Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Na Pražském hradě ochutnají milovníci pěnivého moku sto druhů piva

  16:02aktualizováno  16:02
Padesát minipivovarů představí své výtvory v pátek a v sobotu v Královské zahradě Pražského hradu. Návštěvníci tak budou moci ochutnat na 100 druhů piva. Cílem festivalu je nabídnout pěnivý mok ze všech koutů České republiky a seznámit zájemce s různými pivními druhy a styly.
Festival nabídne k ochutnání i pivní speciály. (Ilustrační snímek)

Festival nabídne k ochutnání i pivní speciály. (Ilustrační snímek) | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Návštěvníci pivního festivalu dostanou možnost poznat jak novodobý fenomén, tak i historické kořeny českého a moravského pivovarnictví. V rámci akce představí jednotlivé pivovary tradiční i moderní výrobu piva v daném regionu.

Festival minipivovarů

Kde:
Střelecká cesta pod Letohrádkem královny Anny Královské zahrady Pražského hradu
Kdy:
v pátek od 14 do 20 hodin, v sobotu od 10 do 20 hodin
Vstupné:
300 korun

Každý návštěvník obdrží degustační skleničku, katalog s řadou informací o zúčastněných minipivovarech a nabízených pivních speciálech. Bude moci neomezeně degustovat na sto druhů piv, které festival nabídne.

"Minipivovary jsou živou vodou pivovarnického řemesla, které už bylo skoro na vymření. Před dvaadvaceti lety existoval v celém Československu jeden jediný minipivovar - U Fleků. Po roce 1991 začaly minipivovary znovu vznikat a v dnešní době jich v Česku máme kolem sto padesáti," uvedl prezident Českomoravského svazu minipivovarů Jan Šuráň.

Restaurace s vlastním pivovarem podle něj nabízejí charakteristické vlastnosti nefiltrovaného čepovaného piva, přírodní čistotu, různé druhy piv včetně specialit a vysokou úroveň pivního skla.

"Pivo z minipivovaru je svěží, obsahuje kvasinky, které zaokrouhlují chuť, zjemňují hořkost a dávají pivu osobitý charakter. Další předností je menší nasycení těchto piv kysličníkem uhličitým, což má pozitivní vliv na takzvanou pitelnost piva. V minipivovarech se většinou pivo čepuje přímo z výčepních tanků, kde má správnou teplotu," vysvětlil Šuráň.

U piva z minipivovaru je vždy zaručeno, že se jedná o pivo čerstvé, vyráběné v místě a podle potřeby. Trvanlivost nefiltrovaného piva je totiž omezena a není možné ho na rozdíl od filtrovaných, stabilizovaných a pasterovaných piv prodávat delší dobu.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Na dálnici D1 na okraji Prahy se srazilo auto s motorkou. (20.9.2017)
Auto se na dálnici D1 srazilo s motorkou, dva lidé jsou v nemocnici

Dopravu na dálnici D1 na okraji Prahy zkomplikovala ráno srážka automobilu s motocyklem, na němž jeli dva lidé. Oba jsou zranění. Okolo půl jedenácté byl...  celý článek

Německá dálnice A9 na severu Mnichova. (ilustrační foto)
Na Příbramsku se otevře nový úsek dálnice D4

Už za dva týdny se otevře nový úsek dálnice D4 na Příbramsku mezi Skalkou a křižovatkou se silnicí II/118. V provozu má být od 4. října, sdělil ČTK mluvčí ŘSD...  celý článek

Vedení hlavního města nechalo u ústí Pařížské ulice na Staroměstské náměstí z...
Staroměstské náměstí obklopily betonové bloky, budou bránit terorismu

Vedení Prahy nechalo na Staroměstské náměstí nainstalovat betonové bloky, které budou chránit místo před teroristickým útokem automobilem. Takzvané city bloky...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.