Diskuze

Po dobrém cideru kocovina neexistuje, tvrdí jeho český výrobce

Cidery pražskokladenské rodinné firmy F. H. Prager vznikaly stylem pokus omyl. Teď sbírají mezinárodní ceny. „Vybíráme si staré odrůdy jabloní, které mají charakteristickou chuť,“ říká Ondřej Frunc, který firmu založil spolu s Cyrilem Holubem ve sklepě pražského paneláku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

třeba na eshopu na jejich webu:-P

0 0
možnosti

Možná jsem divný, ale nápojům jako cider, ale nebo IPA už na chuť asi nikdy nepřijdu.

0 0
možnosti

nic si z toho nedělejte, chutě jsou individuální věcí. Já zase nemůžu burčák.

0 0
možnosti

možná tak bolehlav... ale kocovinu způsobuje snad alkohol jako takový, ne?

1 1
možnosti

Je to zkvašené,alkohol tam je. Dle mé zkušenosti to je dunihlav.

0 1
možnosti

Je fakt, ze sehnat i nas kvalitni cider je porad docela problem, vetsinou to jsou nejak dochucovane ci prislazovane patoky... Cider ma byt zkvaseny jablecny nebo mozna jeste hruskovy most, a hotovo. Jakekoliv jine prichute znamenaji nejakou pridanou chemii. Navic je narozdil od piva prirozene bezlepkovy, coz spousta lidi s intoleranci ci primo alergii na lepek oceni. Z tohohle pohledu jsem naprosto nepochopil krok Pilsneru, ktery do sveho Kingswoodu pridava slad jako barvivo, wtf?! Tuhle jsem malem "zabil" kamaradky s celiakii, kdyz jsem ji rikal, at si klidne da cider, ze to je zarucene bezlepkovy - a ona si uplne nahodou vsimla, ze tam ten lepek je... Tomu rikam, pripavit se o statisice zakazniku, co si pivo dat nemuzou a radi by nejakou alternativu...

1 0
možnosti

Kingswood má k cideru hodně daleko.

2 0
možnosti
Foto

Jj, taky nemám po moštu kocovinu :-D

1 0
možnosti
Foto

já taky ne , protože ho nepiju;-D

4 1
možnosti

Ten podle fotky nepije nic jiného. ;-D

0 1
možnosti