Diskuse k článku

Werichovy rohlíčky a pražský koláč. Cukrářka láká do slavné vily na Kampě

Cukrářka Iveta Fabešová v červnu otevře novou cukrárnu ve Werichově vile. Češi podle ní zapomněli, jak se kvalitní dezerty dělají. V současnosti v Praze provozuje dvě cukrárny IF Café a plánuje další. Podle svých slov totiž v Praze 2 neměla kam chodit na snídani.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R29a44d33e68k 36Š62a77r10l68á30k 6541959730376

Mam rád lidi s tímto přístupem a přesně, jak se píše v článku. Nejíme to každý den, já si rád za dobrotu a atmosféru připlatím. Určitě tam zajdu.

+4/0
9.4.2017 23:01

V38á74c63l37a21v 98K56ř61í67ž 7907553871756

Jestli dobře počítám, tak paní se narodila v roce 1985. V roce 1989 jí tedy byly čtyři roky! Měla by se dozvědět, že do roku 1989 byly u nás potraviny mnohem kvalitnější než v současné době. Co se týká jejího obdivu k Mistrovi Polreichovi, jeho polosyrová kachní prsa mě opravdu nadchlaRv!!!!!!

+1/−4
9.4.2017 22:21

C29h74r86i13s69t28i24a91n 89M75o89r72g46e58n47s61t78e86r87n 5555706556614

Potraviny kvalitnejsi nebyl, to je lez jako vez. Jedine kdyz jste si je vypestoval sam. Hned v 89. se byli Nemci varovani, aby si v CR nekupovali kurata, protoze byla plna hormonu. Krome toho v obchodech skoro nic nebylo a nechodilo se nakupovat, ale shanelo se. A o hygienickych podminkach radsi nemluvit.

+1/0
9.4.2017 23:33
Foto

A59n13n55a 71V81e64s77e80l74á 2120588496

Vloni jsem náhodou vkročila do IF café na Tyláku a byla jsem u vytržení. Častěji sice chodím pro dorty do Světozoru k Hájkovi, ale tohle je zas něco trochu jiného, držím palec, ať paní Ivetě Fabešové všechno vyjde...

+3/0
9.4.2017 21:59

J54o66z91e14f 18S90t45e83b86i46l47a 3625977245167

Piknik na Kampe je zaujimava myslenkaR^

+4/0
9.4.2017 20:40
Foto

D22a67n 98R29u78b72í23n 4373103239

Ten tam je i bez ní každý den celé léto...

+1/0
9.4.2017 23:40

P55e41t37r 22Š94k25o69d86a 5187920934860

Paní nemá tak docela pravdu. Zrovna v Praze myslím, že ta konkurence celkem je. Kvalitní kavárny/cukrárny tu máme. Horší je to v jiných městech, tam jede obvykle průmyslová výroba bez většího zájmu o spokojenost zákazníka.

Pohled na školství sdílím, zároveň ale říkám to, co Pohlreich nebo Vaněk - je potřeba mladé talenty vychovávat a opravdu učit. K tomu je zapotřebí spolupráce právě restaurací, kaváren, cukráren, apod. - školy samotné to nezvládnou.

V článku je jen okrajově zmíněno prostředí kavárny, které je taky velmi důležité. Když vidím, jak jsou na sobě natěsnány stoly tak, že vidíte, co si soused prohlíží na mobilu, tak tam nepůjdu.

+1/−1
9.4.2017 17:41

P82ř79e63m35y71s73l 22H64r92o73m67a57d64a 2234746818791

V milionové Praze je 150 subjektů, které mají vlastní cukrárenskou výrobnu a kavárnu zároveň. To tedy rozhodně není mnoho. Podniků s rozmražovanými zákusky z velkovýroben je v Praze rozhodně více. Projděte se například po Paladiu, tam je několik cukráren a všechny mají stejné prefabrikáty - fuj :-/

+4/0
9.4.2017 17:57

P75e40t39r 91Š90k61o58d18a 5707900314770

Mě to číslo nepřijde malé. Je to o lidech. Dokud mají takové podniky zákazníky, tak proč by něco měnily? Do Palladia nechodím, je to snadné ;-)

+3/0
9.4.2017 18:20

J74a88r31o22s35l84a29v 65K53a11d48l24e44c 5291819732781

Přesně tak, teď to bude jen velkovýkrmna na prachy.... netrvale udržitelný rozvoj....:-P

0/0
9.4.2017 17:23

V57l81a49d86i17m42i61r 63C93a90r 6273159260110

U vás je to vždycky stejné. To vás tak žere, že někdo něco vybuduje, rozjede, dokáže, podniká a má radost z toho, co dělá? Hlavně vás zajímá, jestli platí daně a má EET. 8-oRv Mě stačí k úctě a obdivu fakt, že dotyčný nekrade, nešidí zákazníky, nebere dávky, živí se sám a nestojí někde s nataženou rukou. Fakt by mě zajímalo a bez urážky, co za byznys jste vybudoval v životě vy.

+3/0
9.4.2017 20:45

J81o90s86e28f 84K46l45a39t 3379557263361

Stopro s vámi souhlasím pane Care

+1/0
9.4.2017 21:18
Foto

L74u90b25o56š 70H79a84n39u23s 4197807891672

Ten neumí nic, akorát kecat.

0/0
9.4.2017 21:56

B55á68r57a 40T92e11s59n36e98r65o32v57á 5115950374429

tam ráda zajdu, až opadne prvotní nával, tj. někdy v pokročilém podzimu

+1/0
9.4.2017 15:21

S27t53a92n70i80s67l69a48v 47K30r46e30j86c87a72r 2191958593386

Většina diskutujících se zde vyjadřují jako konzumenti a zákazníci. Přeji jim aby jako profesionální absolventi svých oborů, byli stejně profesionálními jako paní Iveta. Ale trochu s paní cukrářkou nesouhlasím. I když každoročně hotelové školy opouští dost kuchařů-cukrářů, jen malé procento z nich je Kuchař a Cukrář. Většina je průměrným absolventem jenž studoval jen aby vyhověl rodičům a měl papír o vzdělání. Znám případ jednoho ročníku jedné hotelové školy, kdy opravdu špičkový cukráři se stali krajánky putujícími od hotelu k hotelu,cukrárny k cukrárně. Někteří se uchytili v zahraničí u nadnárodních hotelových společností, po složení a uznání tamních gastro zkoušek a předpisů. Ano, ti průměrní od řemesla odešli a živí se v jiných oborech. Ale jak jeden úspěšný, praví peníze jsou u profesionála opravdu až na druhém místě. A až si to podnikatelé a majitelé i v ČR uvědomí, a nebudou šetřit a preferovat zaučence před profesními odborníky půjde České hotelnictví,kuchařina a cukrařina výrazně nahoru!!

+2/0
9.4.2017 13:09

P76ř86e97m44y53s66l 98H74r35o91m97a68d82a 2574956948651

Tak zase znova, krásnej článek, ale trochu lež. V Praze je milion lidí, ale cukráren co dělají poctivé zákusky minimum. Nejvíce pražanů, když jde na kafe například do Paládia či jiných Babylonských věží, tak si koupí rozmražovaný dortík čehosi za 89 Kč. Hlavně, že je to levné. Tahle móda rozmražovaných hnusů jde už i na venkov. Dělá se to z náhražek a ochucovadel a výrobek z poctivých surovin tomu nemůže konkurovat. Na venkově v cukrárnách a kavárnách jdou tyhle rozmraženky za 30 - 50 Kč. Přitom poctivý výrobek se dá ve přímo z výrobny koupit za 25,- při větší gramáži. Jenže na ten si pak kavárna nemůže dát 150 %.

Mražené polotovary a EET zničí všechny drobné cukráře do dvou let.

+3/−4
9.4.2017 11:54

J86o29s86e87f 98V19a91l71a 9640393493213

ta kavarna se musi taky nejak zivit. Dobre espresso (a mozna ze lepsi espresso nez v bezne kavarne) si pripravim z kapsle doma taky za 4,50 a ne za 40 Kc Ale v te prirazce to neni. Spise mne jde o uctu k zakaznikovi. Svickovou nebo dortik chci od kuchare nebo cukrare a ne z konzervy.

+4/−1
9.4.2017 12:04

P92ř22e60m50y67s60l 55H28r19o48m13a80d91a 2444566498601

Kavárna se musí živit hlavně tou kávou. Musí umět udělat prostě mnohem lepší kávu než si uděláte z té kapsle doma. No a k dortíku jí musí stačit přirážet maximálně 50%

+6/−1
9.4.2017 12:14

S62t72a90n91i16s32l76a72v 49K76r77e16j71c88a36r 2591628413786

Ale to je věcí, baristů, nikoli pouhých zaučenců. A kurs baristy není o pouhém českém pseudoturkovi z kávovaru. O tom by vám mohl vyprávět jeden jistý z hotelové školy v Poděbradech (pokud už není v zaslouženém důchodu, někde v klidné restaurační kavárničce)

0/0
9.4.2017 15:07

J46a27r25o96s49l75a56v 47K25a15d94l64e62c 5521219112661

Blbost. Ta káva je o pospolitosti...:-P

0/0
9.4.2017 17:26

P57e29t85r89a 83H77e27l82i77k22a46r59o76v30a 9398134767124

Proč by mělo cukráře zničit, že za svůj produkt vydá paragon?

+4/0
9.4.2017 12:52

P42ř46e75m50y25s59l 83H61r66o54m22a24d62a 2604876698111

Protože mají menší celkový objem tržeb a tím náklady na EEt tvoří větší procento z celkových nákladů než u velkovýrobců mraženek a rozmraženek :-/

Co by pomohlo, by byla povinnost informovat jasně zákazníka. U každé kavárny, která prodává rozmražené zákusky by mělo být stejně velké oznámení jako o EET!!

+2/−1
9.4.2017 13:16

P43e54t87r62a 49H97e23l71i63k19a87r47o84v65a 9618844507774

Tak to je zajímavé, že v malém lahůdkářství, kam chodím, dají paragon třeba na pribiňák. A mají pořád plno a nekrachují. Takže jestli naznačujete, že musí krátit tržby, aby obstáli v konkurenci řetězců, tak fakt ne. I malí živnostníci můžou podnikat poctivě.

+5/−1
9.4.2017 13:31

P63ř90e17m13y36s16l 31H20r72o69m62a59d85a 2714166288941

Nejde o krácení tržeb. Jde o zbytečné náklady na EET a jeho provoz. Co do toho pletete krácení tržeb. Zatím se jasně prokazuje, že EET žádné zvýšení přiznaných tržeb nepřineslo!! ;-D 18 miliard ;-D

+1/−3
9.4.2017 13:39

P57e87t49r92a 48H61e77l61i49k94a23r81o87v60a 9398224817334

Náklady na EET jsou v takovém obchodě cca do tisícovky měsíčně. Jestli to někoho položí, tak holt asi neprosperuje a měl by změnit obor.

+5/−1
9.4.2017 14:32

P78ř93e40m28y81s40l 39H35r52o18m14a33d26a 2414656698131

a co personální náklady ?

0/−1
9.4.2017 17:10

J95o11s84e25f 38K38l50a85t 3209187383831

Tisícovka k tisícovce jsou tisícovky dvě paní Helikarová a další a další buzerace.Jste jen obyčejně nekonečně hloupá

0/−1
9.4.2017 21:24

S19t33a47n14i47s37l34a64v 39K16r18e63j22c18a69r 2571268783816

Pravé cukráře rozhodně EET nepoloží, ti mají svůj obor zažraný v krvi. A dokud se dokáží krajánci uživit tak česká cukrařina bude žít. Opravdu je najívní a scestné myslet si, že úředník dokáže Řemeslo zlikvidovat.!![>-]

+3/0
9.4.2017 15:10

P25ř27e56m42y21s96l 17H49r64o88m41a70d32a 2104506438841

však už je zlikvidované 8-o

Kolik cukráren s ruční výrobnou znáte? I v Praze je jich minimum oproti průmyslové velkovýrobě.

0/−1
9.4.2017 17:12

J66a29r77o14s41l15a73v 89K91a31d13l29e68c 5921699412361

To nemá nic společného s EET, ale velkovýrobou a honbě za ziskem namísto za spokojeným zákazníkem.

+2/0
9.4.2017 17:28

M22i66l61a90n 36R17o39m86a68n75o97v45s85k62ý 8705746836905

Já si nemyslím, že móda hnusů jde až na venkov. Já mám zkušenost, že na venkově se skoro nic než hnusy nenabízí. Na venkově jsem se narodil, na venkově bydlím, do Prahy dojíždím za prací a myslím, že mohu srovnávat. Když chci slušně jíst, cukrařinu nevyjímaje, musím do Prahy - samozřejmě že ne do nákupního centra, tam může cokoli konzumovat jen masochista. Jezdím dost na kole po celé republice - 20 km od Prahy už se nedá konzumovat skoro nic (v restauracích, cukrárnách apod. m- čest řídkým vyjímkám!)

+1/0
9.4.2017 20:37

A96l10b77e83r22t 82P52ě28n74i14č30k95a 2940718385947

Bezkonkurenční IF Café si mne získalo už v Belgické, kam jsem chodil skoro každý den, ať už na chvíli posedět nebo koupit něco domů. Jsem moc rád, že se paní majitelce daří a věřím, že i na Kampě to bude skvělé. R^

+3/0
9.4.2017 11:41

J87o83s80e93f 39V21a48l26a 9710383743533

kdyz bude dezert napadity, tak zaplatim treba 200 Kc. Ale kdyz mi v Vyssim Brode nabidnou bavorske vdolecky ve forme livanecku z mikrovlnky s merunkovou marmeladou a slehackou s piksly za 135 Kc, tak bych jim to nejradsi hodil na hlavu

+12/0
9.4.2017 11:11

J15o68s41e54f 83V12a71l41a 9580373533773

"z"

+2/0
9.4.2017 11:50

J47a17r41o34s66l72a79v 35K16a89d73l85e93c 5891609842601

R^

+1/0
9.4.2017 17:29

J60a22n 82Č17á97p 5221160712754

Na počest paní Medy? To bude asi Medovník.

+6/−1
9.4.2017 10:56

Najdete na iDNES.cz