Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pražané mění stravovací návyky. Boomem jsou hamburgry a hotdogy

Méně nudlí a rýže. Zato více hamburgrů. To je momentální trend rychlého občerstvení v metropoli. Přibývá bister, kde vaří z čerstvých surovin. Přibývá také podniků, kde se specializují na americkou kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J45i17n43d75ř95i97c58h 12K74a84l82á72b 9304648233132

Americká kuchyně, to je gól!!

0/0
27.9.2015 9:34

K67a87r40e93l 74D37r35d18a 6543665527809

Článku moc nerozumím. Páté přes deváté. Zajímal mě rozdíl fast food a fast casual. Pokud jsem to pochopil dobře, fast food jede pevné menu s jídlem zpravidla průměrné kvality. Fast casual umožňuje naporoučet si vlastní kvalitnější jídlo aniž by to výrazně zvedlo cenu. 

  Mám oblíbený Express Sandwich v Palladiu a má jít o fast casual restaurant. Fajn polévky. Vymyslíte si bagetu. Mám z takového jídla lepší pocit než z Burger Kinga. Doporučuji zkusit.

  Ale obrázek v Palladiu je jasný. Jsme zaostalý východ. Především plno podniků tady jedou nějací ti Rusové s Ukrajinským personálem, co "neumí čésky". Sami Rusové často končí ve svých vlastních smažírnách "české kuchyně". Což je vysušená odporná upatlaná předražená "česká řízkárna" v ruském podání s americkým názvem. Mládež z východu končí jednoznačně ve fast foodech. A jen pár lidí zkouší to ostatní.

  Express Sandwitch má nakonec také ruského provozovatele. Zkoušeli jsme Sbarro. Italská upatlaná kuchyně v ruském podání. Dostalo mě, když si sem Ukrajinky za pultem vodily zdarma na jídlo celé rodiny. Opět tedy samý Rus a personál, co neumí česky. Italskou kuchyni to připomíná sortimentem. Je to drahé a Rusové mě odrazují.

  Když bageťárny. Subway mi přijde drahý. Boulevard má být český. Zkusil jsem ho párkrát. Hrozně líná obsluha, hloupý výběr, nic moc. Nějak mě neoslovil. Kdo ho znáte, dá se tady bageta naporoučet nebo jedou pevné menu?

  Obecně mi přijde rychlé občerstvení v Praze jako jedna velká krize. Ovládá ho ruská mafie a drží ubohou ruskou kvalitu. Pak jsou již jen klasické řetězce. Jestli jsem pochopil dobře, Češi v rychlém občerstvení dělají leda tak levnou pracovní sílu. ;-)

0/−1
27.9.2015 1:42

M97i37r58a 98L10o52v31e 3814640648704

americky hamburger vs. cesky karbenatek, (ci sekana) ....vzdyt to vyjde nastejno

+1/−5
26.9.2015 15:42

J61i54ř60í 55M28a60c68h 3276611719346

Asi tak jako svíčková a lasagne.;-D

+5/−1
26.9.2015 16:43

L87u55d17ě80k 35K31r39a54t76o71c27h63v83í45l 9715654221594

Pražané mění stravovací návyky je celkem zavádějící. Podle statistik navštíví Prahu ročně přes 6 mil. cizinců a stráví tam průměrně 6 dní (2014) a Ti si asi v pokoji na hotelu nevaří.

+12/−1
26.9.2015 14:14

B46á15r75a 38T14e74s80n56e97r48o91v21á 5225940594739

Burgry, ale ty pořádné, poctivé, se spoustou zeleniny a kvalitním masem, zbožňuji. Takže naprosto chápu, že po nich lidé čím dál víc "jdou". R^

+4/−4
26.9.2015 14:08

P49ř12e90m28y27s98l 52L19u87k98á44š 2895762190561

ale zdaleka všichni nejdou po těch poctivých, stačí se podívat co nabízí velké množství restaurací a je jasné, že tam o zdravém a mnohokrát kvalitním zpracování nemůže být ani řeč....

0/0
26.9.2015 15:06

D93a56n66i25e65l 57S58c51h42a10c77h32e89r61l 9653585312146

Burgery jsou ve své podstatě zdravé jídlo( hovězí, zelenina, houska), když to srovnám s našima omáčkama a knedlíkama.... A mimochodem tlustí amíci patří k té nejchudší vrstvě a hamburgrama to není. Mají v košíku mraky sladkostí, chypsů a zmažených masovejch rolád nasáklejch tukem.

+11/−5
26.9.2015 13:53

P20ř95e68m73y93s42l 46L61u65k50á15š 2405892790881

tak ke zdravému jídlu to má celkem daleko, ale je fakt, že pokud se to dělá z kvalitních a čerstvých surovin a člověk se tím necpe každý den, tak to nemá žádné zdravotní dopady, což vlastně platí pro téměř každé jídlo...

+4/0
26.9.2015 15:08

P91e96t64r 55T79e92n25k89r60a58t 9281488764622

Jasně, nejlepší byl ovárek s křenem a čerstvým chlebem naproti Masaryčce.

+2/0
26.9.2015 16:02

T56o31m49á22š 85K65u23c86h30a61ř 3347781138911

Kdy to konečně pochopí zákonodárci, že průměrné dožití už se bude jen zkracovat a sníží hranici odchodu do důchodu na rozumných 55 let?;-D

Ale bez srandy, umřelo v mém okolí v posledních letech tolik lidí v rozmezí 50..65 let (většinou rak), že mi udávaná hranice dožití přijde jako úplné ufo. Číselně ji drží vysoko lidé z generace, které je nyní 70+ a má ještě zdravý kořínek, v mládí je necpali chemií a aktivní život prožili bez každodenního stresu. Až tato generace do cca 15 let odejde, průměrné číslo věku dožití podle mého názoru prudce klesne.:-/

+1/0
26.9.2015 13:52

R18a45d11i19m 97S43v97o64b10o12d51a 9203949156172

ja neznam krome 2 babicek nikoho, kto by byl +70. na druhe strane znam uz kolem 10 lidi, co pravidelne chodi na onkologii a jeste jim nebylo 55

0/0
26.9.2015 14:07

P24e74t92r 69T98e19n28k64r28a14t 9231748144762

Bydlíte ve městě a babičky na vesnici?

0/0
26.9.2015 16:04

P12a30v10e88l 33D81o25l57n18í49č42e64k 3918313474691

Tak na dobře připraveném hamburgeru není nic špatného ani nezdravého.

+5/0
26.9.2015 13:49

J74i70ř17í 78R15u85s 3407190146826

Jednou za čas, dát si pořádný hamburger s hromadou hranolek a k tomu korýše...doporučuju...R^ To nikomu neublíží. A kdo neměl někdy chuť, se takhle barbarsky zakousnout do žrádla a kašlat na to, co si ostatní kolem myslí..?;-)

+2/−1
26.9.2015 13:40

P88e79t81r 15V83a68n92ě86k 3967808513306

Tak, jak se jí slavné hamburgry , odpovídá  kulturně vyspělé společnosti !! Děs a hrůza ,jako uprchlíci !!

+1/−9
26.9.2015 13:29

D71a33n91i66e66l 52S36c44h26a96c27h58e38r52l 9663345702256

Jsi vedle a to dost. Arabská kuchyně je hodně zdravá.

+3/0
26.9.2015 13:55
Foto

L88u90b84o50š 92K44l75i13n65d73e70r14a 1331653285532

Zajímavá je též statistika kuřáckých resp. nekuřáckých provozoven. Je vidět, že i bez debilních nařízení EU nebo našich eurohujerů se počet nekuřáckých restaurací zvyšuje. Takže argument, že trh vyřeší tuto problematiku sám je na místě. Provozovatel ví nejlépe sám dle poptávky, jestli se v jeho podniku bude hulit nebo ne! A není k tomu potřeba nařízení nebo zákona...

+6/−1
26.9.2015 13:27

M97a83r86e48k 29V87e81s68e65l90ý 1617328750404

No proč ne, ale nemůže to fungovat když stoji hamburger vic nez svičkova. Tj. klidně přes stovku.

+1/−6
26.9.2015 12:59

M11i67r26a 81J91a59n45í31k 5403574895635

Ale kdyz vidite hamburger za 100 Kc + tak doufam vidite rozdil oproti cheesi z mekace za 20 kc

+2/0
26.9.2015 14:02

M86a62r72t21i73n 61K40a84d54l82e47c 5311955113194

tak spoustě lidem jde o to si pochutnat a ne se přežrat svíčkovou s šesti. To si pak můžu jít rovnou lehnout a nic nedělat celej den. ;-D

0/−1
26.9.2015 16:00
Foto

K25a83r11e81l 52P36l34a71c13h87ý 6506736674189

Zkuste si nekde dat drZtkovou polevku a ovarove koleno, jako tomu bylo tak pred triceti lety, kdy byla na kazdem rohu masna jidelna. Nebo treba bufety typu Koruna, kde se levne varila normalni jidla.

+1/−1
26.9.2015 12:58

J76o53s39e57f 64H10á29j94e54k 6278100909902

...jj držkovka a dobrý ovarový koleno... třeba někdo příjde, že to je díra v trhu...:-)

+3/0
26.9.2015 13:28

R85a28d29i93m 84S89v50o29b46o38d74a 9463369616892

jasne. reknete kde se da jist drztkova polevka ktera neni plna mouky. 

jinak nechapu tuto gastronomickou uchylarnu, ze se do kazdeho jidla sype tuna mouky. zahustovat se ma masem

+2/−1
26.9.2015 14:12
Foto

K69a33r32e87l 72P75l76a38c18h73ý 6406106894299

Na Harfe mivali treba skvelou hovezi s jatrovymi dropty, ci jak se tomu rika. Tam mouka nebyla. V hamburgeru je.

+1/0
26.9.2015 15:25

L39á82ď81a 61V45r47a52n82ý 7928648828277

Vaněk se angažuje ve fast foodu, tak co asi může říkat.

Je to jak jeho PP na špekáčky, kdy původně je hanil, pak se jel podívat do podniku kde je vyrábějí, pak je pochválil a pak se objevil u té samé firmy na obalech hamburgrů.

Vaňkovi nevěřím ani slovo. Prachy nesmrdí.

+1/−4
26.9.2015 12:51

L87u40b24o63š 21O38b48r38u35č30a 6931214286241

poradi mi nekdo, kde je v Praze nejaka restaurace specializovana na ryby? zatim co jsem byl, tak bud hrozne drahe (300+ za jidlo) anebo hrozna kvalita :/

marne hledam kam bych cas od casu zasel :/

0/0
26.9.2015 12:36

M19a88r21e30k 54T89ů59m98a 4172558916842

Ono, to máte těžký, buďto si musíte připlatit za kvalitu, nebo zaplatíte méně a musíte počítat s tím, že dostanete  rybu z mrazáku... Za sebe bych vám mohl doporučit restauraci Bruxx, kde mají kromě ryb i výborně připravované mořské plody. Dále jsem dříve poměrně často navštěvoval Chorvatský mlýn v Šárce, jak to tam teď vypadá už nevím, naposledy jsem tam byl před 3 lety. Jinak dobré ryby mají v restauraci Na Kopci, která nedávno získala Biba od Michelinu. Ale všechno, co mě napadá je prostě v tom rozmezí 300 až 400, v případě něčeho většího i více...

A jinak pokud byste měl cestu kolem Třeboně, tak tam rozhodně doporučuji restauraci Šupina, kde dělají výborné sladkovodní ryby.

+5/0
26.9.2015 13:01

L47u85b39o66š 15O54b87r45u24č53a 6611124616611

no prave u ceskych ryb si nemyslim, ze by musela nutne stat tolik.. ano, chapu ze si za kvalitu musim priplatit.. ale.. nechci candata za 100, chci treba dobreho pstruha za 200-250Kc (coz pri cene okolo 50-60Kc za rybu nemusi byt nutne sci-fi)

Supinu znam dobre, tam je to vyborne.. ale i dalsi v Treboni nebo Jindrichove Hradci ;)

u nas na severu Moravy je skvely Rybi dum u Ceskeho Tesina, ale v Praze neco podobneho hledam marne :/

pak se nedivim, ze Cesi neji ryby, ale hamburgery :/

0/0
26.9.2015 13:22

K18a87r69e42l 30D38r62d71a 6723205927669

Když ryby, co NORDSEE? Neumíte je někdo doporučit? Stovky poboček mají v Německu, pár v Rakousku a jsou i v Praze a Brně (+ v Moskvě a Petrohradě, takže na východě jde opět o ruský řetězec). V Palladiu jsem na ně občas koukal, ale zatím nezkusil. Můj doprovod v tom mořském smradu a mořských plodech zpravidla omdlí. ;-D

  Ale tady je k mání nějaká ta treska či losos s rozumnou přílohou za lidové ceny. Snaží se konkurovat McDonald's, očekávám podobnou kvalitu.

  Jinak pstruha či bílou českou rybu mají v každé druhé restauraci za normální ceny. Moc ryby nevyhledávám. V létě jsem je teď párkrát měl. V tom je nějaký problém? Přijde mi, že ryby v takovémto podání jsou běžně dostupné všude.

0/0
27.9.2015 8:33

V88a33š68e71k 35Ř46í34h89a 2483893378162

1. je nutné napsat, že se jedná pouze o pohled jednoho majitele jedné specifické restaurace. 2. Ani tak nejde o to co lidé jedí, ale co je na jídelním lístku. 3. že je otázkou zda se jedná o Pražany nebo turisty, kteří jsou v Praze. Suma sumárum je jasné, že celý článek je jednou obyčejnou reklamou na něco co se podle všeho nedá jíst.

+8/−6
26.9.2015 12:32
Foto

J73a36n 72G74o66e67t52z 5370973157979

Ale dá!

+2/−1
26.9.2015 12:42

V66a32š52e69k 84Ř83í24h66a 2563213878972

zeleninový salát s polívkou? no nevim

+1/−1
26.9.2015 14:20
Foto

J22a54n 81G36o64e36t70z 5540273607629

Já myslím burgery ...

0/0
26.9.2015 17:45

M68a93r65t87i14n14a 66S64o67u83k34a12l48o82v75á 4492169339331

A pak nemáme bejt 5.nejtlustší národ na světě!!Rv

+2/−6
26.9.2015 12:24

T80o94m85á37š 59M30o84r41a86v10č37í59k 3797156683835

Tak určitě to nebude chyba kvalitních surovin, že?

+4/−1
26.9.2015 12:26
Foto

J75a28n 95G20o62e88t55z 5290243877529

V Mc Donaldu a KFC rozhodně žádná chyba není. Mají kvalitní suroviny.

0/−4
26.9.2015 12:43

V42a53š88e86k 63Ř31í93h79a 2673823658152

které ani nedokáží  po měsíci kysnout nebo se jinak kazit.;-D Tchán tam pracoval a od té doby nikdy od nich nic nevezme do pusy

0/−1
26.9.2015 14:22
Foto

J66a28n 72G79o64e40t34z 5540953797989

To je jeho problém.

0/0
26.9.2015 17:46
Foto

J98a30n 20G23o69e91t48z 5650233717779

No bóže, a co má být?

0/−1
26.9.2015 12:42

M51i87c96h23a73l 38K84o35v10a11r19i23k 3389907892

Třeba zdravotní problémy, nemoci. Ale to se Vás zcela určitě netýká.

+1/−1
26.9.2015 12:45
Foto

J18a90n 88G89o43e55t62z 5530883667529

Já jsem v pohodě. A to mi stačí.

0/−2
26.9.2015 12:57

M18a34r87t29i26n 52M43i88k76o83l81á51š65e95k 7680700783

Nemám nic proti burgeru, pokud je z kvalitních surovin...

+14/−3
26.9.2015 12:16

I97v89o 17Z81d31e79b82o56r76s33k38ý 3313881430181

Já ano, blbě se to jí.

+3/−3
26.9.2015 12:27

L55u30b29o60š 47O79b83r65u78č49a 6241154356491

blbe udelany burger se samozrejme ji spatne.. minule me dostal mr.Pohlreich, kdyz dal salat pod maso.. pak samozrejme stava tece vsude, jen ne do housky, kam patri.. pod maso patri uz jen rajce, pripadne kysela okurka (a rozhodne ne cerstva, coz taky casto do burgeru strkaji).. poskladat dobre hamburger neni zas tak tezke.. takovy si pak klidne 1x mesicne dam :)

+4/0
26.9.2015 12:39

B32á93r73a 84T82e55s98n59e70r85o53v14á 5725480294159

Já kyselé okurky v burgru tedy nemusím, ale uznávám, že je to můj "problém".

0/0
26.9.2015 14:18
Foto

J66a86n 50G73o94e45t75z 5170323987239

I kdepak!

0/0
26.9.2015 12:44
Foto

J33a37n 41G16o73e56t16z 5540383637469

Je to z kvalitních surovin.

0/0
26.9.2015 12:44

J15o87s19e95f 59H43e16n42d17r45i46c73h 8820364646611

Jak se to pozná? To jako to dělají před vámi nebo jak? Jak poznáte z jaké flákoty to dělají? Nepoznáte nic, trochu to okoření a je to kvalitní - všechno jsou jen kecy.

+1/−1
26.9.2015 13:09
Foto

J54a86n 27G66o61e83t41z 5740313387799

Ještě nikdy mi nebylo špatně po tom jídle.

0/0
26.9.2015 17:47





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.