Diskuze
Werichovy rohlíčky a pražský koláč. Cukrářka láká do slavné vily na Kampě
Děkujeme za pochopení.
R58a72d49e21k 89Š47a62r96l88á51k
Mam rád lidi s tímto přístupem a přesně, jak se píše v článku. Nejíme to každý den, já si rád za dobrotu a atmosféru připlatím. Určitě tam zajdu.
V44á93c64l96a17v 12K86ř79í31ž
Jestli dobře počítám, tak paní se narodila v roce 1985. V roce 1989 jí tedy byly čtyři roky! Měla by se dozvědět, že do roku 1989 byly u nás potraviny mnohem kvalitnější než v současné době. Co se týká jejího obdivu k Mistrovi Polreichovi, jeho polosyrová kachní prsa mě opravdu nadchla
C47h14r52i45s56t26i26a94n 82M53o91r63g48e41n71s66t71e63r32n
Potraviny kvalitnejsi nebyl, to je lez jako vez. Jedine kdyz jste si je vypestoval sam. Hned v 89. se byli Nemci varovani, aby si v CR nekupovali kurata, protoze byla plna hormonu. Krome toho v obchodech skoro nic nebylo a nechodilo se nakupovat, ale shanelo se. A o hygienickych podminkach radsi nemluvit.
A34n57n67a 79V54e49s84e86l30á
Vloni jsem náhodou vkročila do IF café na Tyláku a byla jsem u vytržení. Častěji sice chodím pro dorty do Světozoru k Hájkovi, ale tohle je zas něco trochu jiného, držím palec, ať paní Ivetě Fabešové všechno vyjde...
J90o66z25e29f 11S63t37e50b23i26l32a
Piknik na Kampe je zaujimava myslenka
D94a93n 63R19u14b34í13n
Ten tam je i bez ní každý den celé léto...
P13e32t96r 35Š52k78o62d32a
Paní nemá tak docela pravdu. Zrovna v Praze myslím, že ta konkurence celkem je. Kvalitní kavárny/cukrárny tu máme. Horší je to v jiných městech, tam jede obvykle průmyslová výroba bez většího zájmu o spokojenost zákazníka.
Pohled na školství sdílím, zároveň ale říkám to, co Pohlreich nebo Vaněk - je potřeba mladé talenty vychovávat a opravdu učit. K tomu je zapotřebí spolupráce právě restaurací, kaváren, cukráren, apod. - školy samotné to nezvládnou.
V článku je jen okrajově zmíněno prostředí kavárny, které je taky velmi důležité. Když vidím, jak jsou na sobě natěsnány stoly tak, že vidíte, co si soused prohlíží na mobilu, tak tam nepůjdu.
P63ř66e59m13y59s68l 94H35r38o66m33a89d98a
V milionové Praze je 150 subjektů, které mají vlastní cukrárenskou výrobnu a kavárnu zároveň. To tedy rozhodně není mnoho. Podniků s rozmražovanými zákusky z velkovýroben je v Praze rozhodně více. Projděte se například po Paladiu, tam je několik cukráren a všechny mají stejné prefabrikáty - fuj
J20a89r57o50s48l68a38v 69K47a62d54l50e45c
Přesně tak, teď to bude jen velkovýkrmna na prachy.... netrvale udržitelný rozvoj....
V62l88a94d47i87m62i95r 47C96a76r
U vás je to vždycky stejné. To vás tak žere, že někdo něco vybuduje, rozjede, dokáže, podniká a má radost z toho, co dělá? Hlavně vás zajímá, jestli platí daně a má EET. Mě stačí k úctě a obdivu fakt, že dotyčný nekrade, nešidí zákazníky, nebere dávky, živí se sám a nestojí někde s nataženou rukou. Fakt by mě zajímalo a bez urážky, co za byznys jste vybudoval v životě vy.
B46a63r56b37o68r65a 95T84e24s35n91e22r73o56v85á
tam ráda zajdu, až opadne prvotní nával, tj. někdy v pokročilém podzimu
S83t50a91n83i10s21l19a67v 95K78r98e87j50c14a37r
Většina diskutujících se zde vyjadřují jako konzumenti a zákazníci. Přeji jim aby jako profesionální absolventi svých oborů, byli stejně profesionálními jako paní Iveta. Ale trochu s paní cukrářkou nesouhlasím. I když každoročně hotelové školy opouští dost kuchařů-cukrářů, jen malé procento z nich je Kuchař a Cukrář. Většina je průměrným absolventem jenž studoval jen aby vyhověl rodičům a měl papír o vzdělání. Znám případ jednoho ročníku jedné hotelové školy, kdy opravdu špičkový cukráři se stali krajánky putujícími od hotelu k hotelu,cukrárny k cukrárně. Někteří se uchytili v zahraničí u nadnárodních hotelových společností, po složení a uznání tamních gastro zkoušek a předpisů. Ano, ti průměrní od řemesla odešli a živí se v jiných oborech. Ale jak jeden úspěšný, praví peníze jsou u profesionála opravdu až na druhém místě. A až si to podnikatelé a majitelé i v ČR uvědomí, a nebudou šetřit a preferovat zaučence před profesními odborníky půjde České hotelnictví,kuchařina a cukrařina výrazně nahoru
P52ř12e42m52y92s92l 20H98r71o72m62a48d29a
Tak zase znova, krásnej článek, ale trochu lež. V Praze je milion lidí, ale cukráren co dělají poctivé zákusky minimum. Nejvíce pražanů, když jde na kafe například do Paládia či jiných Babylonských věží, tak si koupí rozmražovaný dortík čehosi za 89 Kč. Hlavně, že je to levné. Tahle móda rozmražovaných hnusů jde už i na venkov. Dělá se to z náhražek a ochucovadel a výrobek z poctivých surovin tomu nemůže konkurovat. Na venkově v cukrárnách a kavárnách jdou tyhle rozmraženky za 30 - 50 Kč. Přitom poctivý výrobek se dá ve přímo z výrobny koupit za 25,- při větší gramáži. Jenže na ten si pak kavárna nemůže dát 150 %.
Mražené polotovary a EET zničí všechny drobné cukráře do dvou let.
J57o32s87e42f 19V63a46l70a
ta kavarna se musi taky nejak zivit. Dobre espresso (a mozna ze lepsi espresso nez v bezne kavarne) si pripravim z kapsle doma taky za 4,50 a ne za 40 Kc Ale v te prirazce to neni. Spise mne jde o uctu k zakaznikovi. Svickovou nebo dortik chci od kuchare nebo cukrare a ne z konzervy.
A21l46b84e67r78t 67P76ě38n80i25č91k56a
Bezkonkurenční IF Café si mne získalo už v Belgické, kam jsem chodil skoro každý den, ať už na chvíli posedět nebo koupit něco domů. Jsem moc rád, že se paní majitelce daří a věřím, že i na Kampě to bude skvělé.
Plastika na Andělu je lživá, míní Hřib. Jednání o odstranění se nekonalo
Plastika v metru na Andělu je lživá a dostane novou podobu. Oznámil to náměstek primátora Zdeněk...
Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou
Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Ven ze souprav! Pražské metro ve špičce ochromila závada i pád do kolejiště
Od 17:30 hodin stál provoz metra na lince B mezi stanicemi Smíchovské nádraží a Florenc, DPP uvedl...
Usnul za volantem a srazil lidi na chodníku. Pro ženu a dítě letěl vrtulník
V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Slovácko - Sparta 2:4, obhájce se strachoval o výhru, uklidnil ho Krejčí
Dvakrát přišli o dvoubrankové vedení, soupeři ale vyrovnání nepovolili a nakonec slaví. Sparťanští...
U Mladé Boleslavi hoří les, v terénu je na 20 hasičů, hasí i bambi vak
Hořící les u Žehrova na Mladoboleslavsku pomáhá hasit vrtulník s bambivakem, zásah potrvá celý den....
Nymburk vyhrál i v Ostravě a v pátek může slavit návrat do finále NBL
Basketbalisty Nymburka dělí jediná výhra od postupu do finále NBL. Ve třetím semifinálovém duelu s...
Praha je zoufalá z psích exkrementů. Kampaně za miliony na pejskaře nestačí
Premium Typický zápach psí moči, který se v bezvětří line z asfaltových chodníků. Spálené kmeny zažloutlých...
Kvůli fraktuře lebky disciplinárka koná, viníkovi hrozí trest až na rok a půl
Disciplinární komise zahájila řízení s kroměřížským fotbalistou Tomášem Matouškem, jenž v...
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...