Diskuze

Po pikniku mělo otravu přes sto lidí, vejce pocházela z domácího chovu

Po jídle z Apetit Pikniku z konce června mělo střevní problémy přes sto lidí. Podle hygieny podle všeho nákaza pocházela ze stánku, jehož provozovatelka jídlo připravovala u sebe doma, kde nemá schválenou provozovnu. Provozovatelka stánku se brání, že salmonelu z jejího jídla nikdo nepotvrdil.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K81a30r87e56l 52D82r18d37a

14. 7. 2016 22:06

Dost to podkopává všechny podobné aktivity, domácí restaurace, sousedské občerstvení, pouliční pikniky... Patrně to byla smůla. Hygiena ještě s jistotou nic tvrdit nemůže. Možná byl původ nákazy jinde. Článek iDNES není tradičně příliš korektní.

0 1
možnosti

Prodejce se Boha skutečně nebál, použít v gastro výrobě vece z malochovu, ještě k tomu úpravu benedikt a ještě to vyrábět mimo a dovážet na místo, atk na to musí mít člověk opravdu vygruntováno. Velce "benedikt" lze s menší mírou rizika udělat jen v restaiuraci, k okamžité spotřebě, vyrobím a během minuty podám. Ale i tak si řada rstaurací prostě nedovolí z nedostatečně tepelně upravených vajec vyrábět.

2 0
možnosti

K45a54r41e33l 84D66r18d66a

14. 7. 2016 22:01

Autorka otevírá restauraci v tomto duchu a zkušenosti nabrala na stážích po vyhlášených podnicích po celém světě. To by znamenalo, že někdo, kdo projde přes luxusní podniky, se o principech hygienického minima nic nedoví. ;-)

0 0
možnosti

Konzumovat v létě venku takovéhle jídlo je riziko vždy. Pamatuji si na svoji babičku, jak na výlet do ZOO měla v tašce chleby s taveným sýrem a vejce na tvrdo... Nebo se vozily na výlet řízky... Jídlo ve stáncích neriskovat! To bylo její heslo....A taky nám nikdy špatně nebylo.

3 0
možnosti

V komerčních chovech slepic jsou státem placené programy proti salmonelóze, tudíž u kupovaných vajec je riziko menší, nikoliv nulové. V soukromém chovu a různých bio či podestýlkových chovech je riziko salmonely dost velké. Když se z takových vajec vaří, je nutno s nimi zacházet s předpokladem, že ji mají.Vejce zahřeje, salmonely se začnou vesele množit, takže hlavní chybu vidím v technologii.

5 0
možnosti

Riziková příprava pokrmu...Rv

2 0
možnosti

- Tak to odvrácená strana uhýkanců na "dyktáty" z EU a jejich přísná pravidla pro provoz podobných vývařoven.

- Tak to je odvrácená strana současné gastrosexuality - všechno domácí, všechno polosyrové, tak je to nejlepší podle našich babiček...

1 1
možnosti

mno, s tou EU bych byl opatrnejsi, protoze treba nase veterinarni pozadavky na maso jsou mnohem prisnejsi, nez v EU. Jinak receno, to s EU nema vubec nic spolecneho, to je zalezitost kazdeho statu.

1 0
možnosti
Foto

Tak ty Český vejce také žádný zázrak nebudou :-)

0 0
možnosti

Takze salmonelu mohou obsahovat i michana vejce? Protoze 10 minut je urcite nemicham, mozna tak 3 minuty.

0 0
možnosti

O55s63k92a33r 33R32a13z19á13k

14. 7. 2016 17:47

70 st. (ztracená vejce) - 10 minut, vyšší teplota (míchaná vejce) - méně minut.

1 0
možnosti
Foto

" postarat se o celou záležitost tak, aby všem strávníkům chutnalo a vyšli z toho bez újmy,

Zdroj:http://praha.idnes.cz/na-apetit-pikniku-se-otravilo-pres-to-lidi-fil-/praha-zpravy.aspx?c=A160714_112406_praha-zpravy_rsr "

Někteří vyběhli s průjmy .

5 0
možnosti

Asi jsem "přecitlivělá", ale já bych si někde u stánku toto nikdy nedala. Neříkám doma, kdy vejce připravím a sním. Vejce Benedikt je lahůdka. Ale u stánku a v létě navíc fakt nikdy. Stejně jako drůbeží věci - grilovaný kuřata apod.

Prostě se toho bojím.

A co mě totálně dostalo, jak tam nějaký cool matka psala, že dala ochutnat 18 měsíčnímu dítěti a že jim bylo všem blbě....tohle mi hlava nebere.

9 0
možnosti

moje máti 80+ mně vždy říkala, abych v létě nejedl vlašák a podobná jídla, proto se tito lidé dožívají slušného věku, oni mysleli i před jídlem, dnes mladí věří, že se jim nic nemůže stát :-(

6 0
možnosti