- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Článku moc nerozumím. Páté přes deváté. Zajímal mě rozdíl fast food a fast casual. Pokud jsem to pochopil dobře, fast food jede pevné menu s jídlem zpravidla průměrné kvality. Fast casual umožňuje naporoučet si vlastní kvalitnější jídlo aniž by to výrazně zvedlo cenu.
Mám oblíbený Express Sandwich v Palladiu a má jít o fast casual restaurant. Fajn polévky. Vymyslíte si bagetu. Mám z takového jídla lepší pocit než z Burger Kinga. Doporučuji zkusit.
Ale obrázek v Palladiu je jasný. Jsme zaostalý východ. Především plno podniků tady jedou nějací ti Rusové s Ukrajinským personálem, co "neumí čésky". Sami Rusové často končí ve svých vlastních smažírnách "české kuchyně". Což je vysušená odporná upatlaná předražená "česká řízkárna" v ruském podání s americkým názvem. Mládež z východu končí jednoznačně ve fast foodech. A jen pár lidí zkouší to ostatní.
Express Sandwitch má nakonec také ruského provozovatele. Zkoušeli jsme Sbarro. Italská upatlaná kuchyně v ruském podání. Dostalo mě, když si sem Ukrajinky za pultem vodily zdarma na jídlo celé rodiny. Opět tedy samý Rus a personál, co neumí česky. Italskou kuchyni to připomíná sortimentem. Je to drahé a Rusové mě odrazují.
Když bageťárny. Subway mi přijde drahý. Boulevard má být český. Zkusil jsem ho párkrát. Hrozně líná obsluha, hloupý výběr, nic moc. Nějak mě neoslovil. Kdo ho znáte, dá se tady bageta naporoučet nebo jedou pevné menu?
Obecně mi přijde rychlé občerstvení v Praze jako jedna velká krize. Ovládá ho ruská mafie a drží ubohou ruskou kvalitu. Pak jsou již jen klasické řetězce. Jestli jsem pochopil dobře, Češi v rychlém občerstvení dělají leda tak levnou pracovní sílu.
americky hamburger vs. cesky karbenatek, (ci sekana) ....vzdyt to vyjde nastejno
Pražané mění stravovací návyky je celkem zavádějící. Podle statistik navštíví Prahu ročně přes 6 mil. cizinců a stráví tam průměrně 6 dní (2014) a Ti si asi v pokoji na hotelu nevaří.
Burgry, ale ty pořádné, poctivé, se spoustou zeleniny a kvalitním masem, zbožňuji. Takže naprosto chápu, že po nich lidé čím dál víc "jdou".
ale zdaleka všichni nejdou po těch poctivých, stačí se podívat co nabízí velké množství restaurací a je jasné, že tam o zdravém a mnohokrát kvalitním zpracování nemůže být ani řeč....
Burgery jsou ve své podstatě zdravé jídlo( hovězí, zelenina, houska), když to srovnám s našima omáčkama a knedlíkama.... A mimochodem tlustí amíci patří k té nejchudší vrstvě a hamburgrama to není. Mají v košíku mraky sladkostí, chypsů a zmažených masovejch rolád nasáklejch tukem.
tak ke zdravému jídlu to má celkem daleko, ale je fakt, že pokud se to dělá z kvalitních a čerstvých surovin a člověk se tím necpe každý den, tak to nemá žádné zdravotní dopady, což vlastně platí pro téměř každé jídlo...
Kdy to konečně pochopí zákonodárci, že průměrné dožití už se bude jen zkracovat a sníží hranici odchodu do důchodu na rozumných 55 let?
Ale bez srandy, umřelo v mém okolí v posledních letech tolik lidí v rozmezí 50..65 let (většinou rak), že mi udávaná hranice dožití přijde jako úplné ufo. Číselně ji drží vysoko lidé z generace, které je nyní 70+ a má ještě zdravý kořínek, v mládí je necpali chemií a aktivní život prožili bez každodenního stresu. Až tato generace do cca 15 let odejde, průměrné číslo věku dožití podle mého názoru prudce klesne.
ja neznam krome 2 babicek nikoho, kto by byl +70. na druhe strane znam uz kolem 10 lidi, co pravidelne chodi na onkologii a jeste jim nebylo 55
Tak na dobře připraveném hamburgeru není nic špatného ani nezdravého.
Jednou za čas, dát si pořádný hamburger s hromadou hranolek a k tomu korýše...doporučuju... To nikomu neublíží. A kdo neměl někdy chuť, se takhle barbarsky zakousnout do žrádla a kašlat na to, co si ostatní kolem myslí..?
Tak, jak se jí slavné hamburgry , odpovídá kulturně vyspělé společnosti Děs a hrůza ,jako uprchlíci
Jsi vedle a to dost. Arabská kuchyně je hodně zdravá.