- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
to je asi spíše obecně o výši platů - 12,5hrubého je samozřejmě slabota taktak na uživení, bohužel podobný plat bere cca desetina pracujících.. a pracující chudoba je jeden z mnoha smutných nespravedlivých jevů současnosti..
To jsou holt ty nesmyslné tabulkové platy. Pak si ta škola nemůže zaplatit dobrého zaměstnance ani kdyby chtěla.
Hlavně, že je dost peněz na podporu řízené imigrace. Opravdu ostuda.
Njn. zase mají jídla pro celou rodinu, ještě jsem neviděl kuchtu co by nekradla :-) Platy? Když jsou za to ochotný dělat je to jejich věc. Když někde nabízí mizerný plat tak dokud najdou b...ce co jim za to budou dělat tak se ten plat nezvýší - zákon nabídky a poptávky. Když nebudou lidi tak se budou tabulkové platy zvyšovat, jinak ne.
ostatním lidem to vůbec nevadí, že kuchaři mají bídné mzdy. aspoň z těch svých větších platů něco uškudlí na úkor chudáků. však už za komunistů se národ řídil heslem kdo neokrádá, okrádá svou rodinu. to se ještě tak nerozváděli. teď už hrabou jen pro sebe.
Ten titulek je taky dobrej-dobre kuchařky do škol nechtějí, tzn.ze tam vaří ty špatné?
Za mých mladých let byla školní jídelna celkem postrach. Tak možná...
Soukromé školy tyto problémy neřeší, mají peněz dost. Takže pak pomůže možná stávka kuchařek v těch státních. I když tomu moc nevěřím. Nicméně, 12.500 hrubého, to je žalostné, to snad dostane i jako podporu a může vařit na černo v nějaké hospodě za 15.000 čistého
Problém je, že to co jste napsal je neskutečná ptákovina.
Ano, je velmi potřeba zvýšit platy. Já naprosto chápu, že člověk, který něco umí prostě za tyto peníze pracovat nebude. A pokud už to nějaká schopná kuchařka dělá, pak má buď zlaté srdce nebo dobře zajištěného manžela.
Ve článku není zmíněna jedna důležitá záležitost - víceméně se o ni skoro nemluví nikde: Počet pracovníků v kuchyni je závislý na počtu dětských strávníků. Na ty se totiž počítají úvazky. Zdůrazňuji slovo DĚTSKÝCH. Úvazky se tedy počítají jen z počtu stravovaných žáků, ne učitelů a jiných zaměstnanců. Jsou ale školy, kde počet zaměstnanců je třeba 1/4 počtu dětských strávníků. Kuchařky jsou pak přetížené. Počítá se, že se prostě stejně vaří, takže se to "spláchne". Zkuste třeba říct ve vlaku, že vás můžou svézt zdarma, když stejně jedou...
Když se nevejdou do mzdových rozpočtů je řešením outsorcing. Na faktuře sice zaplatí 3x tolik ale jde to z jiného šuplíku. Třeba takový Eurest to je mňamka.