Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pražané mění stravovací návyky. Boomem jsou hamburgry a hotdogy

Méně nudlí a rýže. Zato více hamburgrů. To je momentální trend rychlého občerstvení v metropoli. Přibývá bister, kde vaří z čerstvých surovin. Přibývá také podniků, kde se specializují na americkou kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J11i37n52d26ř97i43c71h 59K33a34l48á46b 9854398953452

Americká kuchyně, to je gól!!

0/0
27.9.2015 9:34

K46a59r56e80l 33D63r88d22a 6833775917549

Článku moc nerozumím. Páté přes deváté. Zajímal mě rozdíl fast food a fast casual. Pokud jsem to pochopil dobře, fast food jede pevné menu s jídlem zpravidla průměrné kvality. Fast casual umožňuje naporoučet si vlastní kvalitnější jídlo aniž by to výrazně zvedlo cenu. 

  Mám oblíbený Express Sandwich v Palladiu a má jít o fast casual restaurant. Fajn polévky. Vymyslíte si bagetu. Mám z takového jídla lepší pocit než z Burger Kinga. Doporučuji zkusit.

  Ale obrázek v Palladiu je jasný. Jsme zaostalý východ. Především plno podniků tady jedou nějací ti Rusové s Ukrajinským personálem, co "neumí čésky". Sami Rusové často končí ve svých vlastních smažírnách "české kuchyně". Což je vysušená odporná upatlaná předražená "česká řízkárna" v ruském podání s americkým názvem. Mládež z východu končí jednoznačně ve fast foodech. A jen pár lidí zkouší to ostatní.

  Express Sandwitch má nakonec také ruského provozovatele. Zkoušeli jsme Sbarro. Italská upatlaná kuchyně v ruském podání. Dostalo mě, když si sem Ukrajinky za pultem vodily zdarma na jídlo celé rodiny. Opět tedy samý Rus a personál, co neumí česky. Italskou kuchyni to připomíná sortimentem. Je to drahé a Rusové mě odrazují.

  Když bageťárny. Subway mi přijde drahý. Boulevard má být český. Zkusil jsem ho párkrát. Hrozně líná obsluha, hloupý výběr, nic moc. Nějak mě neoslovil. Kdo ho znáte, dá se tady bageta naporoučet nebo jedou pevné menu?

  Obecně mi přijde rychlé občerstvení v Praze jako jedna velká krize. Ovládá ho ruská mafie a drží ubohou ruskou kvalitu. Pak jsou již jen klasické řetězce. Jestli jsem pochopil dobře, Češi v rychlém občerstvení dělají leda tak levnou pracovní sílu. ;-)

0/−1
27.9.2015 1:42

M11i18r25a 78L37o97v96e 3134190568344

americky hamburger vs. cesky karbenatek, (ci sekana) ....vzdyt to vyjde nastejno

+1/−5
26.9.2015 15:42

J39i64ř27í 71M35a49c68h 3806451859456

Asi tak jako svíčková a lasagne.;-D

+5/−1
26.9.2015 16:43

L60u45d55ě76k 49K21r24a68t47o16c88h69v51í17l 9545204481874

Pražané mění stravovací návyky je celkem zavádějící. Podle statistik navštíví Prahu ročně přes 6 mil. cizinců a stráví tam průměrně 6 dní (2014) a Ti si asi v pokoji na hotelu nevaří.

+12/−1
26.9.2015 14:14

B35á86r88a 22T29e90s63n60e38r49o53v13á 5425150184509

Burgry, ale ty pořádné, poctivé, se spoustou zeleniny a kvalitním masem, zbožňuji. Takže naprosto chápu, že po nich lidé čím dál víc "jdou". R^

+4/−4
26.9.2015 14:08

P71ř69e12m86y85s82l 44L71u49k44á69š 2235192270241

ale zdaleka všichni nejdou po těch poctivých, stačí se podívat co nabízí velké množství restaurací a je jasné, že tam o zdravém a mnohokrát kvalitním zpracování nemůže být ani řeč....

0/0
26.9.2015 15:06

D79a54n58i95e33l 40S53c90h26a21c71h69e65r14l 9103795282786

Burgery jsou ve své podstatě zdravé jídlo( hovězí, zelenina, houska), když to srovnám s našima omáčkama a knedlíkama.... A mimochodem tlustí amíci patří k té nejchudší vrstvě a hamburgrama to není. Mají v košíku mraky sladkostí, chypsů a zmažených masovejch rolád nasáklejch tukem.

+11/−5
26.9.2015 13:53

P78ř66e49m64y51s44l 70L73u90k48á74š 2625422560551

tak ke zdravému jídlu to má celkem daleko, ale je fakt, že pokud se to dělá z kvalitních a čerstvých surovin a člověk se tím necpe každý den, tak to nemá žádné zdravotní dopady, což vlastně platí pro téměř každé jídlo...

+4/0
26.9.2015 15:08

P94e50t61r 39T39e51n40k13r77a89t 9251708464582

Jasně, nejlepší byl ovárek s křenem a čerstvým chlebem naproti Masaryčce.

+2/0
26.9.2015 16:02

T76o89m14á64š 28K58u66c30h14a64ř 3737721548631

Kdy to konečně pochopí zákonodárci, že průměrné dožití už se bude jen zkracovat a sníží hranici odchodu do důchodu na rozumných 55 let?;-D

Ale bez srandy, umřelo v mém okolí v posledních letech tolik lidí v rozmezí 50..65 let (většinou rak), že mi udávaná hranice dožití přijde jako úplné ufo. Číselně ji drží vysoko lidé z generace, které je nyní 70+ a má ještě zdravý kořínek, v mládí je necpali chemií a aktivní život prožili bez každodenního stresu. Až tato generace do cca 15 let odejde, průměrné číslo věku dožití podle mého názoru prudce klesne.:-/

+1/0
26.9.2015 13:52

R53a14d10i72m 17S90v96o80b81o60d83a 9373799676222

ja neznam krome 2 babicek nikoho, kto by byl +70. na druhe strane znam uz kolem 10 lidi, co pravidelne chodi na onkologii a jeste jim nebylo 55

0/0
26.9.2015 14:07

P53e28t46r 19T85e17n16k35r53a22t 9521928964142

Bydlíte ve městě a babičky na vesnici?

0/0
26.9.2015 16:04

P68a38v93e38l 30D36o48l90n54í96č45e53k 3758223814891

Tak na dobře připraveném hamburgeru není nic špatného ani nezdravého.

+5/0
26.9.2015 13:49

J19i89ř62í 80R17u85s 3557150306676

Jednou za čas, dát si pořádný hamburger s hromadou hranolek a k tomu korýše...doporučuju...R^ To nikomu neublíží. A kdo neměl někdy chuť, se takhle barbarsky zakousnout do žrádla a kašlat na to, co si ostatní kolem myslí..?;-)

+2/−1
26.9.2015 13:40

P13e84t70r 87V93a59n86ě13k 3407748143326

Tak, jak se jí slavné hamburgry , odpovídá  kulturně vyspělé společnosti !! Děs a hrůza ,jako uprchlíci !!

+1/−9
26.9.2015 13:29

D27a20n82i67e90l 39S42c89h46a70c95h96e38r35l 9503345982706

Jsi vedle a to dost. Arabská kuchyně je hodně zdravá.

+3/0
26.9.2015 13:55
Foto

L60u67b11o40š 34K83l49i69n77d15e26r59a 1911973765842

Zajímavá je též statistika kuřáckých resp. nekuřáckých provozoven. Je vidět, že i bez debilních nařízení EU nebo našich eurohujerů se počet nekuřáckých restaurací zvyšuje. Takže argument, že trh vyřeší tuto problematiku sám je na místě. Provozovatel ví nejlépe sám dle poptávky, jestli se v jeho podniku bude hulit nebo ne! A není k tomu potřeba nařízení nebo zákona...

+6/−1
26.9.2015 13:27

M74a87r30e12k 29V54e22s92e13l17ý 1347868710654

No proč ne, ale nemůže to fungovat když stoji hamburger vic nez svičkova. Tj. klidně přes stovku.

+1/−6
26.9.2015 12:59

M73i63r28a 83J78a19n23í91k 5363434975235

Ale kdyz vidite hamburger za 100 Kc + tak doufam vidite rozdil oproti cheesi z mekace za 20 kc

+2/0
26.9.2015 14:02

M48a74r96t33i98n 95K76a13d14l51e97c 5741225873634

tak spoustě lidem jde o to si pochutnat a ne se přežrat svíčkovou s šesti. To si pak můžu jít rovnou lehnout a nic nedělat celej den. ;-D

0/−1
26.9.2015 16:00
Foto

K27a64r41e83l 64P28l25a92c95h42ý 6826866664369

Zkuste si nekde dat drZtkovou polevku a ovarove koleno, jako tomu bylo tak pred triceti lety, kdy byla na kazdem rohu masna jidelna. Nebo treba bufety typu Koruna, kde se levne varila normalni jidla.

+1/−1
26.9.2015 12:58

J66o44s86e71f 52H65á61j67e94k 6398180769732

...jj držkovka a dobrý ovarový koleno... třeba někdo příjde, že to je díra v trhu...:-)

+3/0
26.9.2015 13:28

R10a17d87i37m 79S24v21o26b16o55d33a 9933189406492

jasne. reknete kde se da jist drztkova polevka ktera neni plna mouky. 

jinak nechapu tuto gastronomickou uchylarnu, ze se do kazdeho jidla sype tuna mouky. zahustovat se ma masem

+2/−1
26.9.2015 14:12
Foto

K19a10r25e78l 77P53l54a15c68h22ý 6376566234319

Na Harfe mivali treba skvelou hovezi s jatrovymi dropty, ci jak se tomu rika. Tam mouka nebyla. V hamburgeru je.

+1/0
26.9.2015 15:25

L35á33ď16a 89V27r18a14n67ý 7618688748497

Vaněk se angažuje ve fast foodu, tak co asi může říkat.

Je to jak jeho PP na špekáčky, kdy původně je hanil, pak se jel podívat do podniku kde je vyrábějí, pak je pochválil a pak se objevil u té samé firmy na obalech hamburgrů.

Vaňkovi nevěřím ani slovo. Prachy nesmrdí.

+1/−4
26.9.2015 12:51

L29u20b21o91š 62O22b26r52u66č79a 6601394326291

poradi mi nekdo, kde je v Praze nejaka restaurace specializovana na ryby? zatim co jsem byl, tak bud hrozne drahe (300+ za jidlo) anebo hrozna kvalita :/

marne hledam kam bych cas od casu zasel :/

0/0
26.9.2015 12:36

M94a48r75e10k 33T11ů89m89a 4822488426752

Ono, to máte těžký, buďto si musíte připlatit za kvalitu, nebo zaplatíte méně a musíte počítat s tím, že dostanete  rybu z mrazáku... Za sebe bych vám mohl doporučit restauraci Bruxx, kde mají kromě ryb i výborně připravované mořské plody. Dále jsem dříve poměrně často navštěvoval Chorvatský mlýn v Šárce, jak to tam teď vypadá už nevím, naposledy jsem tam byl před 3 lety. Jinak dobré ryby mají v restauraci Na Kopci, která nedávno získala Biba od Michelinu. Ale všechno, co mě napadá je prostě v tom rozmezí 300 až 400, v případě něčeho většího i více...

A jinak pokud byste měl cestu kolem Třeboně, tak tam rozhodně doporučuji restauraci Šupina, kde dělají výborné sladkovodní ryby.

+5/0
26.9.2015 13:01

L10u36b80o56š 41O49b38r58u43č42a 6221154106211

no prave u ceskych ryb si nemyslim, ze by musela nutne stat tolik.. ano, chapu ze si za kvalitu musim priplatit.. ale.. nechci candata za 100, chci treba dobreho pstruha za 200-250Kc (coz pri cene okolo 50-60Kc za rybu nemusi byt nutne sci-fi)

Supinu znam dobre, tam je to vyborne.. ale i dalsi v Treboni nebo Jindrichove Hradci ;)

u nas na severu Moravy je skvely Rybi dum u Ceskeho Tesina, ale v Praze neco podobneho hledam marne :/

pak se nedivim, ze Cesi neji ryby, ale hamburgery :/

0/0
26.9.2015 13:22

K14a55r50e74l 92D83r70d32a 6683385677389

Když ryby, co NORDSEE? Neumíte je někdo doporučit? Stovky poboček mají v Německu, pár v Rakousku a jsou i v Praze a Brně (+ v Moskvě a Petrohradě, takže na východě jde opět o ruský řetězec). V Palladiu jsem na ně občas koukal, ale zatím nezkusil. Můj doprovod v tom mořském smradu a mořských plodech zpravidla omdlí. ;-D

  Ale tady je k mání nějaká ta treska či losos s rozumnou přílohou za lidové ceny. Snaží se konkurovat McDonald's, očekávám podobnou kvalitu.

  Jinak pstruha či bílou českou rybu mají v každé druhé restauraci za normální ceny. Moc ryby nevyhledávám. V létě jsem je teď párkrát měl. V tom je nějaký problém? Přijde mi, že ryby v takovémto podání jsou běžně dostupné všude.

0/0
27.9.2015 8:33

V67a84š58e46k 70Ř78í26h62a 2853443948352

1. je nutné napsat, že se jedná pouze o pohled jednoho majitele jedné specifické restaurace. 2. Ani tak nejde o to co lidé jedí, ale co je na jídelním lístku. 3. že je otázkou zda se jedná o Pražany nebo turisty, kteří jsou v Praze. Suma sumárum je jasné, že celý článek je jednou obyčejnou reklamou na něco co se podle všeho nedá jíst.

+8/−6
26.9.2015 12:32

J40a31n 80G88o85e82t42z 5750883287559

Ale dá!

+2/−1
26.9.2015 12:42

V48a25š88e64k 70Ř52í40h96a 2233283738632

zeleninový salát s polívkou? no nevim

+1/−1
26.9.2015 14:20

J78a22n 71G63o94e52t24z 5750183297209

Já myslím burgery ...

0/0
26.9.2015 17:45

M52a22r93t83i49n35a 62S78o19u22k46a42l56o16v17á 4732319879311

A pak nemáme bejt 5.nejtlustší národ na světě!!Rv

+2/−6
26.9.2015 12:24

T76o61m75á52š 67M27o32r86a89v61č22í20k 3357376723755

Tak určitě to nebude chyba kvalitních surovin, že?

+4/−1
26.9.2015 12:26

J69a85n 13G14o44e43t18z 5610273457649

V Mc Donaldu a KFC rozhodně žádná chyba není. Mají kvalitní suroviny.

0/−4
26.9.2015 12:43

V65a55š31e30k 35Ř54í41h66a 2443103538762

které ani nedokáží  po měsíci kysnout nebo se jinak kazit.;-D Tchán tam pracoval a od té doby nikdy od nich nic nevezme do pusy

0/−1
26.9.2015 14:22

J61a62n 45G11o66e98t85z 5180693797459

To je jeho problém.

0/0
26.9.2015 17:46

J31a70n 26G52o86e67t10z 5570163137609

No bóže, a co má být?

0/−1
26.9.2015 12:42

M76i65c69h35a66l 77K67o92v72a31r91i34k 3499687432

Třeba zdravotní problémy, nemoci. Ale to se Vás zcela určitě netýká.

+1/−1
26.9.2015 12:45

J76a18n 74G19o75e83t29z 5330603137829

Já jsem v pohodě. A to mi stačí.

0/−2
26.9.2015 12:57

M67a73r66t85i92n 50M26i83k96o75l74á98š31e27k 7250960573

Nemám nic proti burgeru, pokud je z kvalitních surovin...

+14/−3
26.9.2015 12:16

I53v95o 30Z57d18e19b58o35r48s40k28ý 3413521140651

Já ano, blbě se to jí.

+3/−3
26.9.2015 12:27

L51u98b14o11š 16O78b80r75u50č52a 6921674766861

blbe udelany burger se samozrejme ji spatne.. minule me dostal mr.Pohlreich, kdyz dal salat pod maso.. pak samozrejme stava tece vsude, jen ne do housky, kam patri.. pod maso patri uz jen rajce, pripadne kysela okurka (a rozhodne ne cerstva, coz taky casto do burgeru strkaji).. poskladat dobre hamburger neni zas tak tezke.. takovy si pak klidne 1x mesicne dam :)

+4/0
26.9.2015 12:39

B56á92r78a 35T75e37s40n55e73r57o24v41á 5475620314839

Já kyselé okurky v burgru tedy nemusím, ale uznávám, že je to můj "problém".

0/0
26.9.2015 14:18

J40a91n 20G32o10e27t26z 5180273767769

I kdepak!

0/0
26.9.2015 12:44

J55a76n 64G50o41e71t77z 5540613917659

Je to z kvalitních surovin.

0/0
26.9.2015 12:44

J25o73s20e77f 50H88e68n68d25r58i90c19h 8600814446761

Jak se to pozná? To jako to dělají před vámi nebo jak? Jak poznáte z jaké flákoty to dělají? Nepoznáte nic, trochu to okoření a je to kvalitní - všechno jsou jen kecy.

+1/−1
26.9.2015 13:09

J69a39n 84G60o58e97t80z 5620893337259

Ještě nikdy mi nebylo špatně po tom jídle.

0/0
26.9.2015 17:47







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.