Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit: příspěvky podle vláken | příspěvky podle času

Nutrie mňam mňam !

Za komunistů dělali u Kladna v jednom motorestu nutrie pravidelně.Už přesně nevím kde to bylo.Taky jsme tam párkrát byli.Bylo to vyhlášený.Parkoviště bylo narvaný.

Bol som sokovany, ked som nieco podobne zacal nedavno stretavat na brehu Maleho Dunaja, nedaleko mojho bydlisko na okraji Bratislavy. Myslel som si, ze je to bobr, ale ked som si toto precital, tak som si neni isty, lebo ono to vychadza iba za tmy a ked ma to zmerci, tak sebou placne do vody a zacne plavat dole prudom.

To znamená že ta řeka je čistá, ve špíně nutrie nežijí. A když si to někdo chytne, tak naložená na česneku je to hotová delikatesa.

Dobrý budoucí zdroj potravy při hladu v občanské válce.

netušíte asi jako moc je to dobré masíčko. Za komunistů se prodávaly, dnes se shánějí hodně špatně.

Nutrie na červeném víně nemá chybu... R^

Jedna jediná nutrie a takový humbuk okolo.

"Při odstraňování problémů s velkými hlodavci" se dají připravit výborné klobásy nebo pečeně.

A tím se zároveň odstraní problémy s velkými hladovci.

Řečeno slovy klasika - hlodavec bude ohlodán až na kost.

;-DR^R^

Není se čemu divit, když jsou krysy i na radnici.

Dobré maso a kůže na prodej. Jen se divím, že bezdomovci si takhle nevydělávají na pitný režim.

Moc prace pro ne:-) Ti se zmuzou jen na: "kamo nemas nejaky drobak?"

Je potřeba využít jejich nutriční hodnotu .

Výborná je nutrie ve svíčkové omáčce s houskovým knedlíkem.

svíčková omáčka? Jak s to mám představit? A co s knoty? Nemyslíte spíš smetanovou omáčku, co se dává ke svíčkové?

Knoty využiješ jako zubní niť .

R^R^R^

Fotograf vyfotil jednu nutrii, tak je potřeba z toho udělat článek.

Maji maso jako kralik a kvalitni kuzi. Bezdomovci by se o ne mohli postarat.

To smrdí prací.

R^

To nastesti nemaji. Maji maso nekolikanasobne chutnejsi.

V Kamenném přívoze u řeky Sázava už jsou asi 7 let. Možná je splachla nějaká povodeň do Prahy:)

Ale houby, jen tam letos konečně doplavaly z Rokytky, kde jsem je poprvé viděl snad před pěti lety...

Tam jich je ...

Tak tak. I když teď po té úpravě koryta, jsem jich tam neviděl tolik, ale možná se jen přesunuly o kousek dál, kudy tak často nejezdím, nebo kde jsou lépe schované.

Hned bych si dal !

Voni mě ty bestie zase zdrhli jo..??... :) Ne, chovám je, krmím je,baštím je. Mrtvá váha je kolem 3-4,5 kg při cca 9-12 měsících ale pokud jsou starší není problém aby měli i 6 a více kilo. Přenašeči nemoci skoro nejsou, ale až lidi zjistí že jednoho kusu je hodnota 450-700 kč tak nevím jak tam dlouho vydrží. A když tedy berou už z ruky tak to by šli snad i lehce pohladit teda pokud se nebojíte velkých zubů ))

V čem je problém? Odchytit, vyšetřit a pak na porážku, maso je prý výborné.

a kozich take teply;-D

Říká se, že je něco "sladký jak houno z nutrie". Opravdu je to tak, má s tím někdo zkušenosti? Nechce se mi tomu věřit 8-o

Je to tak. ;-)

To nevím, houno z nutrie jsem nejedl. Nutrii ano a její maso je opravdu lahodné.

A z toho masa jsou i výborné klobásy!

Není můj tchán to kdy si zkoušel .... ale přesvědčit se můžete sami .:))

Ano, maso je nasládlé, chuťově zajímavé. Už je to ale dost dlouho, co jsem ji měl naposledy.

Bezdíci v Praze pohrdnou pečínkou?

Strejda je v osmdesatych choval na maso a musim rict, ze nutrie maji velmi chutne masicko :-)

Souhlas. Paštiky byly výborné! R^

Ke konci socíku bylo maso z nutrií běžně v prodeji v řeznictvích.

Takže bych v řešení nutrií neviděl problém.

Sklopec, praštit, stáhnout, vyvrhnout, upéct, oblizovat se po lahůdce.;-D;-D

A nemusíme ani kvůli tomu drancovat evropské fondy, lidi to udělají zadarmo, respektiva za pečínku:-).

Protože nutrie je cizí invazivní druh, který bude nutno dříve nebo později řešit :-).

Nejlepší je vařená s kořenovou zeleninou, na pečení je příliš suchá. Proto se servírovala v nemocnicích dietářům. No a kožíšek by taky nebyl k zahození. :)

Já mám zkušenosti s králíky, my jsme vždy pekli králíky dohromady s pořádným kusem bůčku. Pořádně to podlívat a pak nebyl problém. S nutrií to bude podobné.

Případně pokud se dá pod pečínku hodně cibule nebo jiné zeleniny a peče trochu pomaleji, aby se to nespálilo a zase podlívá.

A pekla jste ji nekdy? Je to totiz presne naopak. Narozdil od kralika neni vubec sucha a pecinka z ni je exelentni.

Pečenou jsem nechutnala, to je fakt. Kdyby se pod ní hodil kousek slaninky.....

Já asi třicetkrát. Věřte mi, že slaninu nepotřebujete. Schovejte si ji pod králíka :)

Dobře, díky. Teď už jen sehnat tu nutrii. Ty vltavské mě moc nwlákají... :)

No to je právě ten oříšek.






Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.