- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
V Praze a vzdělanější? Tím bych si tak jistý nebyl. Nebo přesněji řečeno - lidi ví, co by neměli dělat, ale stejně to dělají. Vidím to běžně, když jdu na oběd - ač je výběr snad 20 jídel, vč. lehkých a zdravých, co myslíte, že táhne nejvíc? No jasně, smažák s tatarkou, gulášek s "dejte mi radši 5 knedlíčků", svíčková, smažený řízek, knedlo-vepřo, apod. A to nejsou dělníci, kteří tam přijdou z výkopových prací.
Víte kolik kalorií zpracuje úředník, když přijdu na úřad třeba na jednání o zapomenutém poplatku?
Mám za to, že potom má nárok na deset knedlíčků, aby si řádně obalil nervy proti dalšímu stresu.
Ale to pozorování není zcela přesné. Musel by člověk sledovat vybranou skupinu konkrétních lidí. protože třeba jednou si dají smažáček, ale potom třeba týden jedí brokolici s pórkem.
Pokrytecká společnost! Výrobci potravin dotují skoro všechny výrobky glukozovým sirupem, cukrem , moukou,...
Lidé se potom diví, že dostanou cukrovku.
Léčba stojí takové peníze, které povinně v tzv. "pojištění" platíme, že by si každý mohl dovolit zdravé potraviny a ještě by ušetřil.
Každý by měl mít tolik rozumu, že si koupí to co je pro jeho zdraví přiměřené a taky každý může do svého životního stylu vložit víc pohybu.
Jinými slovy, až na několik výjimek, za onemocnění cukrovkou si většina může sama, není třeba se hloupě vymlouvat na nabídku v obchodech.