Diskuze

Werichovy rohlíčky a pražský koláč. Cukrářka láká do slavné vily na Kampě

Cukrářka Iveta Fabešová v červnu otevře novou cukrárnu ve Werichově vile. Češi podle ní zapomněli, jak se kvalitní dezerty dělají. V současnosti v Praze provozuje dvě cukrárny IF Café a plánuje další. Podle svých slov totiž v Praze 2 neměla kam chodit na snídani.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mam rád lidi s tímto přístupem a přesně, jak se píše v článku. Nejíme to každý den, já si rád za dobrotu a atmosféru připlatím. Určitě tam zajdu.

4 0
možnosti

Jestli dobře počítám, tak paní se narodila v roce 1985. V roce 1989 jí tedy byly čtyři roky! Měla by se dozvědět, že do roku 1989 byly u nás potraviny mnohem kvalitnější než v současné době. Co se týká jejího obdivu k Mistrovi Polreichovi, jeho polosyrová kachní prsa mě opravdu nadchlaRv!!!!!!

1 4
možnosti

Potraviny kvalitnejsi nebyl, to je lez jako vez. Jedine kdyz jste si je vypestoval sam. Hned v 89. se byli Nemci varovani, aby si v CR nekupovali kurata, protoze byla plna hormonu. Krome toho v obchodech skoro nic nebylo a nechodilo se nakupovat, ale shanelo se. A o hygienickych podminkach radsi nemluvit.

1 0
možnosti
Foto

Vloni jsem náhodou vkročila do IF café na Tyláku a byla jsem u vytržení. Častěji sice chodím pro dorty do Světozoru k Hájkovi, ale tohle je zas něco trochu jiného, držím palec, ať paní Ivetě Fabešové všechno vyjde...

3 0
možnosti

Piknik na Kampe je zaujimava myslenkaR^

4 0
možnosti
Foto

D67a76n 88R95u71b54í55n

9. 4. 2017 23:40

Ten tam je i bez ní každý den celé léto...

1 0
možnosti

P20e43t72r 81Š16k11o73d61a

9. 4. 2017 17:41

Paní nemá tak docela pravdu. Zrovna v Praze myslím, že ta konkurence celkem je. Kvalitní kavárny/cukrárny tu máme. Horší je to v jiných městech, tam jede obvykle průmyslová výroba bez většího zájmu o spokojenost zákazníka.

Pohled na školství sdílím, zároveň ale říkám to, co Pohlreich nebo Vaněk - je potřeba mladé talenty vychovávat a opravdu učit. K tomu je zapotřebí spolupráce právě restaurací, kaváren, cukráren, apod. - školy samotné to nezvládnou.

V článku je jen okrajově zmíněno prostředí kavárny, které je taky velmi důležité. Když vidím, jak jsou na sobě natěsnány stoly tak, že vidíte, co si soused prohlíží na mobilu, tak tam nepůjdu.

1 1
možnosti

V milionové Praze je 150 subjektů, které mají vlastní cukrárenskou výrobnu a kavárnu zároveň. To tedy rozhodně není mnoho. Podniků s rozmražovanými zákusky z velkovýroben je v Praze rozhodně více. Projděte se například po Paladiu, tam je několik cukráren a všechny mají stejné prefabrikáty - fuj :-/

4 0
možnosti

Přesně tak, teď to bude jen velkovýkrmna na prachy.... netrvale udržitelný rozvoj....:-P

0 0
možnosti

U vás je to vždycky stejné. To vás tak žere, že někdo něco vybuduje, rozjede, dokáže, podniká a má radost z toho, co dělá? Hlavně vás zajímá, jestli platí daně a má EET. 8-oRv Mě stačí k úctě a obdivu fakt, že dotyčný nekrade, nešidí zákazníky, nebere dávky, živí se sám a nestojí někde s nataženou rukou. Fakt by mě zajímalo a bez urážky, co za byznys jste vybudoval v životě vy.

3 0
možnosti

tam ráda zajdu, až opadne prvotní nával, tj. někdy v pokročilém podzimu

1 0
možnosti

Většina diskutujících se zde vyjadřují jako konzumenti a zákazníci. Přeji jim aby jako profesionální absolventi svých oborů, byli stejně profesionálními jako paní Iveta. Ale trochu s paní cukrářkou nesouhlasím. I když každoročně hotelové školy opouští dost kuchařů-cukrářů, jen malé procento z nich je Kuchař a Cukrář. Většina je průměrným absolventem jenž studoval jen aby vyhověl rodičům a měl papír o vzdělání. Znám případ jednoho ročníku jedné hotelové školy, kdy opravdu špičkový cukráři se stali krajánky putujícími od hotelu k hotelu,cukrárny k cukrárně. Někteří se uchytili v zahraničí u nadnárodních hotelových společností, po složení a uznání tamních gastro zkoušek a předpisů. Ano, ti průměrní od řemesla odešli a živí se v jiných oborech. Ale jak jeden úspěšný, praví peníze jsou u profesionála opravdu až na druhém místě. A až si to podnikatelé a majitelé i v ČR uvědomí, a nebudou šetřit a preferovat zaučence před profesními odborníky půjde České hotelnictví,kuchařina a cukrařina výrazně nahoru!!

2 0
možnosti

Tak zase znova, krásnej článek, ale trochu lež. V Praze je milion lidí, ale cukráren co dělají poctivé zákusky minimum. Nejvíce pražanů, když jde na kafe například do Paládia či jiných Babylonských věží, tak si koupí rozmražovaný dortík čehosi za 89 Kč. Hlavně, že je to levné. Tahle móda rozmražovaných hnusů jde už i na venkov. Dělá se to z náhražek a ochucovadel a výrobek z poctivých surovin tomu nemůže konkurovat. Na venkově v cukrárnách a kavárnách jdou tyhle rozmraženky za 30 - 50 Kč. Přitom poctivý výrobek se dá ve přímo z výrobny koupit za 25,- při větší gramáži. Jenže na ten si pak kavárna nemůže dát 150 %.

Mražené polotovary a EET zničí všechny drobné cukráře do dvou let.

3 4
možnosti

J83o72s85e60f 97V80a57l37a

9. 4. 2017 12:04

ta kavarna se musi taky nejak zivit. Dobre espresso (a mozna ze lepsi espresso nez v bezne kavarne) si pripravim z kapsle doma taky za 4,50 a ne za 40 Kc Ale v te prirazce to neni. Spise mne jde o uctu k zakaznikovi. Svickovou nebo dortik chci od kuchare nebo cukrare a ne z konzervy.

4 1
možnosti

Bezkonkurenční IF Café si mne získalo už v Belgické, kam jsem chodil skoro každý den, ať už na chvíli posedět nebo koupit něco domů. Jsem moc rád, že se paní majitelce daří a věřím, že i na Kampě to bude skvělé. R^

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Kriminalisté řeší vraždu v Řepích, po napadení v autoservisu tam zemřel muž

18. dubna 2024  14:38,  aktualizováno  19.4 13:45

Pražští policisté vyšetřují případ napadení v autoservisu v Řepích. „Na místě byl zadržen jeden...

Na důstojný život je potřeba 45 tisíc, v Praze ještě víc, vypočetla platforma

16. dubna 2024  16:33

Minimální důstojná mzda pro rok 2023 činila 47 718 korun hrubého v Praze, 45 573 korun hrubého mimo...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sochař Černý se v televizi pohádal s kurátorkou o „motýly“. Padly i vulgarismy

20. dubna 2024  16:24

Boj o moderní umělecká díla si vyžádal na poměry České televize ostrou slovní přestřelku. Stalo se...

Slavia - Olomouc 2:2, domácí srovnali před koncem. Titul se jim vzdaluje

21. dubna 2024  14:11,  aktualizováno  17:13

Že po jednoznačné první půli padnou po přestávce v Edenu rychlé dva góly, se dalo celkem jasně...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vsetín - Kladno 3:4. Rytíři dvakrát otočili skóre a zůstávají v extralize

22. dubna 2024  17:50,  aktualizováno  21:05

Hokejisté Kladna budou patřit i v následující sezoně mezi extraligovou elitu. V baráži se Vsetínem...

Ostrava sestřelila mistra v prodloužení a má mečbol. Nymburk slaví postup

23. dubna 2024  20:58,  aktualizováno  21:18

Nymburští basketbalisté suverénně zvítězili na palubovce Olomoucka 107:72 a čtvrtfinálovou sérii...

„Hlavák“ pod pokličkou. Územní změna má Pentě pomoci stavět nad nádražím

23. dubna 2024  19:11

Miliardový projekt může proměnit další část centra metropole. Kolejiště hlavního nádraží před...

Politou sochu rudoarmějce Praha restauruje, oprava vyjde na čtvrt milionu

23. dubna 2024  19:07

Sousoší Sbratření ve Vrchlického sadech, které na začátku dubna neznámý vandal polil rudou barvou,...

Výzvou bude naučit se pracovat s lidmi v důchodovém věku, říká personalista

23. dubna 2024

Premium Počet zaměstnanců na zelených pozicích, tedy v oblastech obnovitelných zdrojů energie, jako jsou...