Mamun Hassan je původem z Dháky, hlavního města Bangladéše, a recepty tak pochází hlavně z tamější oblasti. Jak sám říká, v rodinném restaurantu se nad pokrmy vždy schází s manželkou a synovcem a sami rozhodují, co do jídla přidat nebo naopak ubrat, aby bylo co nejchutnější.
Pochutky z restaurace Curry House
Indická kuchyně je pro Čechy synonymem pálivosti
V menu Curry House najdete jídla označena jednou až šesti chilli papričkami, což značí jejich pikantnost. „V devadesátých letech, kdy jsem začínal v Praze podnikat, byla pro Čechy indická kuchyně synonymem pálivosti,“ říká Mamun. „Snažím se to neustále vyvracet, protože indická nebo bangladéšská jídla jsou různorodá.“ U Mamuna v restauraci si tak můžete být jisti, že se on sám nebo jeho personál objeví u vašeho stolu a zeptá se, jak pálivé chcete jídlo připravit.
A co další dobré indické restaurace? Na druhém místě se v hlasování umístila Sexy Curry Company s 8,16 procenty hlasů následována restaurací Indian Jewel s 6,99 procenty hlasů. Kompletní výsledky jsou k dispozici na stránkách www.nejvpraze.cz.
Bude se hlasovat i o nejlepší sushi a hamburger
Volba podniku s nejlepším curry navázala na anketu „Nejlepší pizza v Praze“ ze začátku tohoto roku. Za projektem stojí největší anglická stránka v Česku – portál Expats.cz spolu s partnery DameJidlo.cz a Restu.cz. Série hlasování o nejlepší restaurace jednotlivých mezinárodních kuchyní bude pokračovat anketou o nejlepší sushi v září a volbou burgerové špičky v prosinci.