Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu
Královská zahrada Pražského hradu, v níž se i letos koná Prague Food Festival.
Královská zahrada Pražského hradu, v níž se i letos koná Prague Food Festival. | foto: prague.euMetro.cz

V metropoli si můžete vybrat hned z několika food festivalů

17. května 2016  15:07 Jan Koubek Metro.cz
Praha láká v květnu a červnu hlavně na gastronomické festivaly. Návštěvníci mohou na několika z nich ochutnat lahůdky přímo pod širým nebem.

„Specialitou naší akce bude prezentace svrchně kvašených piv. Návštěvníci si budou moci prohlédnout proces domácího vaření piva a samozřejmě ochutnat jeho výsledek,“ říká Václav Kněz, spoluorganizátor akce Pivo a Burger Festival. ̈

Festival se koná v neděli 22. května na Karlínském náměstí. Od 11 hodin bude možné ochutnat svrchně kvašená piva z menších českých pivovarů. Návštěvníci uvidí i proces domácího vaření piva. Burgery dodají zejména kuchaři z okolních karlínských restaurací.

Ve studiu Alta v Holešovicích se 21. května od 11 hodin uskuteční třetí ročník Prague Cheesecake Festivalu. Na vstupenku má návštěvník ochutnávku u každého stánku a dva hlasy do soutěže o nejlepší cheesecake. Oceněn bude také nejkrásnější výtvor, který vybere porota složená z výtvarných umělců.

Největší pražský gastronomický svátek Prague Food Festival se koná 27. - 29. května v Královských zahradách na Pražském hradě. Návštěvníci ochutnají i kuchyni 14. století připravenou u příležitosti výročí 700 let od narození Karla IV. Kulinářské speciality budou připravovány ve stylu Taste Waste, tedy tak, že se při přípravě neplýtvá potravinami a je ohleduplná ke zvířatům a životnímu prostředí.

Street Food Rocks spojuje jídlo, hudbu a umění. Koná se 4. června na Rohanském nábřeží v Karlíně. Bude zde možné ochutnat evropské i světové kuchyně. Sestava prezentovaných kuchyní ještě není uzavřena, zájemci se mohou stále hlásit. Akci doprovodí vystoupení kapel a DJ ́s.

„Těšit se můžete třeba na vietnamské speciality včetně plněných baget Banh Mi, ukázky gruzínské, chorvatské nebo slovinské kuchyně,“ láká na zahraniční kulinářské zážitky Zdeněk Střížek, ambasador gastro části festivalu.





Hlavní zprávy

Pomazánka z pečeného česneku s tymiánem
Pomazánka z pečeného česneku s tymiánem

Nakrmte rodinu s minimální námahou.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.