstvení v metropoli. Přibývá bister, kde vaří z čerstvých surovin. Přibývá také podniků, kde se specializují na americkou kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J48i59n39d50ř90i74c98h 47K26a91l64á15b 9714588913772

Americká kuchyně, to je gól!!

0/0
27.9.2015 9:34

K16a62r97e40l 11D18r79d22a 6673895967129

Článku moc nerozumím. Páté přes deváté. Zajímal mě rozdíl fast food a fast casual. Pokud jsem to pochopil dobře, fast food jede pevné menu s jídlem zpravidla průměrné kvality. Fast casual umožňuje naporoučet si vlastní kvalitnější jídlo aniž by to výrazně zvedlo cenu. 

  Mám oblíbený Express Sandwich v Palladiu a má jít o fast casual restaurant. Fajn polévky. Vymyslíte si bagetu. Mám z takového jídla lepší pocit než z Burger Kinga. Doporučuji zkusit.

  Ale obrázek v Palladiu je jasný. Jsme zaostalý východ. Především plno podniků tady jedou nějací ti Rusové s Ukrajinským personálem, co "neumí čésky". Sami Rusové často končí ve svých vlastních smažírnách "české kuchyně". Což je vysušená odporná upatlaná předražená "česká řízkárna" v ruském podání s americkým názvem. Mládež z východu končí jednoznačně ve fast foodech. A jen pár lidí zkouší to ostatní.

  Express Sandwitch má nakonec také ruského provozovatele. Zkoušeli jsme Sbarro. Italská upatlaná kuchyně v ruském podání. Dostalo mě, když si sem Ukrajinky za pultem vodily zdarma na jídlo celé rodiny. Opět tedy samý Rus a personál, co neumí česky. Italskou kuchyni to připomíná sortimentem. Je to drahé a Rusové mě odrazují.

  Když bageťárny. Subway mi přijde drahý. Boulevard má být český. Zkusil jsem ho párkrát. Hrozně líná obsluha, hloupý výběr, nic moc. Nějak mě neoslovil. Kdo ho znáte, dá se tady bageta naporoučet nebo jedou pevné menu?

  Obecně mi přijde rychlé občerstvení v Praze jako jedna velká krize. Ovládá ho ruská mafie a drží ubohou ruskou kvalitu. Pak jsou již jen klasické řetězce. Jestli jsem pochopil dobře, Češi v rychlém občerstvení dělají leda tak levnou pracovní sílu. ;-)

0/−1
27.9.2015 1:42

M67i24r36a 30L89o67v14e 3964790218164

americky hamburger vs. cesky karbenatek, (ci sekana) ....vzdyt to vyjde nastejno

+1/−5
26.9.2015 15:42

J47i56ř50í 26M83a68c67h 3946391919796

Asi tak jako svíčková a lasagne.;-D

+5/−1
26.9.2015 16:43

L95u47d46ě81k 54K74r97a44t45o53c59h71v53í11l 9535614241924

Pražané mění stravovací návyky je celkem zavádějící. Podle statistik navštíví Prahu ročně přes 6 mil. cizinců a stráví tam průměrně 6 dní (2014) a Ti si asi v pokoji na hotelu nevaří.

+12/−1
26.9.2015 14:14

B63á87r39a 38T47e18s44n50e66r41o58v66á 5445270174989

Burgry, ale ty pořádné, poctivé, se spoustou zeleniny a kvalitním masem, zbožňuji. Takže naprosto chápu, že po nich lidé čím dál víc "jdou". R^

+4/−4
26.9.2015 14:08

P33ř21e72m55y21s83l 46L45u45k14á86š 2835962240391

ale zdaleka všichni nejdou po těch poctivých, stačí se podívat co nabízí velké množství restaurací a je jasné, že tam o zdravém a mnohokrát kvalitním zpracování nemůže být ani řeč....

0/0
26.9.2015 15:06

D16a53n12i74e14l 50S67c10h37a46c14h18e65r85l 9773185422636

Burgery jsou ve své podstatě zdravé jídlo( hovězí, zelenina, houska), když to srovnám s našima omáčkama a knedlíkama.... A mimochodem tlustí amíci patří k té nejchudší vrstvě a hamburgrama to není. Mají v košíku mraky sladkostí, chypsů a zmažených masovejch rolád nasáklejch tukem.

+11/−5
26.9.2015 13:53

P53ř76e41m88y67s80l 79L50u93k91á42š 2315602530521

tak ke zdravému jídlu to má celkem daleko, ale je fakt, že pokud se to dělá z kvalitních a čerstvých surovin a člověk se tím necpe každý den, tak to nemá žádné zdravotní dopady, což vlastně platí pro téměř každé jídlo...

+4/0
26.9.2015 15:08

P11e51t23r 42T51e13n58k65r21a44t 9191178754792

Jasně, nejlepší byl ovárek s křenem a čerstvým chlebem naproti Masaryčce.

+2/0
26.9.2015 16:02

T59o67m95á54š 30K52u46c97h27a84ř 3317941628551

Kdy to konečně pochopí zákonodárci, že průměrné dožití už se bude jen zkracovat a sníží hranici odchodu do důchodu na rozumných 55 let?;-D

Ale bez srandy, umřelo v mém okolí v posledních letech tolik lidí v rozmezí 50..65 let (většinou rak), že mi udávaná hranice dožití přijde jako úplné ufo. Číselně ji drží vysoko lidé z generace, které je nyní 70+ a má ještě zdravý kořínek, v mládí je necpali chemií a aktivní život prožili bez každodenního stresu. Až tato generace do cca 15 let odejde, průměrné číslo věku dožití podle mého názoru prudce klesne.:-/

+1/0
26.9.2015 13:52

R74a66d16i85m 59S65v64o43b64o75d89a 9593949216292

ja neznam krome 2 babicek nikoho, kto by byl +70. na druhe strane znam uz kolem 10 lidi, co pravidelne chodi na onkologii a jeste jim nebylo 55

0/0
26.9.2015 14:07

P53e58t72r 13T70e44n34k45r75a39t 9101158134342

Bydlíte ve městě a babičky na vesnici?

0/0
26.9.2015 16:04

P37a21v56e50l 12D89o53l37n32í57č20e24k 3258133304631

Tak na dobře připraveném hamburgeru není nic špatného ani nezdravého.

+5/0
26.9.2015 13:49

J69i57ř35í 77R72u36s 3587900906216

Jednou za čas, dát si pořádný hamburger s hromadou hranolek a k tomu korýše...doporučuju...R^ To nikomu neublíží. A kdo neměl někdy chuť, se takhle barbarsky zakousnout do žrádla a kašlat na to, co si ostatní kolem myslí..?;-)

+2/−1
26.9.2015 13:40

P50e30t39r 55V58a59n60ě19k 3367648433196

Tak, jak se jí slavné hamburgry , odpovídá  kulturně vyspělé společnosti !! Děs a hrůza ,jako uprchlíci !!

+1/−9
26.9.2015 13:29

D91a30n74i26e35l 24S92c55h28a30c25h22e69r52l 9793355602106

Jsi vedle a to dost. Arabská kuchyně je hodně zdravá.

+3/0
26.9.2015 13:55
Foto

L61u64b58o89š 49K33l96i75n98d59e62r16a 1751643305592

Zajímavá je též statistika kuřáckých resp. nekuřáckých provozoven. Je vidět, že i bez debilních nařízení EU nebo našich eurohujerů se počet nekuřáckých restaurací zvyšuje. Takže argument, že trh vyřeší tuto problematiku sám je na místě. Provozovatel ví nejlépe sám dle poptávky, jestli se v jeho podniku bude hulit nebo ne! A není k tomu potřeba nařízení nebo zákona...

+6/−1
26.9.2015 13:27

M64a14r12e56k 10V43e97s45e92l29ý 1147278850154

No proč ne, ale nemůže to fungovat když stoji hamburger vic nez svičkova. Tj. klidně přes stovku.

+1/−6
26.9.2015 12:59

M78i35r57a 35J12a77n60í12k 5793514285595

Ale kdyz vidite hamburger za 100 Kc + tak doufam vidite rozdil oproti cheesi z mekace za 20 kc

+2/0
26.9.2015 14:02

M25a42r91t21i54n 59K91a19d86l74e33c 5141105283664

tak spoustě lidem jde o to si pochutnat a ne se přežrat svíčkovou s šesti. To si pak můžu jít rovnou lehnout a nic nedělat celej den. ;-D

0/−1
26.9.2015 16:00
Foto

K23a95r30e28l 79P88l92a80c37h58ý 6496626514989

Zkuste si nekde dat drZtkovou polevku a ovarove koleno, jako tomu bylo tak pred triceti lety, kdy byla na kazdem rohu masna jidelna. Nebo treba bufety typu Koruna, kde se levne varila normalni jidla.

+1/−1
26.9.2015 12:58

J33o59s38e50f 28H65á52j81e74k 6548350759282

...jj držkovka a dobrý ovarový koleno... třeba někdo příjde, že to je díra v trhu...:-)

+3/0
26.9.2015 13:28

R14a12d52i35m 82S21v46o15b59o33d48a 9693319616642

jasne. reknete kde se da jist drztkova polevka ktera neni plna mouky. 

jinak nechapu tuto gastronomickou uchylarnu, ze se do kazdeho jidla sype tuna mouky. zahustovat se ma masem

+2/−1
26.9.2015 14:12
Foto

K85a78r14e96l 81P94l84a26c67h56ý 6796236944379

Na Harfe mivali treba skvelou hovezi s jatrovymi dropty, ci jak se tomu rika. Tam mouka nebyla. V hamburgeru je.

+1/0
26.9.2015 15:25

L33á70ď56a 23V53r37a18n82ý 7468198758307

Vaněk se angažuje ve fast foodu, tak co asi může říkat.

Je to jak jeho PP na špekáčky, kdy původně je hanil, pak se jel podívat do podniku kde je vyrábějí, pak je pochválil a pak se objevil u té samé firmy na obalech hamburgrů.

Vaňkovi nevěřím ani slovo. Prachy nesmrdí.

+1/−4
26.9.2015 12:51

L48u77b33o60š 72O80b56r47u11č97a 6261564476451

poradi mi nekdo, kde je v Praze nejaka restaurace specializovana na ryby? zatim co jsem byl, tak bud hrozne drahe (300+ za jidlo) anebo hrozna kvalita :/

marne hledam kam bych cas od casu zasel :/

0/0
26.9.2015 12:36

M32a47r20e13k 54T50ů22m83a 4122918926882

Ono, to máte těžký, buďto si musíte připlatit za kvalitu, nebo zaplatíte méně a musíte počítat s tím, že dostanete  rybu z mrazáku... Za sebe bych vám mohl doporučit restauraci Bruxx, kde mají kromě ryb i výborně připravované mořské plody. Dále jsem dříve poměrně často navštěvoval Chorvatský mlýn v Šárce, jak to tam teď vypadá už nevím, naposledy jsem tam byl před 3 lety. Jinak dobré ryby mají v restauraci Na Kopci, která nedávno získala Biba od Michelinu. Ale všechno, co mě napadá je prostě v tom rozmezí 300 až 400, v případě něčeho většího i více...

A jinak pokud byste měl cestu kolem Třeboně, tak tam rozhodně doporučuji restauraci Šupina, kde dělají výborné sladkovodní ryby.

+5/0
26.9.2015 13:01

L93u82b96o93š 68O40b78r84u73č52a 6621924786771

no prave u ceskych ryb si nemyslim, ze by musela nutne stat tolik.. ano, chapu ze si za kvalitu musim priplatit.. ale.. nechci candata za 100, chci treba dobreho pstruha za 200-250Kc (coz pri cene okolo 50-60Kc za rybu nemusi byt nutne sci-fi)

Supinu znam dobre, tam je to vyborne.. ale i dalsi v Treboni nebo Jindrichove Hradci ;)

u nas na severu Moravy je skvely Rybi dum u Ceskeho Tesina, ale v Praze neco podobneho hledam marne :/

pak se nedivim, ze Cesi neji ryby, ale hamburgery :/

0/0
26.9.2015 13:22

K93a62r87e26l 96D98r41d40a 6913125897399

Když ryby, co NORDSEE? Neumíte je někdo doporučit? Stovky poboček mají v Německu, pár v Rakousku a jsou i v Praze a Brně (+ v Moskvě a Petrohradě, takže na východě jde opět o ruský řetězec). V Palladiu jsem na ně občas koukal, ale zatím nezkusil. Můj doprovod v tom mořském smradu a mořských plodech zpravidla omdlí. ;-D

  Ale tady je k mání nějaká ta treska či losos s rozumnou přílohou za lidové ceny. Snaží se konkurovat McDonald's, očekávám podobnou kvalitu.

  Jinak pstruha či bílou českou rybu mají v každé druhé restauraci za normální ceny. Moc ryby nevyhledávám. V létě jsem je teď párkrát měl. V tom je nějaký problém? Přijde mi, že ryby v takovémto podání jsou běžně dostupné všude.

0/0
27.9.2015 8:33

V27a71š63e93k 92Ř62í54h31a 2813173848782

1. je nutné napsat, že se jedná pouze o pohled jednoho majitele jedné specifické restaurace. 2. Ani tak nejde o to co lidé jedí, ale co je na jídelním lístku. 3. že je otázkou zda se jedná o Pražany nebo turisty, kteří jsou v Praze. Suma sumárum je jasné, že celý článek je jednou obyčejnou reklamou na něco co se podle všeho nedá jíst.

+8/−6
26.9.2015 12:32

J57a56n 38G34o69e60t63z 5140903377629

Ale dá!

+2/−1
26.9.2015 12:42

V43a71š93e43k 81Ř78í98h59a 2583713338742

zeleninový salát s polívkou? no nevim

+1/−1
26.9.2015 14:20

J60a75n 15G42o28e61t14z 5470113167179

Já myslím burgery ...

0/0
26.9.2015 17:45

M18a75r25t91i91n97a 19S54o21u49k87a60l75o29v72á 4222969639271

A pak nemáme bejt 5.nejtlustší národ na světě!!Rv

+2/−6
26.9.2015 12:24

T67o27m87á50š 51M39o20r85a45v29č12í93k 3147326273845

Tak určitě to nebude chyba kvalitních surovin, že?

+4/−1
26.9.2015 12:26

J47a84n 49G27o55e19t21z 5840723717259

V Mc Donaldu a KFC rozhodně žádná chyba není. Mají kvalitní suroviny.

0/−4
26.9.2015 12:43

V39a23š54e49k 17Ř82í83h47a 2893293348732

které ani nedokáží  po měsíci kysnout nebo se jinak kazit.;-D Tchán tam pracoval a od té doby nikdy od nich nic nevezme do pusy

0/−1
26.9.2015 14:22

J62a81n 22G73o35e19t55z 5820373577439

To je jeho problém.

0/0
26.9.2015 17:46

J35a37n 57G46o71e57t16z 5130773787249

No bóže, a co má být?

0/−1
26.9.2015 12:42

M79i72c89h79a94l 20K30o84v36a65r22i21k 3869457422

Třeba zdravotní problémy, nemoci. Ale to se Vás zcela určitě netýká.

+1/−1
26.9.2015 12:45

J45a85n 74G27o87e86t80z 5780293217589

Já jsem v pohodě. A to mi stačí.

0/−2
26.9.2015 12:57

M46a22r88t82i25n 56M93i47k11o49l82á54š23e44k 7620520303

Nemám nic proti burgeru, pokud je z kvalitních surovin...

+14/−3
26.9.2015 12:16

I76v22o 26Z69d10e38b22o29r37s59k90ý 3373981920701

Já ano, blbě se to jí.

+3/−3
26.9.2015 12:27

L67u45b73o18š 94O53b50r65u26č49a 6441924626411

blbe udelany burger se samozrejme ji spatne.. minule me dostal mr.Pohlreich, kdyz dal salat pod maso.. pak samozrejme stava tece vsude, jen ne do housky, kam patri.. pod maso patri uz jen rajce, pripadne kysela okurka (a rozhodne ne cerstva, coz taky casto do burgeru strkaji).. poskladat dobre hamburger neni zas tak tezke.. takovy si pak klidne 1x mesicne dam :)

+4/0
26.9.2015 12:39

B61á82r35a 44T59e11s16n94e87r46o83v76á 5635860954139

Já kyselé okurky v burgru tedy nemusím, ale uznávám, že je to můj "problém".

0/0
26.9.2015 14:18

J20a12n 55G21o85e77t69z 5540563767369

I kdepak!

0/0
26.9.2015 12:44

J56a98n 30G64o44e58t87z 5750763657919

Je to z kvalitních surovin.

0/0
26.9.2015 12:44

J48o90s63e71f 56H37e34n27d88r63i68c23h 8380424476501

Jak se to pozná? To jako to dělají před vámi nebo jak? Jak poznáte z jaké flákoty to dělají? Nepoznáte nic, trochu to okoření a je to kvalitní - všechno jsou jen kecy.

+1/−1
26.9.2015 13:09

J54a82n 22G80o86e81t74z 5590953677809

Ještě nikdy mi nebylo špatně po tom jídle.

0/0
26.9.2015 17:47







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.