Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu
Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

K42a87t31e21ř15i77n42a 66S32e19d71l36á92č64k33o26v18á 3663568516960

Matka da dvacetimesicni dceri ochutnat sendvic se ztracenym vejcem... Nevim jak jinak nazvat tuto pani nez dementni...

+23/0
doporučit
30.6.2016 20:03

R30o36b40e97r81t 88H54o66m66o67l95k24a 2540592552561

Zrekapitulujme si to. Slunce, vedro jako v peci. Stánek, skladující rychle se kazící potraviny v absolutně nehygienických (resp. nevyhovujících) podmínkách = úplně bez chlazení. A z vajec která si pobudou půl dne na slunci pak udělá jídlo, kde je použije téměř syrové. Pomíjím původ těch vajec. OK, už to začínám chápat. Vlastně spíš přestávám...

+12/0
doporučit
30.6.2016 21:39

J58a49n 64J43o71r98d92a45n 5611547499

Neni se co divit, kdyz se to tam cely den valelo v tech 35°C na pultech.

Ale jak videt, nasli se odvazlivci, kteri to testli.

+8/0
doporučit
30.6.2016 22:38

I47v85a46n 67Č73e43r70v21e60n90k23a 7320887863

no tak zdá se, že to ztracené vejce se našlo :-)

+8/0
doporučit
30.6.2016 20:53

K10a65r51e75l 22D47r14d76a 6684582267

To vejce je v porci celé. Čekal bych, že z várky budou třeba 1 či 2 špatná. Tedy dva nakažení zákazníci maximálně. Při takto velké nákaze to tedy znamená, že infikovaná byla celá dodávka vajec. Tepelnou úpravou by se měla salmonela zahubit, v tomto případě v bílku. Tedy nákazu přenášel žloutek. Proti této salmonele se ve velkochovech slepice ale očkují.

Půjde tedy o špatné skladování vajec v teple a salmonelu, co napadá žloutek - dnes častý původce hromadných nákaz.

Je možné, že si prodejce připravil vejce týden před akcí, a pak je dal do prodeje "z lednice". Čímž mohl salmonelu pěkně pomnožit. Navíc musíte dostat pořádnou dávku, takže ta vejce už musela sama pochodovat po stole.

V obchodech prodávaná vejce by salmonelu mít neměla. Je tedy podezření na vejce z nekontrolovaného chovu od soukromníka ("farmářská") nebo z Polska.

Našel jsem zajímavou informaci. Salmonela napadající žloutky se šíří až od 80. let. Dříve salmonela pronikala jen do bílku. Proto je plno úprav, kde se žloutek může nechat syrový, ale bílek se tepelně upravuje. Dříve se syrové žloutky doporučovaly na posílení i malým dětem. V dnešní době by mělo být vejce tepelně upravováno celé. Platí to poslední roky. :-P

Pokud mi ale veterina tvrdí, že v hypermarketu koupím s jistotou vejce bez salmonely, tak mi doporučení na zničení vejce převařením přijde jako protimluv. ;-)

Hloupé je, že akce měla dobrou pověst. Smůla, jestli se mezi stánkaři našel nějaký podvodníček či nedouk. Ale i tak, syrové žloutky budu baštit dál. ;-D

+5/0
doporučit
1.7.2016 13:00

P90e17t35r 31A43g93u46l36á48r 4167798290984

Není to poprvé, co se podobná věc na takové akci stala. Divím se, že si hygienici už na pořadatele nedošlápli. Snad se rozhoupají. Lidská omezenost nezná mezí a občas je potřeba zasáhnout.

+3/0
doporučit
30.6.2016 22:44

V32e79n83d48u94l65a 45S27z75l55a71u43e51r69o48v17á 7452706267878

Jak může někdo dát "ochutnat" nedostatečně tepelně připravené vejce v létě dvaceti měsíční dceři a pak to ještě vytrubovat vážně nepochopím:-)

+2/0
doporučit
14.7.2016 16:05

M50a81r36t44i89n 26K95o75p94e50c79k29ý 3458517539414

Z infekcniho oddeleni Nemocnice Na Bulovce, kde po uvodnich horeckach az 40 C ted uz tri dny lezim se salmonelou hlasim - ano, ja to vejce mel na Apetit pikniku taky...

+2/0
doporučit
30.6.2016 21:08

M62i65c81h13a22e98l 25C60h63a86r91v34á96t 9299128453632

No jen jestli to nebyl pokus příznivců pana preazidenta zůčtovat s pražskou kavárnou....:-/

+2/−1
doporučit
1.7.2016 8:39

J40o58s49e53f 48C57h77o68d68o31u34n75s51k96ý 4981266179530

se divim, že tam neměli stánek s tataráčkem:-P

+1/0
doporučit
1.7.2016 4:51

P79e87t23r 74Š50k65o74d80a 5127340714780

Dobře jim tak, jíst se má u stolu a na venku na trávě.

0/−2
doporučit
30.6.2016 21:24





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.