Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pražané mění stravovací návyky. Boomem jsou hamburgry a hotdogy

Méně nudlí a rýže. Zato více hamburgrů. To je momentální trend rychlého občerstvení v metropoli. Přibývá bister, kde vaří z čerstvých surovin. Přibývá také podniků, kde se specializují na americkou kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J45i36n47d72ř90i72c61h 48K45a78l37á93b 9654318113382

Americká kuchyně, to je gól!!

0/0
27.9.2015 9:34

K87a84r21e20l 49D23r35d41a 6873665777449

Článku moc nerozumím. Páté přes deváté. Zajímal mě rozdíl fast food a fast casual. Pokud jsem to pochopil dobře, fast food jede pevné menu s jídlem zpravidla průměrné kvality. Fast casual umožňuje naporoučet si vlastní kvalitnější jídlo aniž by to výrazně zvedlo cenu. 

  Mám oblíbený Express Sandwich v Palladiu a má jít o fast casual restaurant. Fajn polévky. Vymyslíte si bagetu. Mám z takového jídla lepší pocit než z Burger Kinga. Doporučuji zkusit.

  Ale obrázek v Palladiu je jasný. Jsme zaostalý východ. Především plno podniků tady jedou nějací ti Rusové s Ukrajinským personálem, co "neumí čésky". Sami Rusové často končí ve svých vlastních smažírnách "české kuchyně". Což je vysušená odporná upatlaná předražená "česká řízkárna" v ruském podání s americkým názvem. Mládež z východu končí jednoznačně ve fast foodech. A jen pár lidí zkouší to ostatní.

  Express Sandwitch má nakonec také ruského provozovatele. Zkoušeli jsme Sbarro. Italská upatlaná kuchyně v ruském podání. Dostalo mě, když si sem Ukrajinky za pultem vodily zdarma na jídlo celé rodiny. Opět tedy samý Rus a personál, co neumí česky. Italskou kuchyni to připomíná sortimentem. Je to drahé a Rusové mě odrazují.

  Když bageťárny. Subway mi přijde drahý. Boulevard má být český. Zkusil jsem ho párkrát. Hrozně líná obsluha, hloupý výběr, nic moc. Nějak mě neoslovil. Kdo ho znáte, dá se tady bageta naporoučet nebo jedou pevné menu?

  Obecně mi přijde rychlé občerstvení v Praze jako jedna velká krize. Ovládá ho ruská mafie a drží ubohou ruskou kvalitu. Pak jsou již jen klasické řetězce. Jestli jsem pochopil dobře, Češi v rychlém občerstvení dělají leda tak levnou pracovní sílu. ;-)

0/−1
27.9.2015 1:42

M80i69r68a 96L69o98v43e 3514550478534

americky hamburger vs. cesky karbenatek, (ci sekana) ....vzdyt to vyjde nastejno

+1/−5
26.9.2015 15:42

J74i68ř72í 95M84a66c88h 3356781309306

Asi tak jako svíčková a lasagne.;-D

+5/−1
26.9.2015 16:43

L32u14d78ě60k 43K32r10a16t83o34c94h27v66í75l 9205394341664

Pražané mění stravovací návyky je celkem zavádějící. Podle statistik navštíví Prahu ročně přes 6 mil. cizinců a stráví tam průměrně 6 dní (2014) a Ti si asi v pokoji na hotelu nevaří.

+12/−1
26.9.2015 14:14

B86á58r82a 49T41e45s50n75e26r50o73v98á 5405970244609

Burgry, ale ty pořádné, poctivé, se spoustou zeleniny a kvalitním masem, zbožňuji. Takže naprosto chápu, že po nich lidé čím dál víc "jdou". R^

+4/−4
26.9.2015 14:08

P46ř64e28m18y64s21l 50L48u63k29á79š 2515152300731

ale zdaleka všichni nejdou po těch poctivých, stačí se podívat co nabízí velké množství restaurací a je jasné, že tam o zdravém a mnohokrát kvalitním zpracování nemůže být ani řeč....

0/0
26.9.2015 15:06

D36a63n68i90e71l 47S81c71h42a19c66h15e59r41l 9833925952136

Burgery jsou ve své podstatě zdravé jídlo( hovězí, zelenina, houska), když to srovnám s našima omáčkama a knedlíkama.... A mimochodem tlustí amíci patří k té nejchudší vrstvě a hamburgrama to není. Mají v košíku mraky sladkostí, chypsů a zmažených masovejch rolád nasáklejch tukem.

+11/−5
26.9.2015 13:53

P16ř38e55m21y26s11l 75L17u43k85á22š 2645982700941

tak ke zdravému jídlu to má celkem daleko, ale je fakt, že pokud se to dělá z kvalitních a čerstvých surovin a člověk se tím necpe každý den, tak to nemá žádné zdravotní dopady, což vlastně platí pro téměř každé jídlo...

+4/0
26.9.2015 15:08

P76e47t44r 71T16e51n22k63r91a85t 9971968154902

Jasně, nejlepší byl ovárek s křenem a čerstvým chlebem naproti Masaryčce.

+2/0
26.9.2015 16:02

T17o78m35á83š 48K97u91c27h25a47ř 3667251638131

Kdy to konečně pochopí zákonodárci, že průměrné dožití už se bude jen zkracovat a sníží hranici odchodu do důchodu na rozumných 55 let?;-D

Ale bez srandy, umřelo v mém okolí v posledních letech tolik lidí v rozmezí 50..65 let (většinou rak), že mi udávaná hranice dožití přijde jako úplné ufo. Číselně ji drží vysoko lidé z generace, které je nyní 70+ a má ještě zdravý kořínek, v mládí je necpali chemií a aktivní život prožili bez každodenního stresu. Až tato generace do cca 15 let odejde, průměrné číslo věku dožití podle mého názoru prudce klesne.:-/

+1/0
26.9.2015 13:52

R95a59d76i20m 95S20v81o93b49o31d88a 9603939736632

ja neznam krome 2 babicek nikoho, kto by byl +70. na druhe strane znam uz kolem 10 lidi, co pravidelne chodi na onkologii a jeste jim nebylo 55

0/0
26.9.2015 14:07

P35e28t13r 70T25e36n16k85r80a60t 9711138584322

Bydlíte ve městě a babičky na vesnici?

0/0
26.9.2015 16:04

P96a14v90e87l 19D67o42l18n86í11č94e19k 3228393144931

Tak na dobře připraveném hamburgeru není nic špatného ani nezdravého.

+5/0
26.9.2015 13:49

J87i14ř28í 63R88u29s 3627530486756

Jednou za čas, dát si pořádný hamburger s hromadou hranolek a k tomu korýše...doporučuju...R^ To nikomu neublíží. A kdo neměl někdy chuť, se takhle barbarsky zakousnout do žrádla a kašlat na to, co si ostatní kolem myslí..?;-)

+2/−1
26.9.2015 13:40

P88e72t94r 58V34a16n32ě70k 3527268963716

Tak, jak se jí slavné hamburgry , odpovídá  kulturně vyspělé společnosti !! Děs a hrůza ,jako uprchlíci !!

+1/−9
26.9.2015 13:29

D84a15n30i26e40l 12S74c16h23a76c81h86e72r66l 9833945422766

Jsi vedle a to dost. Arabská kuchyně je hodně zdravá.

+3/0
26.9.2015 13:55
Foto

L51u47b49o42š 78K68l22i38n75d87e85r51a 1861863955252

Zajímavá je též statistika kuřáckých resp. nekuřáckých provozoven. Je vidět, že i bez debilních nařízení EU nebo našich eurohujerů se počet nekuřáckých restaurací zvyšuje. Takže argument, že trh vyřeší tuto problematiku sám je na místě. Provozovatel ví nejlépe sám dle poptávky, jestli se v jeho podniku bude hulit nebo ne! A není k tomu potřeba nařízení nebo zákona...

+6/−1
26.9.2015 13:27

M29a22r42e71k 87V60e77s41e62l21ý 1907188850674

No proč ne, ale nemůže to fungovat když stoji hamburger vic nez svičkova. Tj. klidně přes stovku.

+1/−6
26.9.2015 12:59

M32i36r37a 74J74a59n32í51k 5363614145125

Ale kdyz vidite hamburger za 100 Kc + tak doufam vidite rozdil oproti cheesi z mekace za 20 kc

+2/0
26.9.2015 14:02

M35a86r30t71i89n 93K89a57d46l71e62c 5701885893684

tak spoustě lidem jde o to si pochutnat a ne se přežrat svíčkovou s šesti. To si pak můžu jít rovnou lehnout a nic nedělat celej den. ;-D

0/−1
26.9.2015 16:00
Foto

K17a78r66e77l 14P51l18a65c58h23ý 6226226454919

Zkuste si nekde dat drZtkovou polevku a ovarove koleno, jako tomu bylo tak pred triceti lety, kdy byla na kazdem rohu masna jidelna. Nebo treba bufety typu Koruna, kde se levne varila normalni jidla.

+1/−1
26.9.2015 12:58

J76o84s79e67f 85H34á90j21e89k 6318960279382

...jj držkovka a dobrý ovarový koleno... třeba někdo příjde, že to je díra v trhu...:-)

+3/0
26.9.2015 13:28

R30a59d73i66m 85S83v90o25b71o69d83a 9983599276312

jasne. reknete kde se da jist drztkova polevka ktera neni plna mouky. 

jinak nechapu tuto gastronomickou uchylarnu, ze se do kazdeho jidla sype tuna mouky. zahustovat se ma masem

+2/−1
26.9.2015 14:12
Foto

K70a57r77e80l 53P64l68a85c81h12ý 6126656764949

Na Harfe mivali treba skvelou hovezi s jatrovymi dropty, ci jak se tomu rika. Tam mouka nebyla. V hamburgeru je.

+1/0
26.9.2015 15:25

L88á45ď79a 86V22r86a15n84ý 7568368388547

Vaněk se angažuje ve fast foodu, tak co asi může říkat.

Je to jak jeho PP na špekáčky, kdy původně je hanil, pak se jel podívat do podniku kde je vyrábějí, pak je pochválil a pak se objevil u té samé firmy na obalech hamburgrů.

Vaňkovi nevěřím ani slovo. Prachy nesmrdí.

+1/−4
26.9.2015 12:51

L75u14b25o95š 68O35b17r69u50č41a 6521254726721

poradi mi nekdo, kde je v Praze nejaka restaurace specializovana na ryby? zatim co jsem byl, tak bud hrozne drahe (300+ za jidlo) anebo hrozna kvalita :/

marne hledam kam bych cas od casu zasel :/

0/0
26.9.2015 12:36

M61a73r90e63k 82T28ů24m29a 4822348136222

Ono, to máte těžký, buďto si musíte připlatit za kvalitu, nebo zaplatíte méně a musíte počítat s tím, že dostanete  rybu z mrazáku... Za sebe bych vám mohl doporučit restauraci Bruxx, kde mají kromě ryb i výborně připravované mořské plody. Dále jsem dříve poměrně často navštěvoval Chorvatský mlýn v Šárce, jak to tam teď vypadá už nevím, naposledy jsem tam byl před 3 lety. Jinak dobré ryby mají v restauraci Na Kopci, která nedávno získala Biba od Michelinu. Ale všechno, co mě napadá je prostě v tom rozmezí 300 až 400, v případě něčeho většího i více...

A jinak pokud byste měl cestu kolem Třeboně, tak tam rozhodně doporučuji restauraci Šupina, kde dělají výborné sladkovodní ryby.

+5/0
26.9.2015 13:01

L47u39b26o85š 11O51b52r98u88č63a 6701854436751

no prave u ceskych ryb si nemyslim, ze by musela nutne stat tolik.. ano, chapu ze si za kvalitu musim priplatit.. ale.. nechci candata za 100, chci treba dobreho pstruha za 200-250Kc (coz pri cene okolo 50-60Kc za rybu nemusi byt nutne sci-fi)

Supinu znam dobre, tam je to vyborne.. ale i dalsi v Treboni nebo Jindrichove Hradci ;)

u nas na severu Moravy je skvely Rybi dum u Ceskeho Tesina, ale v Praze neco podobneho hledam marne :/

pak se nedivim, ze Cesi neji ryby, ale hamburgery :/

0/0
26.9.2015 13:22

K58a17r54e56l 91D64r23d48a 6353405937919

Když ryby, co NORDSEE? Neumíte je někdo doporučit? Stovky poboček mají v Německu, pár v Rakousku a jsou i v Praze a Brně (+ v Moskvě a Petrohradě, takže na východě jde opět o ruský řetězec). V Palladiu jsem na ně občas koukal, ale zatím nezkusil. Můj doprovod v tom mořském smradu a mořských plodech zpravidla omdlí. ;-D

  Ale tady je k mání nějaká ta treska či losos s rozumnou přílohou za lidové ceny. Snaží se konkurovat McDonald's, očekávám podobnou kvalitu.

  Jinak pstruha či bílou českou rybu mají v každé druhé restauraci za normální ceny. Moc ryby nevyhledávám. V létě jsem je teď párkrát měl. V tom je nějaký problém? Přijde mi, že ryby v takovémto podání jsou běžně dostupné všude.

0/0
27.9.2015 8:33

V52a19š40e55k 31Ř90í92h56a 2873763538632

1. je nutné napsat, že se jedná pouze o pohled jednoho majitele jedné specifické restaurace. 2. Ani tak nejde o to co lidé jedí, ale co je na jídelním lístku. 3. že je otázkou zda se jedná o Pražany nebo turisty, kteří jsou v Praze. Suma sumárum je jasné, že celý článek je jednou obyčejnou reklamou na něco co se podle všeho nedá jíst.

+8/−6
26.9.2015 12:32

J40a11n 72G73o83e96t13z 5150303177699

Ale dá!

+2/−1
26.9.2015 12:42

V16a73š36e41k 47Ř97í97h14a 2843913198982

zeleninový salát s polívkou? no nevim

+1/−1
26.9.2015 14:20

J42a68n 42G42o79e91t86z 5860803637909

Já myslím burgery ...

0/0
26.9.2015 17:45

M25a89r91t49i64n37a 37S88o70u44k49a33l81o93v58á 4542579899721

A pak nemáme bejt 5.nejtlustší národ na světě!!Rv

+2/−6
26.9.2015 12:24

T67o71m30á12š 39M14o51r63a33v22č43í29k 3877526823205

Tak určitě to nebude chyba kvalitních surovin, že?

+4/−1
26.9.2015 12:26

J51a55n 57G43o75e56t13z 5470633917449

V Mc Donaldu a KFC rozhodně žádná chyba není. Mají kvalitní suroviny.

0/−4
26.9.2015 12:43

V60a48š30e46k 38Ř96í18h94a 2283943878612

které ani nedokáží  po měsíci kysnout nebo se jinak kazit.;-D Tchán tam pracoval a od té doby nikdy od nich nic nevezme do pusy

0/−1
26.9.2015 14:22

J44a22n 73G14o75e37t25z 5610793977829

To je jeho problém.

0/0
26.9.2015 17:46

J17a97n 98G55o96e21t68z 5810483467689

No bóže, a co má být?

0/−1
26.9.2015 12:42

M90i25c12h74a15l 31K79o57v64a25r62i93k 3239307122

Třeba zdravotní problémy, nemoci. Ale to se Vás zcela určitě netýká.

+1/−1
26.9.2015 12:45

J52a36n 20G48o40e64t61z 5640233477389

Já jsem v pohodě. A to mi stačí.

0/−2
26.9.2015 12:57

M51a20r82t58i22n 49M25i75k31o57l12á10š31e92k 7800320423

Nemám nic proti burgeru, pokud je z kvalitních surovin...

+14/−3
26.9.2015 12:16

I67v53o 14Z85d34e94b68o41r70s98k15ý 3143381600871

Já ano, blbě se to jí.

+3/−3
26.9.2015 12:27

L37u75b79o68š 73O15b12r23u77č46a 6981534496361

blbe udelany burger se samozrejme ji spatne.. minule me dostal mr.Pohlreich, kdyz dal salat pod maso.. pak samozrejme stava tece vsude, jen ne do housky, kam patri.. pod maso patri uz jen rajce, pripadne kysela okurka (a rozhodne ne cerstva, coz taky casto do burgeru strkaji).. poskladat dobre hamburger neni zas tak tezke.. takovy si pak klidne 1x mesicne dam :)

+4/0
26.9.2015 12:39

B87á54r58a 41T29e96s69n43e51r26o25v24á 5265510494199

Já kyselé okurky v burgru tedy nemusím, ale uznávám, že je to můj "problém".

0/0
26.9.2015 14:18

J70a91n 96G23o72e55t23z 5220583377649

I kdepak!

0/0
26.9.2015 12:44

J40a35n 48G34o50e28t15z 5810543557729

Je to z kvalitních surovin.

0/0
26.9.2015 12:44

J19o62s28e92f 33H62e52n58d87r60i72c68h 8750174566361

Jak se to pozná? To jako to dělají před vámi nebo jak? Jak poznáte z jaké flákoty to dělají? Nepoznáte nic, trochu to okoření a je to kvalitní - všechno jsou jen kecy.

+1/−1
26.9.2015 13:09

J62a42n 41G46o81e91t41z 5390173137909

Ještě nikdy mi nebylo špatně po tom jídle.

0/0
26.9.2015 17:47







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.