Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Werichovy rohlíčky a pražský koláč. Cukrářka láká do slavné vily na Kampě

Cukrářka Iveta Fabešová v červnu otevře novou cukrárnu ve Werichově vile. Češi podle ní zapomněli, jak se kvalitní dezerty dělají. V současnosti v Praze provozuje dvě cukrárny IF Café a plánuje další. Podle svých slov totiž v Praze 2 neměla kam chodit na snídani.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R78a51d33e75k 14Š85a31r80l18á81k 6521479930866

Mam rád lidi s tímto přístupem a přesně, jak se píše v článku. Nejíme to každý den, já si rád za dobrotu a atmosféru připlatím. Určitě tam zajdu.

+4/0
9.4.2017 23:01

V36á59c84l47a38v 75K98ř69í29ž 7317283471146

Jestli dobře počítám, tak paní se narodila v roce 1985. V roce 1989 jí tedy byly čtyři roky! Měla by se dozvědět, že do roku 1989 byly u nás potraviny mnohem kvalitnější než v současné době. Co se týká jejího obdivu k Mistrovi Polreichovi, jeho polosyrová kachní prsa mě opravdu nadchlaRv!!!!!!

+1/−4
9.4.2017 22:21

C54h76r19i62s57t47i76a42n 14M18o10r79g60e39n15s14t94e32r43n 5615516376664

Potraviny kvalitnejsi nebyl, to je lez jako vez. Jedine kdyz jste si je vypestoval sam. Hned v 89. se byli Nemci varovani, aby si v CR nekupovali kurata, protoze byla plna hormonu. Krome toho v obchodech skoro nic nebylo a nechodilo se nakupovat, ale shanelo se. A o hygienickych podminkach radsi nemluvit.

+1/0
9.4.2017 23:33
Foto

A29n39n57a 84V15e78s81e13l54á 2840478276

Vloni jsem náhodou vkročila do IF café na Tyláku a byla jsem u vytržení. Častěji sice chodím pro dorty do Světozoru k Hájkovi, ale tohle je zas něco trochu jiného, držím palec, ať paní Ivetě Fabešové všechno vyjde...

+3/0
9.4.2017 21:59

J36o40z71e88f 88S56t20e93b55i75l46a 3575257685647

Piknik na Kampe je zaujimava myslenkaR^

+4/0
9.4.2017 20:40
Foto

D25a36n 95R14u52b12í49n 4523423289

Ten tam je i bez ní každý den celé léto...

+1/0
9.4.2017 23:40

P88e91t36r 34Š36k96o35d74a 5907860774640

Paní nemá tak docela pravdu. Zrovna v Praze myslím, že ta konkurence celkem je. Kvalitní kavárny/cukrárny tu máme. Horší je to v jiných městech, tam jede obvykle průmyslová výroba bez většího zájmu o spokojenost zákazníka.

Pohled na školství sdílím, zároveň ale říkám to, co Pohlreich nebo Vaněk - je potřeba mladé talenty vychovávat a opravdu učit. K tomu je zapotřebí spolupráce právě restaurací, kaváren, cukráren, apod. - školy samotné to nezvládnou.

V článku je jen okrajově zmíněno prostředí kavárny, které je taky velmi důležité. Když vidím, jak jsou na sobě natěsnány stoly tak, že vidíte, co si soused prohlíží na mobilu, tak tam nepůjdu.

+1/−1
9.4.2017 17:41

P59ř53e71m93y27s72l 73H63r20o37m89a19d27a 2864276888431

V milionové Praze je 150 subjektů, které mají vlastní cukrárenskou výrobnu a kavárnu zároveň. To tedy rozhodně není mnoho. Podniků s rozmražovanými zákusky z velkovýroben je v Praze rozhodně více. Projděte se například po Paladiu, tam je několik cukráren a všechny mají stejné prefabrikáty - fuj :-/

+4/0
9.4.2017 17:57

P73e33t89r 29Š56k70o66d27a 5667310484490

Mě to číslo nepřijde malé. Je to o lidech. Dokud mají takové podniky zákazníky, tak proč by něco měnily? Do Palladia nechodím, je to snadné ;-)

+3/0
9.4.2017 18:20

J31a49r76o76s47l71a45v 59K79a17d32l79e68c 5631789632451

Přesně tak, teď to bude jen velkovýkrmna na prachy.... netrvale udržitelný rozvoj....:-P

0/0
9.4.2017 17:23

V24l19a19d17i84m57i23r 53C74a40r 6963119370980

U vás je to vždycky stejné. To vás tak žere, že někdo něco vybuduje, rozjede, dokáže, podniká a má radost z toho, co dělá? Hlavně vás zajímá, jestli platí daně a má EET. 8-oRv Mě stačí k úctě a obdivu fakt, že dotyčný nekrade, nešidí zákazníky, nebere dávky, živí se sám a nestojí někde s nataženou rukou. Fakt by mě zajímalo a bez urážky, co za byznys jste vybudoval v životě vy.

+3/0
9.4.2017 20:45

J15o51s24e70f 15K50l42a50t 3489557533821

Stopro s vámi souhlasím pane Care

+1/0
9.4.2017 21:18
Foto

L93u25b66o49š 86H16a87n62u30s 4167397401232

Ten neumí nic, akorát kecat.

0/0
9.4.2017 21:56

B63á29r63a 93T96e14s62n77e79r33o73v26á 5495180584949

tam ráda zajdu, až opadne prvotní nával, tj. někdy v pokročilém podzimu

+1/0
9.4.2017 15:21

S81t67a69n60i41s73l28a37v 17K90r19e94j49c45a84r 2441838393906

Většina diskutujících se zde vyjadřují jako konzumenti a zákazníci. Přeji jim aby jako profesionální absolventi svých oborů, byli stejně profesionálními jako paní Iveta. Ale trochu s paní cukrářkou nesouhlasím. I když každoročně hotelové školy opouští dost kuchařů-cukrářů, jen malé procento z nich je Kuchař a Cukrář. Většina je průměrným absolventem jenž studoval jen aby vyhověl rodičům a měl papír o vzdělání. Znám případ jednoho ročníku jedné hotelové školy, kdy opravdu špičkový cukráři se stali krajánky putujícími od hotelu k hotelu,cukrárny k cukrárně. Někteří se uchytili v zahraničí u nadnárodních hotelových společností, po složení a uznání tamních gastro zkoušek a předpisů. Ano, ti průměrní od řemesla odešli a živí se v jiných oborech. Ale jak jeden úspěšný, praví peníze jsou u profesionála opravdu až na druhém místě. A až si to podnikatelé a majitelé i v ČR uvědomí, a nebudou šetřit a preferovat zaučence před profesními odborníky půjde České hotelnictví,kuchařina a cukrařina výrazně nahoru!!

+2/0
9.4.2017 13:09

P85ř22e86m54y58s48l 30H25r45o42m74a70d65a 2794146358341

Tak zase znova, krásnej článek, ale trochu lež. V Praze je milion lidí, ale cukráren co dělají poctivé zákusky minimum. Nejvíce pražanů, když jde na kafe například do Paládia či jiných Babylonských věží, tak si koupí rozmražovaný dortík čehosi za 89 Kč. Hlavně, že je to levné. Tahle móda rozmražovaných hnusů jde už i na venkov. Dělá se to z náhražek a ochucovadel a výrobek z poctivých surovin tomu nemůže konkurovat. Na venkově v cukrárnách a kavárnách jdou tyhle rozmraženky za 30 - 50 Kč. Přitom poctivý výrobek se dá ve přímo z výrobny koupit za 25,- při větší gramáži. Jenže na ten si pak kavárna nemůže dát 150 %.

Mražené polotovary a EET zničí všechny drobné cukráře do dvou let.

+3/−4
9.4.2017 11:54

J70o69s61e31f 54V44a65l88a 9220523823393

ta kavarna se musi taky nejak zivit. Dobre espresso (a mozna ze lepsi espresso nez v bezne kavarne) si pripravim z kapsle doma taky za 4,50 a ne za 40 Kc Ale v te prirazce to neni. Spise mne jde o uctu k zakaznikovi. Svickovou nebo dortik chci od kuchare nebo cukrare a ne z konzervy.

+4/−1
9.4.2017 12:04

P87ř88e80m65y77s66l 18H68r80o24m12a91d53a 2124916738251

Kavárna se musí živit hlavně tou kávou. Musí umět udělat prostě mnohem lepší kávu než si uděláte z té kapsle doma. No a k dortíku jí musí stačit přirážet maximálně 50%

+6/−1
9.4.2017 12:14

S48t38a68n40i58s20l22a68v 39K63r67e51j88c69a35r 2761428153546

Ale to je věcí, baristů, nikoli pouhých zaučenců. A kurs baristy není o pouhém českém pseudoturkovi z kávovaru. O tom by vám mohl vyprávět jeden jistý z hotelové školy v Poděbradech (pokud už není v zaslouženém důchodu, někde v klidné restaurační kavárničce)

0/0
9.4.2017 15:07

J85a88r10o11s47l26a64v 89K55a59d39l11e42c 5731249962141

Blbost. Ta káva je o pospolitosti...:-P

0/0
9.4.2017 17:26

P54e69t56r39a 70H52e18l37i53k11a39r35o41v65a 9768684857294

Proč by mělo cukráře zničit, že za svůj produkt vydá paragon?

+4/0
9.4.2017 12:52

P39ř59e37m67y92s42l 54H32r23o78m34a66d18a 2254546388721

Protože mají menší celkový objem tržeb a tím náklady na EEt tvoří větší procento z celkových nákladů než u velkovýrobců mraženek a rozmraženek :-/

Co by pomohlo, by byla povinnost informovat jasně zákazníka. U každé kavárny, která prodává rozmražené zákusky by mělo být stejně velké oznámení jako o EET!!

+2/−1
9.4.2017 13:16

P87e44t96r56a 28H57e92l20i71k63a59r30o27v72a 9338724867944

Tak to je zajímavé, že v malém lahůdkářství, kam chodím, dají paragon třeba na pribiňák. A mají pořád plno a nekrachují. Takže jestli naznačujete, že musí krátit tržby, aby obstáli v konkurenci řetězců, tak fakt ne. I malí živnostníci můžou podnikat poctivě.

+5/−1
9.4.2017 13:31

P66ř53e27m12y63s95l 25H30r94o57m29a44d30a 2194866378141

Nejde o krácení tržeb. Jde o zbytečné náklady na EET a jeho provoz. Co do toho pletete krácení tržeb. Zatím se jasně prokazuje, že EET žádné zvýšení přiznaných tržeb nepřineslo!! ;-D 18 miliard ;-D

+1/−3
9.4.2017 13:39

P80e50t31r82a 41H78e74l81i70k90a72r92o60v61a 9428454387594

Náklady na EET jsou v takovém obchodě cca do tisícovky měsíčně. Jestli to někoho položí, tak holt asi neprosperuje a měl by změnit obor.

+5/−1
9.4.2017 14:32

P70ř28e70m41y43s59l 12H37r96o61m52a29d38a 2204406448291

a co personální náklady ?

0/−1
9.4.2017 17:10

J90o45s72e83f 22K47l37a80t 3359347563121

Tisícovka k tisícovce jsou tisícovky dvě paní Helikarová a další a další buzerace.Jste jen obyčejně nekonečně hloupá

0/−1
9.4.2017 21:24

S95t66a12n84i80s36l65a84v 20K18r86e32j38c51a76r 2301278703436

Pravé cukráře rozhodně EET nepoloží, ti mají svůj obor zažraný v krvi. A dokud se dokáží krajánci uživit tak česká cukrařina bude žít. Opravdu je najívní a scestné myslet si, že úředník dokáže Řemeslo zlikvidovat.!![>-]

+3/0
9.4.2017 15:10

P81ř29e26m22y53s91l 85H86r15o32m14a62d33a 2764796948641

však už je zlikvidované 8-o

Kolik cukráren s ruční výrobnou znáte? I v Praze je jich minimum oproti průmyslové velkovýrobě.

0/−1
9.4.2017 17:12

J84a27r53o39s14l78a44v 80K36a84d60l82e94c 5601609172621

To nemá nic společného s EET, ale velkovýrobou a honbě za ziskem namísto za spokojeným zákazníkem.

+2/0
9.4.2017 17:28

M23i30l75a50n 88R40o88m50a77n79o86v14s34k98ý 8615716806645

Já si nemyslím, že móda hnusů jde až na venkov. Já mám zkušenost, že na venkově se skoro nic než hnusy nenabízí. Na venkově jsem se narodil, na venkově bydlím, do Prahy dojíždím za prací a myslím, že mohu srovnávat. Když chci slušně jíst, cukrařinu nevyjímaje, musím do Prahy - samozřejmě že ne do nákupního centra, tam může cokoli konzumovat jen masochista. Jezdím dost na kole po celé republice - 20 km od Prahy už se nedá konzumovat skoro nic (v restauracích, cukrárnách apod. m- čest řídkým vyjímkám!)

+1/0
9.4.2017 20:37
Foto

A42l53b89e51r25t 46P77ě72n64i10č35k31a 2370528115257

Bezkonkurenční IF Café si mne získalo už v Belgické, kam jsem chodil skoro každý den, ať už na chvíli posedět nebo koupit něco domů. Jsem moc rád, že se paní majitelce daří a věřím, že i na Kampě to bude skvělé. R^

+3/0
9.4.2017 11:41

J23o65s74e87f 44V37a22l50a 9620103633923

kdyz bude dezert napadity, tak zaplatim treba 200 Kc. Ale kdyz mi v Vyssim Brode nabidnou bavorske vdolecky ve forme livanecku z mikrovlnky s merunkovou marmeladou a slehackou s piksly za 135 Kc, tak bych jim to nejradsi hodil na hlavu

+12/0
9.4.2017 11:11

J32o60s61e31f 33V78a94l74a 9190333773603

"z"

+2/0
9.4.2017 11:50

J13a21r67o33s49l51a57v 59K60a32d82l47e15c 5161759962251

R^

+1/0
9.4.2017 17:29

J76a11n 62Č45á23p 5781420492734

Na počest paní Medy? To bude asi Medovník.

+6/−1
9.4.2017 10:56







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.