Diskuze

Werichovy rohlíčky a pražský koláč. Cukrářka láká do slavné vily na Kampě

Cukrářka Iveta Fabešová v červnu otevře novou cukrárnu ve Werichově vile. Češi podle ní zapomněli, jak se kvalitní dezerty dělají. V současnosti v Praze provozuje dvě cukrárny IF Café a plánuje další. Podle svých slov totiž v Praze 2 neměla kam chodit na snídani.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mam rád lidi s tímto přístupem a přesně, jak se píše v článku. Nejíme to každý den, já si rád za dobrotu a atmosféru připlatím. Určitě tam zajdu.

4 0
možnosti
VK

Jestli dobře počítám, tak paní se narodila v roce 1985. V roce 1989 jí tedy byly čtyři roky! Měla by se dozvědět, že do roku 1989 byly u nás potraviny mnohem kvalitnější než v současné době. Co se týká jejího obdivu k Mistrovi Polreichovi, jeho polosyrová kachní prsa mě opravdu nadchlaRv!!!!!!

1 4
možnosti
CM

Potraviny kvalitnejsi nebyl, to je lez jako vez. Jedine kdyz jste si je vypestoval sam. Hned v 89. se byli Nemci varovani, aby si v CR nekupovali kurata, protoze byla plna hormonu. Krome toho v obchodech skoro nic nebylo a nechodilo se nakupovat, ale shanelo se. A o hygienickych podminkach radsi nemluvit.

1 0
možnosti
Foto

Vloni jsem náhodou vkročila do IF café na Tyláku a byla jsem u vytržení. Častěji sice chodím pro dorty do Světozoru k Hájkovi, ale tohle je zas něco trochu jiného, držím palec, ať paní Ivetě Fabešové všechno vyjde...

3 0
možnosti
JS

Piknik na Kampe je zaujimava myslenkaR^

4 0
možnosti
Foto

D41a64n 17R63u87b63í89n

9. 4. 2017 23:40

Ten tam je i bez ní každý den celé léto...

1 0
možnosti

P42e13t79r 96Š59k41o45d89a

9. 4. 2017 17:41

Paní nemá tak docela pravdu. Zrovna v Praze myslím, že ta konkurence celkem je. Kvalitní kavárny/cukrárny tu máme. Horší je to v jiných městech, tam jede obvykle průmyslová výroba bez většího zájmu o spokojenost zákazníka.

Pohled na školství sdílím, zároveň ale říkám to, co Pohlreich nebo Vaněk - je potřeba mladé talenty vychovávat a opravdu učit. K tomu je zapotřebí spolupráce právě restaurací, kaváren, cukráren, apod. - školy samotné to nezvládnou.

V článku je jen okrajově zmíněno prostředí kavárny, které je taky velmi důležité. Když vidím, jak jsou na sobě natěsnány stoly tak, že vidíte, co si soused prohlíží na mobilu, tak tam nepůjdu.

1 1
možnosti
PH

V milionové Praze je 150 subjektů, které mají vlastní cukrárenskou výrobnu a kavárnu zároveň. To tedy rozhodně není mnoho. Podniků s rozmražovanými zákusky z velkovýroben je v Praze rozhodně více. Projděte se například po Paladiu, tam je několik cukráren a všechny mají stejné prefabrikáty - fuj :-/

4 0
možnosti
JK

Přesně tak, teď to bude jen velkovýkrmna na prachy.... netrvale udržitelný rozvoj....:-P

0 0
možnosti
VC

U vás je to vždycky stejné. To vás tak žere, že někdo něco vybuduje, rozjede, dokáže, podniká a má radost z toho, co dělá? Hlavně vás zajímá, jestli platí daně a má EET. 8-oRv Mě stačí k úctě a obdivu fakt, že dotyčný nekrade, nešidí zákazníky, nebere dávky, živí se sám a nestojí někde s nataženou rukou. Fakt by mě zajímalo a bez urážky, co za byznys jste vybudoval v životě vy.

3 0
možnosti
BT

tam ráda zajdu, až opadne prvotní nával, tj. někdy v pokročilém podzimu

1 0
možnosti
SK

Většina diskutujících se zde vyjadřují jako konzumenti a zákazníci. Přeji jim aby jako profesionální absolventi svých oborů, byli stejně profesionálními jako paní Iveta. Ale trochu s paní cukrářkou nesouhlasím. I když každoročně hotelové školy opouští dost kuchařů-cukrářů, jen malé procento z nich je Kuchař a Cukrář. Většina je průměrným absolventem jenž studoval jen aby vyhověl rodičům a měl papír o vzdělání. Znám případ jednoho ročníku jedné hotelové školy, kdy opravdu špičkový cukráři se stali krajánky putujícími od hotelu k hotelu,cukrárny k cukrárně. Někteří se uchytili v zahraničí u nadnárodních hotelových společností, po složení a uznání tamních gastro zkoušek a předpisů. Ano, ti průměrní od řemesla odešli a živí se v jiných oborech. Ale jak jeden úspěšný, praví peníze jsou u profesionála opravdu až na druhém místě. A až si to podnikatelé a majitelé i v ČR uvědomí, a nebudou šetřit a preferovat zaučence před profesními odborníky půjde České hotelnictví,kuchařina a cukrařina výrazně nahoru!!

2 0
možnosti
PH

Tak zase znova, krásnej článek, ale trochu lež. V Praze je milion lidí, ale cukráren co dělají poctivé zákusky minimum. Nejvíce pražanů, když jde na kafe například do Paládia či jiných Babylonských věží, tak si koupí rozmražovaný dortík čehosi za 89 Kč. Hlavně, že je to levné. Tahle móda rozmražovaných hnusů jde už i na venkov. Dělá se to z náhražek a ochucovadel a výrobek z poctivých surovin tomu nemůže konkurovat. Na venkově v cukrárnách a kavárnách jdou tyhle rozmraženky za 30 - 50 Kč. Přitom poctivý výrobek se dá ve přímo z výrobny koupit za 25,- při větší gramáži. Jenže na ten si pak kavárna nemůže dát 150 %.

Mražené polotovary a EET zničí všechny drobné cukráře do dvou let.

3 4
možnosti
JV

J51o54s95e94f 15V71a18l95a

9. 4. 2017 12:04

ta kavarna se musi taky nejak zivit. Dobre espresso (a mozna ze lepsi espresso nez v bezne kavarne) si pripravim z kapsle doma taky za 4,50 a ne za 40 Kc Ale v te prirazce to neni. Spise mne jde o uctu k zakaznikovi. Svickovou nebo dortik chci od kuchare nebo cukrare a ne z konzervy.

4 1
možnosti
AP

Bezkonkurenční IF Café si mne získalo už v Belgické, kam jsem chodil skoro každý den, ať už na chvíli posedět nebo koupit něco domů. Jsem moc rád, že se paní majitelce daří a věřím, že i na Kampě to bude skvělé. R^

3 0
možnosti