Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Werichovy rohlíčky a pražský koláč. Cukrářka láká do slavné vily na Kampě

Cukrářka Iveta Fabešová v červnu otevře novou cukrárnu ve Werichově vile. Češi podle ní zapomněli, jak se kvalitní dezerty dělají. V současnosti v Praze provozuje dvě cukrárny IF Café a plánuje další. Podle svých slov totiž v Praze 2 neměla kam chodit na snídani.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R83a96d20e72k 26Š22a74r91l46á38k 6501879830916

Mam rád lidi s tímto přístupem a přesně, jak se píše v článku. Nejíme to každý den, já si rád za dobrotu a atmosféru připlatím. Určitě tam zajdu.

+4/0
9.4.2017 23:01

V91á18c94l33a85v 54K16ř55í58ž 7877123711856

Jestli dobře počítám, tak paní se narodila v roce 1985. V roce 1989 jí tedy byly čtyři roky! Měla by se dozvědět, že do roku 1989 byly u nás potraviny mnohem kvalitnější než v současné době. Co se týká jejího obdivu k Mistrovi Polreichovi, jeho polosyrová kachní prsa mě opravdu nadchlaRv!!!!!!

+1/−4
9.4.2017 22:21

C97h84r69i83s89t57i72a80n 18M76o77r14g14e22n24s53t10e75r73n 5805106806854

Potraviny kvalitnejsi nebyl, to je lez jako vez. Jedine kdyz jste si je vypestoval sam. Hned v 89. se byli Nemci varovani, aby si v CR nekupovali kurata, protoze byla plna hormonu. Krome toho v obchodech skoro nic nebylo a nechodilo se nakupovat, ale shanelo se. A o hygienickych podminkach radsi nemluvit.

+1/0
9.4.2017 23:33
Foto

A67n76n69a 44V32e34s19e18l11á 2390238886

Vloni jsem náhodou vkročila do IF café na Tyláku a byla jsem u vytržení. Častěji sice chodím pro dorty do Světozoru k Hájkovi, ale tohle je zas něco trochu jiného, držím palec, ať paní Ivetě Fabešové všechno vyjde...

+3/0
9.4.2017 21:59

J32o62z48e91f 25S13t83e25b39i90l29a 3735407625547

Piknik na Kampe je zaujimava myslenkaR^

+4/0
9.4.2017 20:40
Foto

D82a23n 30R71u15b21í27n 4913233549

Ten tam je i bez ní každý den celé léto...

+1/0
9.4.2017 23:40

P35e48t71r 98Š75k48o89d24a 5887600144170

Paní nemá tak docela pravdu. Zrovna v Praze myslím, že ta konkurence celkem je. Kvalitní kavárny/cukrárny tu máme. Horší je to v jiných městech, tam jede obvykle průmyslová výroba bez většího zájmu o spokojenost zákazníka.

Pohled na školství sdílím, zároveň ale říkám to, co Pohlreich nebo Vaněk - je potřeba mladé talenty vychovávat a opravdu učit. K tomu je zapotřebí spolupráce právě restaurací, kaváren, cukráren, apod. - školy samotné to nezvládnou.

V článku je jen okrajově zmíněno prostředí kavárny, které je taky velmi důležité. Když vidím, jak jsou na sobě natěsnány stoly tak, že vidíte, co si soused prohlíží na mobilu, tak tam nepůjdu.

+1/−1
9.4.2017 17:41

P60ř69e96m84y50s94l 48H12r38o81m76a50d94a 2874396338111

V milionové Praze je 150 subjektů, které mají vlastní cukrárenskou výrobnu a kavárnu zároveň. To tedy rozhodně není mnoho. Podniků s rozmražovanými zákusky z velkovýroben je v Praze rozhodně více. Projděte se například po Paladiu, tam je několik cukráren a všechny mají stejné prefabrikáty - fuj :-/

+4/0
9.4.2017 17:57

P70e39t49r 93Š66k75o41d83a 5487890104140

Mě to číslo nepřijde malé. Je to o lidech. Dokud mají takové podniky zákazníky, tak proč by něco měnily? Do Palladia nechodím, je to snadné ;-)

+3/0
9.4.2017 18:20

J83a79r57o46s32l52a32v 85K64a26d78l88e83c 5711589962751

Přesně tak, teď to bude jen velkovýkrmna na prachy.... netrvale udržitelný rozvoj....:-P

0/0
9.4.2017 17:23

V21l45a25d87i53m59i21r 20C50a83r 6383239450590

U vás je to vždycky stejné. To vás tak žere, že někdo něco vybuduje, rozjede, dokáže, podniká a má radost z toho, co dělá? Hlavně vás zajímá, jestli platí daně a má EET. 8-oRv Mě stačí k úctě a obdivu fakt, že dotyčný nekrade, nešidí zákazníky, nebere dávky, živí se sám a nestojí někde s nataženou rukou. Fakt by mě zajímalo a bez urážky, co za byznys jste vybudoval v životě vy.

+3/0
9.4.2017 20:45

J93o43s27e58f 34K39l28a51t 3649527683841

Stopro s vámi souhlasím pane Care

+1/0
9.4.2017 21:18
Foto

L91u49b64o31š 18H77a64n71u12s 4747217601342

Ten neumí nic, akorát kecat.

0/0
9.4.2017 21:56

B68á47r95a 47T24e19s50n14e31r44o71v35á 5475280784349

tam ráda zajdu, až opadne prvotní nával, tj. někdy v pokročilém podzimu

+1/0
9.4.2017 15:21

S55t92a55n13i60s19l55a87v 42K15r73e50j42c84a81r 2821928893856

Většina diskutujících se zde vyjadřují jako konzumenti a zákazníci. Přeji jim aby jako profesionální absolventi svých oborů, byli stejně profesionálními jako paní Iveta. Ale trochu s paní cukrářkou nesouhlasím. I když každoročně hotelové školy opouští dost kuchařů-cukrářů, jen malé procento z nich je Kuchař a Cukrář. Většina je průměrným absolventem jenž studoval jen aby vyhověl rodičům a měl papír o vzdělání. Znám případ jednoho ročníku jedné hotelové školy, kdy opravdu špičkový cukráři se stali krajánky putujícími od hotelu k hotelu,cukrárny k cukrárně. Někteří se uchytili v zahraničí u nadnárodních hotelových společností, po složení a uznání tamních gastro zkoušek a předpisů. Ano, ti průměrní od řemesla odešli a živí se v jiných oborech. Ale jak jeden úspěšný, praví peníze jsou u profesionála opravdu až na druhém místě. A až si to podnikatelé a majitelé i v ČR uvědomí, a nebudou šetřit a preferovat zaučence před profesními odborníky půjde České hotelnictví,kuchařina a cukrařina výrazně nahoru!!

+2/0
9.4.2017 13:09

P42ř79e37m55y12s64l 62H56r77o39m83a88d98a 2404266198281

Tak zase znova, krásnej článek, ale trochu lež. V Praze je milion lidí, ale cukráren co dělají poctivé zákusky minimum. Nejvíce pražanů, když jde na kafe například do Paládia či jiných Babylonských věží, tak si koupí rozmražovaný dortík čehosi za 89 Kč. Hlavně, že je to levné. Tahle móda rozmražovaných hnusů jde už i na venkov. Dělá se to z náhražek a ochucovadel a výrobek z poctivých surovin tomu nemůže konkurovat. Na venkově v cukrárnách a kavárnách jdou tyhle rozmraženky za 30 - 50 Kč. Přitom poctivý výrobek se dá ve přímo z výrobny koupit za 25,- při větší gramáži. Jenže na ten si pak kavárna nemůže dát 150 %.

Mražené polotovary a EET zničí všechny drobné cukráře do dvou let.

+3/−4
9.4.2017 11:54

J18o98s24e22f 59V63a42l50a 9670173293483

ta kavarna se musi taky nejak zivit. Dobre espresso (a mozna ze lepsi espresso nez v bezne kavarne) si pripravim z kapsle doma taky za 4,50 a ne za 40 Kc Ale v te prirazce to neni. Spise mne jde o uctu k zakaznikovi. Svickovou nebo dortik chci od kuchare nebo cukrare a ne z konzervy.

+4/−1
9.4.2017 12:04

P60ř78e45m60y84s97l 96H98r90o90m50a14d41a 2264136528151

Kavárna se musí živit hlavně tou kávou. Musí umět udělat prostě mnohem lepší kávu než si uděláte z té kapsle doma. No a k dortíku jí musí stačit přirážet maximálně 50%

+6/−1
9.4.2017 12:14

S43t34a33n65i73s83l77a76v 36K78r47e85j87c93a45r 2231948983936

Ale to je věcí, baristů, nikoli pouhých zaučenců. A kurs baristy není o pouhém českém pseudoturkovi z kávovaru. O tom by vám mohl vyprávět jeden jistý z hotelové školy v Poděbradech (pokud už není v zaslouženém důchodu, někde v klidné restaurační kavárničce)

0/0
9.4.2017 15:07

J32a14r11o42s26l28a36v 67K93a82d95l55e20c 5361179432831

Blbost. Ta káva je o pospolitosti...:-P

0/0
9.4.2017 17:26

P62e74t76r10a 68H34e15l59i20k21a96r55o36v18a 9428324807484

Proč by mělo cukráře zničit, že za svůj produkt vydá paragon?

+4/0
9.4.2017 12:52

P14ř10e17m15y39s16l 88H94r79o80m67a21d78a 2544196818481

Protože mají menší celkový objem tržeb a tím náklady na EEt tvoří větší procento z celkových nákladů než u velkovýrobců mraženek a rozmraženek :-/

Co by pomohlo, by byla povinnost informovat jasně zákazníka. U každé kavárny, která prodává rozmražené zákusky by mělo být stejně velké oznámení jako o EET!!

+2/−1
9.4.2017 13:16

P28e97t35r97a 97H51e32l14i30k79a40r85o49v73a 9748714327164

Tak to je zajímavé, že v malém lahůdkářství, kam chodím, dají paragon třeba na pribiňák. A mají pořád plno a nekrachují. Takže jestli naznačujete, že musí krátit tržby, aby obstáli v konkurenci řetězců, tak fakt ne. I malí živnostníci můžou podnikat poctivě.

+5/−1
9.4.2017 13:31

P35ř78e32m68y86s15l 87H52r46o48m40a66d87a 2724876898431

Nejde o krácení tržeb. Jde o zbytečné náklady na EET a jeho provoz. Co do toho pletete krácení tržeb. Zatím se jasně prokazuje, že EET žádné zvýšení přiznaných tržeb nepřineslo!! ;-D 18 miliard ;-D

+1/−3
9.4.2017 13:39

P96e81t49r61a 77H12e83l58i74k13a54r16o15v95a 9888714287394

Náklady na EET jsou v takovém obchodě cca do tisícovky měsíčně. Jestli to někoho položí, tak holt asi neprosperuje a měl by změnit obor.

+5/−1
9.4.2017 14:32

P58ř78e40m91y46s54l 60H13r90o47m42a16d52a 2954156768911

a co personální náklady ?

0/−1
9.4.2017 17:10

J31o69s38e32f 94K73l92a83t 3609807463501

Tisícovka k tisícovce jsou tisícovky dvě paní Helikarová a další a další buzerace.Jste jen obyčejně nekonečně hloupá

0/−1
9.4.2017 21:24

S58t67a47n57i23s18l58a51v 59K36r88e58j85c64a50r 2511318173486

Pravé cukráře rozhodně EET nepoloží, ti mají svůj obor zažraný v krvi. A dokud se dokáží krajánci uživit tak česká cukrařina bude žít. Opravdu je najívní a scestné myslet si, že úředník dokáže Řemeslo zlikvidovat.!![>-]

+3/0
9.4.2017 15:10

P39ř23e73m28y43s95l 43H84r85o55m41a64d17a 2194536328101

však už je zlikvidované 8-o

Kolik cukráren s ruční výrobnou znáte? I v Praze je jich minimum oproti průmyslové velkovýrobě.

0/−1
9.4.2017 17:12

J84a91r43o46s63l26a64v 41K20a52d67l54e31c 5701769222511

To nemá nic společného s EET, ale velkovýrobou a honbě za ziskem namísto za spokojeným zákazníkem.

+2/0
9.4.2017 17:28

M33i75l39a34n 51R23o38m32a12n19o93v28s78k15ý 8625636656585

Já si nemyslím, že móda hnusů jde až na venkov. Já mám zkušenost, že na venkově se skoro nic než hnusy nenabízí. Na venkově jsem se narodil, na venkově bydlím, do Prahy dojíždím za prací a myslím, že mohu srovnávat. Když chci slušně jíst, cukrařinu nevyjímaje, musím do Prahy - samozřejmě že ne do nákupního centra, tam může cokoli konzumovat jen masochista. Jezdím dost na kole po celé republice - 20 km od Prahy už se nedá konzumovat skoro nic (v restauracích, cukrárnách apod. m- čest řídkým vyjímkám!)

+1/0
9.4.2017 20:37
Foto

A87l69b83e22r57t 41P18ě90n38i88č62k24a 2780298235837

Bezkonkurenční IF Café si mne získalo už v Belgické, kam jsem chodil skoro každý den, ať už na chvíli posedět nebo koupit něco domů. Jsem moc rád, že se paní majitelce daří a věřím, že i na Kampě to bude skvělé. R^

+3/0
9.4.2017 11:41

J42o23s97e58f 70V63a21l43a 9530313453623

kdyz bude dezert napadity, tak zaplatim treba 200 Kc. Ale kdyz mi v Vyssim Brode nabidnou bavorske vdolecky ve forme livanecku z mikrovlnky s merunkovou marmeladou a slehackou s piksly za 135 Kc, tak bych jim to nejradsi hodil na hlavu

+12/0
9.4.2017 11:11

J14o88s13e87f 72V82a16l37a 9380753433313

"z"

+2/0
9.4.2017 11:50

J43a23r33o74s18l33a89v 80K44a45d91l64e15c 5931949752361

R^

+1/0
9.4.2017 17:29

J39a90n 21Č78á13p 5111340102894

Na počest paní Medy? To bude asi Medovník.

+6/−1
9.4.2017 10:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.