"Stavíme na kvalitní čerstvé kávě z malé pražírny, která vytvořila speciální směs s názvem Modrá rybka přímo pro nás. Obzvláště výborná je v kombinaci s naší celoročně točenou vanilkovou zmrzlinou," odpovídá Petr Krajánek na dotaz, co si hosté nejvíce dávají. Ani další specialita kavárny – Ořechové nebe z vlašských ořechů – prý v chladicí vitríně dlouho nevydrží.
Café v podpalubí, které letos získalo ocenění radnice pro nejlepší provozovnu v kategorii hostinská činnost, nově spouští také kurzy Espressologie pro zmrzlinofily. Cílem kurzu je zasvětit účastníky do tajů profesionální přípravy espressa. "Aby rozpoznali i v jiných podnicích, zda si na kávě pochutnají, nebo zda je lepší včas prchnout před lektvarem, který může nesprávnou péčí o surovinu i lajdáckým přístupem k samotné přípravě někdy až ohrožovat zdraví," vysvětluje Krajánek. Ten se ale s plány do budoucna drží poměrně při zemi. "Úplně postačí, když tu vydržíme dostatečně dlouho, aby zde naši hosté a přátelé vždy našli svůj klidný přístav," uzavírá.
Další kavárny na čtyřcePraha 4 není vyhlášená kavárenská čtvrť. Ale najde se tu několik zajímavých podniků.
|