metro.cz

Počasí v Praze

2 °C / 11 °C

Čtvrtek 25. dubna 2024. Svátek má Marek

gastronomie

Sloupek Pavla Maurera: Nápis přes prsa

Měla proříznutou sukni, trochu pobledlé tváře, no a ten nápis na tričku.  celý článek

Silvestrovské míchačky s alkoholem i ohňem

Barmanský mistr Martin Vogeltanz namíchal pro deník Metro šest drinků, co ze silvestra udělají spanilou jízdu.  celý článek

Děti i kuchařky cestují po světě a poznávají kraje všemi smysly

Španělsko, Norsko i Thajsko. Poznávají menu, zeměpis, dějepis i nové postupy v kuchyni.  celý článek

Koláč z mrtvých skřetů i Superman ve vaně

Komiksové a herní fanouškovství mohou Češi prožívat mnoha způsoby.  celý článek

Na Čokoládovém festivalu ochutnáte i tu z Afriky

Oslaďte si sychravý podzim na Čokoládovém festivalu v Praze.  celý článek

Na svatého Martina se otevře skoro čtyři sta mladých vín

Oslavy budou probíhat na Moravě, ale také v metropoli.  celý článek

Masarykovi pekli dort, cukrárnu zavřelo znárodnění

Po rekonstrukci se v Praze znovu otevřela vyhlášená cukrárna Myšák. Dokonce odtud servírovali zákusky na Hrad. O cukrárně jsme si povídali s Martinou Píšovou, redaktorkou blogu Jídlo a radost, která se ponořila do...  celý článek

Kam vyrazit v září na vinobraní

Víno a burčák tečou proudem, všude se zpívá, tancuje. Podávají se dobroty a panuje dobrá nálada. Vyrazte také slavit na akce.  celý článek

Původ vína bude jasný na první pohled

Nové značení vín pomáhá při jejich nákupu. Při výběru vína z Česka se už nespletete.  celý článek

Vinobraní ovládne Náměstí Jiřího z Poděbrad i Hrad

Víno, burčák, cimbálovka nebo kovářská dílna. To jsou lákadla, která pro návštěvníky připravili organizátoři Vinohradského vinobraní. Letos se bude opět v polovině září již tradičně zdarma konat na náměstí Jiřího z...  celý článek

Česká piva bodují ve světě stále víc

Cenu zlatavého moku v zahraničí ovlivňují spotřební daně, segment piva, ale hlavně tamní řetězce.  celý článek

Průměrný Čech ročně smlsne až čtyři litry zmrzliny

Do Česka se zmrzlina dováží zejména z Polska, Německa a Maďarska. V mrazicích boxech českých prodejen však narazíme také na francouzskou či italskou zmrzlinu, výrazné zastoupení má samozřejmě ta od českých firem....  celý článek

Hranolkárny táhnou. V Praze najdete i speciální kanadskou

Hranolky jsou nejen levné jídlo z kiosku na koupališti. V Česku přibývá luxusních hranolkáren.  celý článek

Nejdůležitější je pokora, říká cukrářka z Werichovy vily

Koncem června se slavnostně otevřela Werichova vila. V klubovně tu vznikla i kavárna pod taktovkou cukrářky Ivety Fabešové, která se nese v duchu českých dezertů.  celý článek

Pivoloď na náplavce: Po pár Titanicích půjdete ke dnu

Nebyli by to Češi, aby i na vodě nezkusili to, v čem jsou nejlepší – vaření piva. Na lodi kotvící u Štefánikova mostu v Praze se letos otevřel plovoucí pivovar, na jehož palubě právě zraje i čtyřiatřicíctka Titanic....  celý článek

Sloupek Pavla Maurera: Food fest

Když host platí, vyžaduje odpovídající servis!  celý článek

Jahůdky či Kozel učí děti, jak se zdravě stravovat

Každý čtvrtý školní automat nebo bufet nesplňoval pamlskovou vyhlášku.  celý článek

Sloupek Pavla Maurera: Star Wars útočí z talíře

Celá vnitřní strana talíře je pokryta podobiznami hrdinů a vojáků Impéria.  celý článek

Sloupek milovníka jídla Pavla Maurera: Nebuďte kyselí

Nepropadejte panice, že musíte jíst jen zásadotvorné suroviny.  celý článek