Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit: příspěvky podle vláken | příspěvky podle času

Ať si každý jí, co mu chutná a vyhovuje. Proč něco označovat jako zdravé a jiné jako nezdravé?! Nezdravé je především označování životního stylu jednotlivce jako tím jediným správným.

Stejně to nepomůže,každý tam musí ;-(

No já nemám nic proti luštěninám, pohance a pod. Ale proč mi JAPU a redaktor kazí vzpomínku na 10 dkg vlašáku a rohlík ke svačině? Jako brigádník v garážích na Invalidovně jsem na tom na Balabence v lahůdkách vyrostl! Já JAPU nic nenutím, tak ať mě nechá v klidu!!!!!!!!

Tuhle jsem někde četl, že "zdravé" nemusí být zrovna zdravé. Prý se má jíst, co se v kraji jedlo odedávna. Rejže, brambory, čočka - to je importovaná potravina. Kdysi se tu jedly hlavně kaše, tedy obilniny, dneska to každej zatracuje kvůli složitým cukrům. Také je ale pravda, že dřív lidi jedli tohle a málo se dožil padesátky. Jak říká kamarád, svět se zbláznil. Vegetariánská strava nemusí být špatná, ale furt bych to jist nemohl. Jde o pár jídel na tisíc způsobů. Občas si dát gulášek nebo vepřovou určitě neuškodí. A svíčkovou, mňam...

Obilniny jsou také importovaná potravina, akorát trošku dřív.

Jo, jo, a dnešní mládež! Pamatuji, jak jsme si na svačinu do školy kupovali 10 dkg vlašáku a dva rohlíky; byla to neuvěřitelná pochoutka! A za mého mládí, za bolševika, byl ten vlašák s bramborami, ne jako dnes, bez brambor. :-P

Nj. tehdy se rohlíky prodávaly teplé a v gothajském salámu bylo i maso.

Vlašák byl vždycky bez brambor. Pokud ho tedy nesmíchali s bramborovým.

A co je vlastně nezdravého na vlašáku? Snad jen ten levný salám, ale to nenmí problém nahradit šunkou nebo něčím jiným.

Já zas nevidím na pohance, luštěninách a celozrnné rýži nic dobrého a chutného.

Pokud to není dobré pro Vás tak si to nekoupíte. Ale neznamená to, že to nemůže být dobré pro druhé. Člověk je od přírody všežravec, takže takové extrémy jako vegetariánství či veganství, ale ani každodenní konzumace masných produkrů nejsou pro lidský organismus přirozené. Nejlepší je vyvážená kombinace. Takže si někdy dám s chutí naklíčená semínka a jindy zas pěkný steak ;-D

Zřejmě zaplnila díru na trhu. Takže budiž jí přáno. Osobně mám obilné a jiné třeba zeleninové saláty též ráda.

No tak si je dělejte a budete v pohodě.

Já jim fandím. Nevím proč to co je zdravé je pro čechy hned špatné. Uvítala bych takové bufety i v brně. Když si nestihnu uvařit na druhý den do práce, mám vždycky problém.

Dneska banda "nadsencu" dokaze udelat superpotravinu i ze stoviku ... Nakonec zmanipuluji chudaky pubertacky, ktere najednou zacnou experimentovat v domeni, ze budou jist neco super zdraveho a budou hned "Twiggy". Z jidlenicku, ktery jedly 15 let, raketove mizi vsechno "spatne". Najednou se "citi lip, tak jako lehceji", ale ze si systematicky nici metabolismus, to jim nedochazi.

Presne :-). Hlavne se se superpotravinama roztrhl pytel. Uz mi to pripada fakt smesne. Minuly mesic jsem si sla na doporuceni koupit zmrzlinu do zmrzlinarny Puro. Meli tam nejakou svetle zelenou s nazvem, ktery mi nic nerikal, tak jsem se zeptala, co to je. Odpoved: superfood. Zeptala jsem se znovu a zase z nich vylezlo jen superfood. Takze dodneska nevim, z ceho to vlastne je, hlavne ze to je superfood, ale verim, ze si to kvuli tomu koupi spousta lidi :). Jinak ale zmrzlina byla vyborna, dala jsem si jen nesuperfood lesni plody a opravdu jedna z nejlepsi, co jsem kdy jedla .

Kdyz uz jste byla v Puro, tak jste mela zavitat na Naplavku na super-trhy ;-D To by vam zraky prechazely ... Bio-chleba 1/2 kg za 70,- Kc, 1 platek celozrnneho chleba ala "Kyjevak" za 10,- Kc, jakasi raw-koule z nejakeho nameleteho zrni o prumeru asi 2cm za 50,- Kc ... 1 dcl mixovaneho spenatu s vodou za 15,- Kc ... Ale nejhorsi bylo, ze to ty mlade frfleny kupovaly ve velkem 8-o

Jojo, dneska je desna moda delat fastfood z uplne obycejnych surovin, ale prodavat je jako superfood za supercenu. Lide jsou tak strasne naivni ...

Ne, dekuji, je fakt, ze mam asi predsudky, ale tahle hispterska mista me moc nelakaji. Nachytala jsem se naposledy na jedne akci na Ladronce, ochutnali jsme tam ledasco (dala jsem si tam asi nejhnusnejsi pastrami, co jsem kdy jedla, vypili jsme tam fadni limonady,snedli ruzne nevyrazne zakusky a cup caky...), ale vsechno stalo za starou belu, ovsem melo to moc pekny obal, i cenu :-).

Nojo, já mám už dlouho pocit že BIO je hlavně útok na mou peněženku. Poláci kupují naše NORMAL produkty a prodávají zpět jako BIO a lidi cálují a cálují. Neříkám, že lokální zemědělec je špatnej, ale jeho "normální" vepřová se na pulty jako BIO nikdy nedostane. Na zahradě máme "bio" jabka, červivý, malý, ošklivý, ale stoprocentně bez chemie, protože nevíme jak a jsme líný si zjišťovat, jak se poštřikují. Takový jabka by žádnej vegetarián nežral.

Když už lidi nenaletí na BIO, musí se najít nějaký jiný útok na naše peněženky. SUPERPOTRAVINA je na to dobrá.

Jdu si nakrájet bio cibuli na tlačenku. Mňam.

Vladka Potapovova 50626 , Eva Kobzová 50692 , Monika Mikušová 26935 ... Pojdte rozvinout diskusi na tema gastroenterologie ... Pokud si myslite, ze jednostranna raw strava je pro lidske telo, ktere bylo dlouhodobe zvykle na stravu vyvazenou, vhoda, pak jiste mate celou radu argumentu ... Prosim tedy, sem s nimi ...

Vsechno je o prejidani. Nechutneho jidla se clovek nepreji a tim padem netloustne. Dukazem je foto ctyr lidi v tomto clanku. Zato chutneho jidla do sebe clovek souka nepomerne vice a tudiz roztahuje zaludek, nespotrebuje prijatou energii, tloustne. Papat vsechno a stridme, do polosyta a mit otevrene oci :-) ty spali nejvice kilojoulu.

Pulkrab (fotbalista Sparty), Pulpit (fotbalový trenér na "dovolené"), ... Půlpánová!!!

Nějak často se lidi půlej ;-D

  • vlákno
  • Svecberg
  • 16.10.2016 22:40

Nevidím nic krásného na těch 4 lidech ..

Jestli je to stravou nedokážu posoudit ale ze svého okolí bohužel znám několik lidí co se zbláznili do "zdravé" výživy tak, že skončili časem v lepším případě na alergologii či u psychologa, v tom horším na kapačkách na JIPce ..

Nic se prostě nemá přehánět ... :-)

Znám ze svého okolí opravdu hodně hodně lidí, kteří se nezbláznili do zdravé výživy a skončili v rakvi... Aneb nemocnice zřejmě praskají ve švech pod náporem nemocných vegetariánů....

Kde přišla na to, že je to zdravé? Nedávno bylo potvrzeno, že nezdravé jsou sacharidy bez vlákniny s rostlinným olejem. Ona dělá sacharidy s vlákninou a rostlinným olejem. Zdravé je mastné živočišné jídlo s vlákninou. To by asi nebylo levné a na pohled menší porce by vnukly zákazníkům obavu, že je chce ošidit.

Na druhou stranu by to mělo jednoduchou přípravu. Z mletého masa s otrubami, máslem a sádlem by vytvořila kornout a dovnitř dala nakrájenou zeleninu v kysané smetaně.

...když zemřel ve věku 66 let ještě před tím, než stačil dopsat svoji knihu "Jak se ve zdraví dožít sta let".. :-)

Slabé. Já viděl knihu o nesmrtelnosti. Autorka tvrdila, že musí vždy za čas změnit identitu. Její fanynky samozřejmě nevěří, že je autorka po smrti, ale že opět jen změnila identitu. ;-D

Úžasný životní styl, život bez mozku. ;-D

Svata prostato....

ukažte mi studenta, který má 200 Kč na buchtu s rajčaty... bagety jsme jedli jen proto, že to dotovala univerzita...

http://magazin.cz/laska-a-sex/2781-prostituce-vysokoskolacek-je-stale-beznejsi

Já se hlásím :-)

  • vlákno
  • Marek Šesták
  • 16.10.2016 21:25

Spis jde o to, kdo je ochoten vyhodit za to 200 Kc, ne kdo na to ma.

zastavte ty vegany, nebo sežerou celou planetu! za chvilku už nám nezbyde ani kousek zelené trávy! ;-)

Jen ať žerou zelenou trávu, nafouknou se a chcípnou.

Když nejsou militantní, ať jedí třeba drcenej štěrk ze silnice, je mi to jedno.

Časem třeba přijdou na to, kde soudruzi z NDR udělali chybu. Hlavně aby nebylo pozdě. Je mi spíš líto jejich dětí.

Tuhle mi jeden vegetariánskej kamarád říkal, že mají doma už asi pátého kocoura. Žádný se nedožije prvního roku. Prý nechtějí žrát veganskou stravu.

No a teď vážně, vám tady někomu vlašák přijde estetickej? O chuti v článku nebylo ani slovo.

S estetikou u vlasaku problem nemam. Mam ale problem s jeho travenim. A to nejsem zadny vegos, jim bezne masa, ale snazim se si davat jidla snaze stravitelna.

A bramborový salát? Všechno je to o kvalitě surovin, já osobně třeba kupované saláty (s výjimkou zeleninových) nejím jednoduše proto, že jsou zadarmo drahé. Pokud si ale salát uděláte doma, tak proč ne?

  • vlákno
  • Marek Šesták
  • 16.10.2016 21:28

No hezkej ale nebude tak jako tak. Možná tak ten rakouskej, ten už jsem pěkně naaranžovanej viděla. Ale jak je to spojený majonézou, vždycky to vypadá, jako že se ten saalát nějakýmu chlapovi až moc líbil.

Fuuuj :-(

To je vidět na co myslíte.

To bylo v reakci na to, že luštěninové jídlo nevypadá chutně... Prostě každému připadá chutné a lákavé něco jiného a zrak je při jídle také důležitým smyslem... Jestli nevěříte, stavte se někdy v naší kantýně ;-D;-D;-D

Muj kamarad rikaval: at zeres, co zeres, vzdycky blujes vlasak.

Zdá se mi, jako by těm lidem na fotce něco chybělo.... :-/

Rekl bych, ze nezda:-)

Bio - to vždycky znamenalo Kino

Dneska už leda v křížovce

;-D

kdyz se prezerete 'zdraveho jidla', tak je to nezdrave.... kdyz jite "nezdrava jidla" v mezich, tak jsou zdrava....

Hambáč od meka nikdy zdravej nebude, nebude a nebude :-)

...kdo řikal?

Pan Munzar tady nahoře. Já vím, že to ode mě nebylo fér, ale zase narážíme na to, že se spousta jídel označuje za nezdravá (třeba gulášek nebo kachnička nebo pivíčko), když vlastně nejsou. Zato ten hambáč, to je pánové korunovanej humáč.






Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.